Neler Yeni

ips sandığım monitörüm ips değilmiş

batuu123

80+ Bronze
gamepower gpr24c1ms144 kullanıyorum 3 yıldır falan ips sanıyordum ips değil va panelmiş, hiç fark etmedim de, şimdi 2k yeni monitör alıcam ama ips mi alsam va mı karar veremedim, ips daha mı iyidir alışabilir miyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,961
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
ips daha iyidir ghosting olmaz. ufo test sitesinden ghosting testi açın anlarsınız zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,961
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
ips daha canlı renk sunar tabii ki ips almak mantıklı. he param bol diyorsa oled ler var ama çoooook pahalı.
kaliteli va paneller ips panellerden daha iyi renk sunuyor. ama oyun için ips her türlü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ips panelde ghosting olmaz mı?
olmaz.

çok çok çok az olur neredeyse yok gibi.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf
kaliteli va paneller ips panellerden daha iyi renk sunuyor. ama oyun için ips her türlü.

olmaz.

çok çok çok az olur neredeyse yok gibi.
kaliteli VA paneller ile dandik IPS mi kıyaslıyoruz? kaliteli VA ile Kaliteli IPS mi? çünkü kaliteli IPS hertürlü üretim farklılğından dolayı kaliteli VA'dan üstün kalacaktır. led dizilim yapısı fiziği gereği va'nın ips'ten daha iyi renk ve kontrast sunabilmesi mümkün değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,961
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
kaliteli VA paneller ile dandik IPS mi kıyaslıyoruz? kaliteli VA ile Kaliteli IPS mi? çünkü kaliteli IPS hertürlü üretim farklılğından dolayı kaliteli VA'dan üstün kalacaktır. led dizilim yapısı fiziği gereği va'nın önde olabilmesi mümkün değil.
kaliteli ips ile kaliteli va paneller arasında renk olarak neredeyse fark yok. va panellerde siyahlar daha siyah olur ve kontrast oranı da çok daha iyi olduğu için içerik tüketirken çok daha fazla zevk verir. 8bit+frc 240hz ips monitörden imzamdaki va panel monitöre geçtim kesinlikle va panel çok daha zevkli.

ama arkadaşa ips öneririm 24 inçte.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf
kaliteli ips ile kaliteli va paneller arasında renk olarak neredeyse fark yok. va panellerde siyahlar daha siyah olur ve kontrast oranı da çok daha iyi olduğu için içerik tüketirken çok daha fazla zevk verir. 8bit+frc 240hz ips monitörden imzamdaki va panel monitöre geçtim kesinlikle va panel çok daha zevkli.

ama arkadaşa ips öneririm 24 inçte.
o bahsettiğiniz gibi zevk meselesi. fakat renk performans siyahlar beyazlar konusunda şuan IPSleri tahtından edecek bi OLED var. onlarda ucuzlasada alsak sen o zaman zevki gör :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,961
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
o bahsettiğiniz gibi zevk meselesi. fakat renk performans siyahlar beyazlar konusunda şuan IPSleri tahtından edecek bi OLED var. onlarda ucuzlasada alsak sen o zaman zevki gör :)
hocam va paneller olede en yakın siyahları veren panellerdir. kaliteli bir va panele bakarsanız oled zannedebilirsiniz.

ve kontrast olarak ipsler va ile yarışamaz bile va lar kontrastları ile tanınan paneller zaten.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,572
İsim
Yusuf
hocam va paneller olede en yakın siyahları veren panellerdir. kaliteli bir va panele bakarsanız oled zannedebilirsiniz.
mümkün değil kanka mümkün değil. yani VA ile oled ips kıyaslamak için dediğim gibi ya kaliteli ips kullanmadın siyahlar daha iyi geliyor diyorsun. heleki oled ile kıyaslamak fiziken mümkün değil. çünkü VA panelde siyah rengi yakan pikselde ışık yanar yani baktığında gridir, ama diğer renk pikselleri aşırı yandığı için sana siyah gelir, OLED'te ise siyah olan ledin ışığı söner yani sıfır ışık, sıfır grilik. sanırım dediğim gibi kaliteli ips yada oled kullanmadın va çok tatlı gelmiş sana :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,961
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
mümkün değil kanka mümkün değil. yani VA ile oled ips kıyaslamak için dediğim gibi ya kaliteli ips kullanmadın siyahlar daha iyi geliyor diyorsun. heleki oled ile kıyaslamak fiziken mümkün değil. çünkü VA panelde siyah rengi yakan pikselde ışık yanar yani baktığında gridir, ama diğer renk pikselleri aşırı yandığı için sana siyah gelir, OLED'te ise siyah olan ledin ışığı söner yani sıfır ışık, sıfır grilik. sanırım dediğim gibi kaliteli ips yada oled kullanmadın va çok tatlı gelmiş sana :)
hocam oled ile va kıyaslamıyorum zaten sadece siyahlar konusunda va panllerin ips panellerden daha iyi olduğunu söylüyorum ve bu bir gerçek kendiniz inanmasanız bile.

Top Bottom