IPS monitör ışık sızması miktarı normal mi?

We_need_meet

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
538
IPS monitör kullanıyorum, normalde IPS monitörlerde ışık sızması normal diye biliyorum ama çok anlamadığım için sormak istedim.

Siyah ekranda belli oluyor, kırmızı veya yeşil ekranda belli olmuyor.

Fotoğrafta belli olduğu kadar gözle görünmüyor.

Monitörün modeli: Philips Evnia 24M2N3200S 23.8" 180Hz 1ms HDMI DP GSync HDR10 FHD IPS Gaming Monitör

Monitör daha çok yeni garantiye götürmeye gerek var mı?

Ekler

• WhatsApp Image 2025-11-19 at 18.30.15 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-11-19 at 18.30.15 (1).webp
    25.3 KB · Hit: 29
  • WhatsApp Image 2025-11-19 at 18.30.15.webp
    WhatsApp Image 2025-11-19 at 18.30.15.webp
    24 KB · Hit: 28
ips glow ve ışık sızması siyah ekranda daha çok göze carpar zaten. sen onu iade edip yeni alsan onlardada olur. 5 monitör test ettim hepsi aynı şekilde boşa ugrasmaya değmez, ips alanlar bunu kabullenmeli.

ips glow ve ışık sızması siyah ekranda daha çok göze carpar zaten. sen onu iade edip yeni alsan onlardada olur. 5 monitör test ettim hepsi aynı şekilde boşa ugrasmaya değmez, ips alanlar bunu kabullenmeli.
Evet istesen böylede kullanırsın sorun degil ama yanlış bilgi.
Bazı monitör marka modellerinde ips glow yokken bazılarında çok fazla olur.
Aynı Markanın aynı model monitöründe bile fark gösteriyor. Bizzat kendim test ettim. İnternetten alıntı bilgi degildir.

Ekranın simsiyah hali buysa iade et gitsin. Parlaklık ayarlarıyla oyna belki azalır.

Merhaba.Ben olsam direk geri yollardim.Glow asiri gözüküyor.
Firmalar belli bir seviyeye kadar olan
Glow'u kusur olarak görmezler. Eğer bu durum sadece siyah ekranda ve karanlık bir odada fark ediliyorsa, ve normal kullanımda dikkatini dağıtmıyorsa, bu standart bir IPS panel özelliği zaten.

Eğer sızıntı çoksa, ekranın ortasına kadar ulaşıyorsa, veya normal içerik tüketirken bile seni rahatsız edecek kadar belirginse, o zaman değişim veya iade düşünülür.

IPS monitör kullanıyorum, normalde IPS monitörlerde ışık sızması normal diye biliyorum ama çok anlamadığım için sormak istedim.

Monitörün modeli: Philips Evnia 24M2N3200S 23.8" 180Hz 1ms HDMI DP GSync HDR10 FHD IPS Gaming Monitör

bu ne aw sdjfhbjksdgfj iade et edemiyosan da camdan aşağı at

Ekranın simsiyah hali buysa iade et gitsin. Parlaklık ayarlarıyla oyna belki azalır.
Google'da ışık sızma testi yazdım ve ilk çıkan siteyi kullandım. Kasamdan birazcık yansıma gelebilir diye üzerini havlu ile örttüm yani sanırsam simsiyah hali bu bir de parlaklığı kısarak deneyeyim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Parlaklığı az halinde azalıyor evet bu kadar fazla olmuyor. Gelen mesajlara göre de birazcık sorun gibi belki şansımı deneyebilirim ama.

1763569414233.webp

hocam bak bu benim monitör. ki bende beyaz ışık perdormansından memnun değilim pek. alttaki taşınabilir monitör o daha da kötü

Alıntıyı görüntüle
hocam bak bu benim monitör. ki bende beyaz ışık perdormansından memnun değilim pek. alttaki taşınabilir monitör o daha da kötü
Cevabınız için teşekkür ederim. Bakınca sizinkinin yanında durumu kötü, aldığım yere belirteceğim bakalım sonuç ne olacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,852
Üyeler
184,849
Son üye
swanchez
Geri