Neler Yeni

İş Buldum Çalışmalımıyım ?

PNSHER

80+ Bronze
Merhaba.2 gündür bir modifiye dükkanında çalışıyorun yeni başladım bu işi bilmiyorum.Temizlik getir götür vsvs yapıyorum
İşimiz cam filmi-body kit -led stop led far-ön lip-carbon direksiyon golf seat R veya FR çevrim vs vs. Daha saymadığım nicesi
Araba ile ilgili olan herşeyi yapıyoruz gizli özellik açtırmaya kadar.
Düne kadar maaş konuşmadık patron işi bilmediğim için haftalık 2000 TL maaş vereceğini işi ögrenip onlar gibi olunca maaşımın yükseleceğini
İlk etapta aylık 8000TL ile başyacağımı söyledi.Benim bunları öğrenmem en az 1 sene alacak sizce devam etmelimiyim yoksa işimi değiştirmelimiyim.

20 yaşındayım bu sene askere gideceğim geç mi kaldım ?
hocam hiç bir şey için geç değil o tamamen size kalmış ama ben yerinizde olsam asla orada o paraya çalışmazdım. O paraya yanlış anlaşılmasın ama suriyeli bile çalışmaz.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,145
İsim
.
ulan hala işi öğrenmek istiyorsan cart curt diyen var 😃 8k ne hiç çalışılmaz
Ya reis ufak çocuğun vardır para getirmesini beklemediğin dersinki bileğinde altın bileziği olsun meslek öğrensin verirsin ama şimdi yıl olmuş 2025 hayat pahalılığı ortada

Mert

80+ Silver
Böyle saçmalıkları normalleştirmeyin mi :D amerika da mı yaşıyorsunuz yoksa Türkiye de mi? Türkiye de "Çırak" kelimesi sanayide baya popülerdir sizden üniversite diploması istemiyorlar orada bilgi istiyorlar dediğim gibi gönül ister ki arkadaşımız asgari ücret üstü alsın ama istese de özel sektör sanayide, bilmeyen kişiye asgari ücret vermezler, Eğer patron sen olsaydın sende vermezdin o paraya azıcık bilen birini alayım bari derdin kendi yapmayacağınız şeyleri "insanlara hakları değil beni mecburen asgari ücretle çalıştıracaksın!" demek komik kimse işi bilmeyene para vermez.
Türkiyede asgari ücret bir insanın minimum çalışabileceği ücrettir. Bunun altı ister sanayi, ister plazada olsun yasal değildir. Bu şekilde sigorta yapılamaz, sigortasız işçi çalıştırmak ise suçtur.

Lastikçiler 4 lastik değişimine 800₺ istemeyi biliyorlar, bir zahmet müşterisine fiş vermeyi, işçisine de asgari ücret vermeyi marifet sanmasın. Bu zaten olması gereken. Bir iş yerim olsaydı elbette ki tüm çalışanlarımın sigortasını yapar, minimum asgari ücret sağlar ve maksimum haftalık 45 saat çalıştırırdım. Arkadaş burada haftalık 72 saatten bahsediyor, başlı başına bu bile suç.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,145
İsim
.
Türkiyede asgari ücret bir insanın minimum çalışabileceği ücrettir. Bunun altı ister sanayi, ister plazada olsun yasal değildir. Bu şekilde sigorta yapılamaz, sigortasız işçi çalıştırmak ise suçtur.

Lastikçiler 4 lastik değişimine 800₺ istemeyi biliyorlar, bir zahmet müşterisine fiş vermeyi, işçisine de asgari ücret vermeyi marifet sanmasın. Bu zaten olması gereken. Bir iş yerim olsaydı elbette ki tüm çalışanlarımın sigortasını yapar, minimum asgari ücret sağlar ve maksimum haftalık 45 saat çalıştırırdım. Arkadaş burada haftalık 72 saatten bahsediyor, başlı başına bu bile suç.
Sigortada yok bu arada şimdi yazdın aklıma geldi

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,145
İsim
.
hocam hiç bir şey için geç değil o tamamen size kalmış ama ben yerinizde olsam asla orada o paraya çalışmazdım. O paraya yanlış anlaşılmasın ama suriyeli bile çalışmaz.
Reis 8K gerçekten çok düşük bir maaş 12 saat ayakta 6 gün çalışılacak bir dükkanda.Sigorta falan hak getire
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mersin

PNSHER

80+ Bronze
Böyle saçmalıkları normalleştirmeyin mi :D amerika da mı yaşıyorsunuz yoksa Türkiye de mi? Türkiye de "Çırak" kelimesi sanayide baya popülerdir sizden üniversite diploması istemiyorlar orada bilgi istiyorlar dediğim gibi gönül ister ki arkadaşımız asgari ücret üstü alsın ama istese de özel sektör sanayide, bilmeyen kişiye asgari ücret vermezler, Eğer patron sen olsaydın sende vermezdin o paraya azıcık bilen birini alayım bari derdin kendi yapmayacağınız şeyleri "insanlara hakları değil beni mecburen asgari ücretle çalıştıracaksın!" demek komik kimse işi bilmeyene para vermez.
Sen de 8k ya adam çalıştıranlardansın sanırım

Shiroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ozan

bakın aynı dili konuşmuyoruz bende kesinlikle asgari ücretin altının verilmesinin yasal olmadığını savunuyorum zaten, size diyorum ki işi bilmiyorsa adamlar yine vermeyecek şikayet de edilse adamlar umursamıyor bir işlem yapılmıyor yani keşke sizin dediğiniz gibi olsa ama olmuyor ben burada gerçekleri söylüyorum eğer iş öğrenmek istiyorsa parayı umursamıyorsa direkt 2 yıllık otomotiv bölümü de okuyabilir.

ulan hala işi öğrenmek istiyorsan cart curt diyen var 😃 8k ne hiç çalışılmaz
Türkiye'nin %50'si asgari ücretle çalışırken, işi bilmeyen birine ne kadar maaş verileceğini düşünüyorsunuz? Siz olsanız işi bilmeyen birine kesin 30k falan verirdiniz herhalde. Ayrıca staj maaşının nasıl hesaplandığını biliyor musunuz? Tam 8K'ya denk geliyor.

Shiroo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Ozan
Sen de 8k ya adam çalıştıranlardansın sanırım
hayır sadece olacakları söylüyorum eğer inanmıyorsanız gidin bir araba tamircisine hiç bir iş bilmiyorum yarın başlayabilir miyim deyin asgari ücret bandında söylerse söyleyin beraber çalışırız? tekrar söylüyorum keyfimden değil maalesef olanlar bunlar keşke olmasa ama ülkemizde bunlar çok yaygın...

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,145
İsim
.
Top Bottom