IPS vs TN panel

Evet TN paneller daha hızlı fakat insan gözü bunu hayatta algılayamaz, IPS tercih ederdim

Evet TN paneller daha hızlı fakat insan gözü bunu hayatta algılayamaz, IPS tercih ederdim
Fiyatı bir kenara atarsak ; 1 ms GTG olan TN panel 1 ms GTG olan IPS panel monitörle eşit. Yani "ms olarak" aynı performansı veriyorlar. Daha iyi değil aslında. 1 ms TN paneller IPS panellere göre çok daha ucuz ve genelde GTG olduğu için 2500 TL altı 1 ms IPS paneller daha kötü ve IPS monitörler 1 ms veremez gibi bir algı var.

cidden öyle olabilir, peki neden böyle bir algı var? bu kadar insan gerçekten boş mu konuşup para veriyorlar 1msye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kesinlikle ips en güzel gözüken paneldir tn de çok kötü gözüküyor va da kendim kullanıyorum önermem
meden va önermiyorsun?

cidden öyle olabilir, peki neden böyle bir algı var? bu kadar insan gerçekten boş mu konuşup para veriyorlar 1msye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

meden va önermiyorsun?
ne mükemmel görüntüsü var nede adam gibi tepkimesi alınıcaksa ıps alınmalı kesinlikle

Birkaç makale okuyup videolara göz attım, IPS paneller TN paneller kadar hızlı değil diyorlar ( herhalde tepki süresi falan ) fakat 1ms 144hz IPS monitörler var (Örneğin Asus VP249QGR ) bunlar ne demek ? açıklarsanız sevinirim.
1ms ips panel TN panelden iyidir oyun içinde film icinde fazla kafa yormaya gerek yok 1 ile 5ms arasinda gözle görülen bir fark yok diyenler var. Renkler daha canlı eskidendi IPS daha yavaş falan 2019 yılında cıkan Aoc c24g1 Va panel 1ms 2020 yilinda cikan Aoc 24g2u ips panel 1 ms.

1ms ips panel TN panelden iyidir oyun içinde film icinde fazla kafa yormaya gerek yok 1 ile 5ms arasinda gözle görülen bir fark yok diyenler var. Renkler daha canlı eskidendi IPS daha yavaş falan 2019 yılında cıkan Aoc c24g1 Va panel 1ms 2020 yilinda cikan Aoc 24g2u ips panel 1 ms.
va mı önerirsin ips mi?

Geri