ips panelde ghosting olmaz mı?ips daha iyidir ghosting olmaz. ufo test sitesinden ghosting testi açın anlarsınız zaten.
kaliteli va paneller ips panellerden daha iyi renk sunuyor. ama oyun için ips her türlü.ips daha canlı renk sunar tabii ki ips almak mantıklı. he param bol diyorsa oled ler var ama çoooook pahalı.
olmaz.ips panelde ghosting olmaz mı?
kaliteli VA paneller ile dandik IPS mi kıyaslıyoruz? kaliteli VA ile Kaliteli IPS mi? çünkü kaliteli IPS hertürlü üretim farklılğından dolayı kaliteli VA'dan üstün kalacaktır. led dizilim yapısı fiziği gereği va'nın ips'ten daha iyi renk ve kontrast sunabilmesi mümkün değil.kaliteli va paneller ips panellerden daha iyi renk sunuyor. ama oyun için ips her türlü.
Mesaj otomatik birleştirildi:
olmaz.
çok çok çok az olur neredeyse yok gibi.
kaliteli ips ile kaliteli va paneller arasında renk olarak neredeyse fark yok. va panellerde siyahlar daha siyah olur ve kontrast oranı da çok daha iyi olduğu için içerik tüketirken çok daha fazla zevk verir. 8bit+frc 240hz ips monitörden imzamdaki va panel monitöre geçtim kesinlikle va panel çok daha zevkli.kaliteli VA paneller ile dandik IPS mi kıyaslıyoruz? kaliteli VA ile Kaliteli IPS mi? çünkü kaliteli IPS hertürlü üretim farklılğından dolayı kaliteli VA'dan üstün kalacaktır. led dizilim yapısı fiziği gereği va'nın önde olabilmesi mümkün değil.
o bahsettiğiniz gibi zevk meselesi. fakat renk performans siyahlar beyazlar konusunda şuan IPSleri tahtından edecek bi OLED var. onlarda ucuzlasada alsak sen o zaman zevki görkaliteli ips ile kaliteli va paneller arasında renk olarak neredeyse fark yok. va panellerde siyahlar daha siyah olur ve kontrast oranı da çok daha iyi olduğu için içerik tüketirken çok daha fazla zevk verir. 8bit+frc 240hz ips monitörden imzamdaki va panel monitöre geçtim kesinlikle va panel çok daha zevkli.
ama arkadaşa ips öneririm 24 inçte.
hocam va paneller olede en yakın siyahları veren panellerdir. kaliteli bir va panele bakarsanız oled zannedebilirsiniz.o bahsettiğiniz gibi zevk meselesi. fakat renk performans siyahlar beyazlar konusunda şuan IPSleri tahtından edecek bi OLED var. onlarda ucuzlasada alsak sen o zaman zevki gör![]()
mümkün değil kanka mümkün değil. yani VA ile oled ips kıyaslamak için dediğim gibi ya kaliteli ips kullanmadın siyahlar daha iyi geliyor diyorsun. heleki oled ile kıyaslamak fiziken mümkün değil. çünkü VA panelde siyah rengi yakan pikselde ışık yanar yani baktığında gridir, ama diğer renk pikselleri aşırı yandığı için sana siyah gelir, OLED'te ise siyah olan ledin ışığı söner yani sıfır ışık, sıfır grilik. sanırım dediğim gibi kaliteli ips yada oled kullanmadın va çok tatlı gelmiş sanahocam va paneller olede en yakın siyahları veren panellerdir. kaliteli bir va panele bakarsanız oled zannedebilirsiniz.
hocam oled ile va kıyaslamıyorum zaten sadece siyahlar konusunda va panllerin ips panellerden daha iyi olduğunu söylüyorum ve bu bir gerçek kendiniz inanmasanız bile.mümkün değil kanka mümkün değil. yani VA ile oled ips kıyaslamak için dediğim gibi ya kaliteli ips kullanmadın siyahlar daha iyi geliyor diyorsun. heleki oled ile kıyaslamak fiziken mümkün değil. çünkü VA panelde siyah rengi yakan pikselde ışık yanar yani baktığında gridir, ama diğer renk pikselleri aşırı yandığı için sana siyah gelir, OLED'te ise siyah olan ledin ışığı söner yani sıfır ışık, sıfır grilik. sanırım dediğim gibi kaliteli ips yada oled kullanmadın va çok tatlı gelmiş sana![]()