Neler Yeni

İş Buldum Çalışmalımıyım ?

Neden geç kalasın ki? 20 yaşındasın, daha hiçbir şeye geç kalmış durumda değilsin. Bunu meslek edinmek istiyorsan, para sıkıntın da yoksa gir çalış ve öğren.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,145
İsim
.
Zaten 3 5 ay kalır kaçar bu mantığı ile sen işi öğrenene kadar bedavaya çalıştıracak tabii bu bir bahane orada çalışarak kendini feda etme suriyeli çalıştırır gibi maaş veriyor 🗿
Karşılığında iş ögreteceğim daha ne yapayım diyor :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neden geç kalasın ki? 20 yaşındasın, daha hiçbir şeye geç kalmış durumda değilsin. Bunu meslek edinmek istiyorsan, para sıkıntın da yoksa gir çalış ve öğren.
Reis bunu 8K yı duyana kadar meslek edinmek istiyordum ama şuan inan kararsızım bu paraya 12 saat çalışmak kendimi kötü hissettim baya maaşı duyunca

_Emir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,140
İsim
Emir

Reis bunu 8K yı duyana kadar meslek edinmek istiyordum ama şuan inan kararsızım bu paraya 12 saat çalışmak kendimi kötü hissettim baya maaşı duyunca
Haftanın 6 günü ve 12saat şekilde mi 8k?

Dediğim gibi, işi öğrenmek istiyorsan ve para sıkıntın yoksa şimdilik parayı düşünme. Bunu çalışmaktan daha çok eğitim gibi düşün. 30 yaşlarındayken milletin yanında para almadan elektronik işlerini öğrenip daha sonra parayı vuran kuzenim var.

Mert

80+ Silver
yasal hakkı değil stajyer maaşı veriliyorsa asgari ücretle kimse seni işe almaz yanlış anlamayın bunu keriz olduğumdan değil özel sektör olduğundan diyorum kimse iş bilmeyen birini asgari ücretle işe almaz kendiniz olsaydınız alır mıydınız? stajyer gibi asgari ücretin 3te 1 ine çalıştırır sonradan işi kendi halledebildiği konumda asgari ücret verilir.
Stajyer değilsen stajyer maaşı ve sigortası ile çalıştırılamazsın. Ayrıca ben de bundan 2-3 sene kadar önce iş hayatına başladım, staj sırasında dahi asgari ücretten fazla maaşım vardı. Bu saçmalıkları normalleştirmeyin.

Reis aman aman bir sıkışıklığım yok çok şükür ama bundan 1 sene önce bile ben restoranlarda 23k ları görüyordum ekstra ile şimdi aylarca 8K ya çalışacağım

Aylarca 8K ya çalışmam gerekiyor bu iş için krallar.
Aylık 8K’ya evden bir gün bile çıkıp işe gitmem, gelmeyeceğim demek için telefon bile açmam. Ben gelmiyorum diye mesaj atar geçerim.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Standart esnaf çakallığıdır, hiç değişmez. Ondan sonra çırak yetişmiyor diye ağlarlar. Yetişmez tabii.

Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Abdükadir
Merhaba.2 gündür bir modifiye dükkanında çalışıyorun yeni başladım bu işi bilmiyorum.Temizlik getir götür vsvs yapıyorum
İşimiz cam filmi-body kit -led stop led far-ön lip-carbon direksiyon golf seat R veya FR çevrim vs vs. Daha saymadığım nicesi
Araba ile ilgili olan herşeyi yapıyoruz gizli özellik açtırmaya kadar.
Düne kadar maaş konuşmadık patron işi bilmediğim için haftalık 2000 TL maaş vereceğini işi ögrenip onlar gibi olunca maaşımın yükseleceğini
İlk etapta aylık 8000TL ile başyacağımı söyledi.Benim bunları öğrenmem en az 1 sene alacak sizce devam etmelimiyim yoksa işimi değiştirmelimiyim.

20 yaşındayım bu sene askere gideceğim geç mi kaldım ?
İşi ogreticez ayağına askerî ücrete çalışılır sen işi öğrenirsen bunlar sana asgarî ücret verecek anlaşılan

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,145
İsim
.
Dediğim gibi, işi öğrenmek istiyorsan ve para sıkıntın yoksa şimdilik parayı düşünme. Bunu çalışmaktan daha çok eğitim gibi düşün. 30 yaşlarındayken milletin yanında para almadan elektronik işlerini öğrenip daha sonra parayı vuran kuzenim var.
Reis doğrudur da bu uzun bur maraton 3 5 ayda sonuçlacanak bir şey değil diğer tuningciler bile 5 dedimi kapatıyor biz 8 e kadar ayakta zor bir iş yani elektroniğe inan hiç benzemiyor

stiga05fx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
Draq123
ulan hala işi öğrenmek istiyorsan cart curt diyen var 😃 8k ne hiç çalışılmaz

Shiroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ozan
Stajyer değilsen stajyer maaşı ve sigortası ile çalıştırılamazsın. Ayrıca ben de bundan 2-3 sene kadar önce iş hayatına başladım, staj sırasında dahi asgari ücretten fazla maaşım vardı. Bu saçmalıkları normalleştirmeyin.

Aylık 8K’ya evden bir gün bile çıkıp işe gitmem, gelmeyeceğim demek için telefon bile açmam. Ben gelmiyorum diye mesaj atar geçerim.
Böyle saçmalıkları normalleştirmeyin mi :D amerika da mı yaşıyorsunuz yoksa Türkiye de mi? Türkiye de "Çırak" kelimesi sanayide baya popülerdir sizden üniversite diploması istemiyorlar orada bilgi istiyorlar dediğim gibi gönül ister ki arkadaşımız asgari ücret üstü alsın ama istese de özel sektör sanayide, bilmeyen kişiye asgari ücret vermezler, Eğer patron sen olsaydın sende vermezdin o paraya azıcık bilen birini alayım bari derdin kendi yapmayacağınız şeyleri "insanlara hakları değil beni mecburen asgari ücretle çalıştıracaksın!" demek komik kimse işi bilmeyene para vermez.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,145
İsim
.
İşi ogreticez ayağına askerî ücrete çalışılır sen işi öğrenirsen bunlar sana asgarî ücret verecek anlaşılan
Aynen ama bu kadar işi onlar gibi profesyonel yapmam ne kadar zamanımı alacak ALLAH bilir bir usta elektirik elektronik mezunu bu işin okulunu okumuş tesisat çekmedir sigortadır görsen arabayı kendi üretmiş sanki öyle çalışıyor öyle hakim.Onlar gibi olmam çok uzun vaktimi alır benim
Dîger usta 10 senedir bu işin içinde bilmediği halt yok arabayı yapboz gibi söküp takıyor yani bu çok uzun sürer benim için
Millet harbiden neyse.Legal değil şikayet etsen yeridir.
Aynen ama bu kadar işi onlar gibi profesyonel yapmam ne kadar zamanımı alacak ALLAH bilir bir usta elektirik elektronik mezunu bu işin okulunu okumuş tesisat çekmedir sigortadır görsen arabayı kendi üretmiş sanki öyle çalışıyor öyle hakim.Onlar gibi olmam çok uzun vaktimi alır benim

Dîger usta 10 senedir bu işin içinde bilmediği halt yok arabayı yapboz gibi söküp takıyor yani bu çok uzun sürer benim için

Top Bottom