Neler Yeni

İş Buldum Çalışmalımıyım ?

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,145
İsim
.
Hoşuna gittiyse öğrenmek için geç değil. 50 yaşında bile öğrenme devam ediyor. Yaşadıkça da bitmez. İşi sevdiysen çabuk kaparsın.
Hocam bu işi ögrenip kendi dükkanımı açmaya çalışsam açamam para yok.Bir led stop led far dünyanın parası.Sadece asgarinin bir tık üstüne çalışırım o kadar.Onuda burada 8K ya çalışarak araya vermiş oluyorum zaten

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,471
İsim
kadir
değmez.
askerden önce giderken tazminat alabileceğin bir işe gir 1 seneyi doldur çıkarken 50-60k paranı alırsın en azından kardeşim.
başka türlü tazminat hakkın yok hiçbir şekilde.
kendinizi kullandırmayın haklarınızı öğrenin.

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Jiyu
Hakkını yedirme kardeş , biz de asgari ücret 11.800 iken günlük 300 liraya çalışmıştık iş öğreneceğiz diye.
Her gün çalışsan ayda 9000 yapıyordu hem de izinsiz ve 12 saat.
Hakkın olan 1 gün izin + 45 saat mesai = asgari ücret. Bunu unutma.
İş rahattır yine 9-10 saat çalışılır asgari ücret için ama 12 saat cart curt asla bulaşma.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,145
İsim
.
Dürüst konuşayım , işi öğrenmeden önceki halinle bile asgari ücret yani 22k almalısın haftalık 45 saat olarak.
İşini öğren ona göre 50k mı alıyon ne alıyorsan al
45 saat yok hocam haftanın 6 günü 72 saate 2K

Aquamen

80+ Bronze
karacaya başvur asgari ücret veriyor 10k yemek parası olmuştur 2000 veya 2500 otobüs çok rahat bir yer
kahve dünyasına gir varsa orada bayağı iyidi tip fln keş para
mc de çalıştım orası sadece asgari ücret 30dk yemek molası 10dk mola yemek ordan ama puanlı istediğini yiyemiyorsun
burger yiyelim de en son 23k simdi 27 fln olmuştur

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,145
İsim
.
Hakkını yedirme kardeş , biz de asgari ücret 11.800 iken günlük 300 liraya çalışmıştık iş öğreneceğiz diye.
Her gün çalışsan ayda 9000 yapıyordu hem de izinsiz ve 12 saat.
Hakkın olan 1 gün izin + 45 saat mesai = asgari ücret. Bunu unutma.
İş rahattır yine 9-10 saat çalışılır asgari ücret için ama 12 saat cart curt asla bulaşma.
Evet hocam sizin asgariyle aradaki makas amam aman değilmiş ama burada 3/1 i ve 12 saat söz konusu

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Jiyu
20 yaşındaysan ve lise mezunu isen ortaöğretim-lise kpss sınavına gir. Her yıl oluyor , biraz çalış memur olarak atan.
Şu an ben üniversite mezunu olduğum için sadece bölümümle ilgili atanabiliyorum ya da 4001 ortak kod ile ama ataması çok az.
Eğer biraz kpss çalışırsan memur olarak atanırsın.( üniversite sınavından 100 kat kolay )

Dahası  
Reaksiyon skoru
152
Bu dünyada fanı olabileceğim tek şey BERSERK'tir
İsim
F.M.
Merhaba.2 gündür bir modifiye dükkanında çalışıyorun yeni başladım bu işi bilmiyorum.Temizlik getir götür vsvs yapıyorum
İşimiz cam filmi-body kit -led stop led far-ön lip-carbon direksiyon golf seat R veya FR çevrim vs vs. Daha saymadığım nicesi
Araba ile ilgili olan herşeyi yapıyoruz gizli özellik açtırmaya kadar.
Düne kadar maaş konuşmadık patron işi bilmediğim için haftalık 2000 TL maaş vereceğini işi ögrenip onlar gibi olunca maaşımın yükseleceğini
İlk etapta aylık 8000TL ile başyacağımı söyledi.Benim bunları öğrenmem en az 1 sene alacak sizce devam etmelimiyim yoksa işimi değiştirmelimiyim.

20 yaşındayım bu sene askere gideceğim geç mi kaldım ?
20 yaşındasın daha üni okursun, askerlik veya polislik istiyosan takip eder girersin, kpss girersin yapabileceğin bir çok şey var 6 yıldır çalışan arkadaşım var ben 2 senedir çalışıyorum o arabasını benden sonra aldı mesela demek istediğim kovala öyle 8bin tl veren aksesuarci falan çalışma benim o yaşlarda sigara alacak param yoktu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Jiyu
Bu arada zaten her türlü asgari ücret kazanacağın için çok mecbur kalmadıkça fastfood , market ve fabrika asla tercih etme.
En azından daha relax bir yerde garson , flo defacto vs. tercih et. Her işin zorluğu olsa da yukarıdakiler asla katlanılmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu dediğimi yap , maddi olarak hayatın kurtulur bence. Zamanında doğru yönlendiren olmadı..

3xPower

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Emre Y.
Karşılığında iş ögreteceğim daha ne yapayım diyor :D

20 yasında adama o parayı veremez veriyorsa orda durma zaten
Calıstıgım fabrikada cncde parca isliyoruz hiç bilmeyen adamda gelse asgari ücretin biraz üstünde baslıyor işi öğreniyor parcaları ziyan ediyor makinayı bozuyor kalıpları bozuyor öğrenene kadar böyle senin patrona mülteci lazım derhal orayı terket

Dorske

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Doruk çelik
Merhaba.2 gündür bir modifiye dükkanında çalışıyorun yeni başladım bu işi bilmiyorum.Temizlik getir götür vsvs yapıyorum
İşimiz cam filmi-body kit -led stop led far-ön lip-carbon direksiyon golf seat R veya FR çevrim vs vs. Daha saymadığım nicesi
Araba ile ilgili olan herşeyi yapıyoruz gizli özellik açtırmaya kadar.
Düne kadar maaş konuşmadık patron işi bilmediğim için haftalık 2000 TL maaş vereceğini işi ögrenip onlar gibi olunca maaşımın yükseleceğini
İlk etapta aylık 8000TL ile başyacağımı söyledi.Benim bunları öğrenmem en az 1 sene alacak sizce devam etmelimiyim yoksa işimi değiştirmelimiyim.

20 yaşındayım bu sene askere gideceğim geç mi kaldım ?
Kanka emin ol 14-15k altına hiç bir yerde öğrenme adı altında çalışılmaz. özellikle sigorta yapılıyorsa 22k altına çalışılmaz, o adama afedersin de köle lazım. Bence EN KÖTÜ ihtimalle gidip bir fast food mekanında 22k ya çalışman daha iyi olur.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,145
İsim
.
20 yasında adama o parayı veremez veriyorsa orda durma zaten
Calıstıgım fabrikada cncde parca isliyoruz hiç bilmeyen adamda gelse asgari ücretin biraz üstünde baslıyor işi öğreniyor parcaları ziyan ediyor makinayı bozuyor kalıpları bozuyor öğrenene kadar böyle senin patrona mülteci lazım derhal orayı terket
Bu arada zaten her türlü asgari ücret kazanacağın için çok mecbur kalmadıkça fastfood , market ve fabrika asla tercih etme.
En azından daha relax bir yerde garson , flo defacto vs. tercih et. Her işin zorluğu olsa da yukarıdakiler asla katlanılmaz.

Bu dediğimi yap , maddi olarak hayatın kurtulur bence. Zamanında doğru yönlendiren olmadı..
20 yaşındasın daha üni okursun, askerlik veya polislik istiyosan takip eder girersin, kpss girersin yapabileceğin bir çok şey var 6 yıldır çalışan arkadaşım var ben 2 senedir çalışıyorum o arabasını benden sonra aldı mesela demek istediğim kovala öyle 8bin tl veren aksesuarci falan çalışma benim o yaşlarda sigara alacak param yoktu
karacaya başvur asgari ücret veriyor 10k yemek parası olmuştur 2000 veya 2500 otobüs çok rahat bir yer
kahve dünyasına gir varsa orada bayağı iyidi tip fln keş para
mc de çalıştım orası sadece asgari ücret 30dk yemek molası 10dk mola yemek ordan ama puanlı istediğini yiyemiyorsun
burger yiyelim de en son 23k simdi 27 fln olmuştur
İşin garibi de bana senin yerinde bu paraya çalışmak isteyen çok insan var bana iş öğret diyen çok insan var demesi.Madem bu kadar çok insan var niye tiktoktan instagramdan eleman lazım elaman alınacak diye paylaşımlar yapıyorsun al birini.İşin bu kısmını hiç düşünmemiştim.
Bana biraz kolpa sıkıyor gibi geldi.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Jiyu
İşin garibi de bana senin yerinde bu paraya çalışmak isteyen çok insan var bana iş öğret diyen çok insan var demesi.Madem bu kadar çok insan var niye tiktoktan instagramdan eleman lazım elaman alınacak diye paylaşımlar yapıyorsun al birini.İşin bu kısmını hiç düşünmemiştim.
Bana biraz kolpa sıkıyor gibi geldi.
******** haklıymış gibi duygu sömürüsü yaparak seni manipüle etmeye çalışıyor.
Baksan çoluğu çocuğu vardır , sana asgari ücretin 22 bin olduğu ülkede haftalık 8 bin yerine aylık 8 bin diyor.
Yazıklar olsun. Asgari ücret demek haftalık 45 saat ile aylık minumum alacağın ücrettir. Bu şerefsizten anca şerefsizlik öğrenirsin boşver.
Ya askere kadar arkadaşların dediği gibi sigortalı işe gir , askerliğinen ötürü çıkış verince tazminat alırsın.
Ya da benim dediğim gibi lise mezunusun sanırım zaten , ortaöğretim/lise kpss gir. Her yıl oluyor ve üni sınavdan çok daha kolay.
Memur olarak atan , hayatını yaşa.

Zaten sigortalı çalıştığında minumum asgari ücret vermek zorunda , bir de seni sigortasız mı çalıştıracak. Asla o işe girme

Ben hata ettim bazı sebeplerden ötürü geç sigorta başlangıcım oldu. Sigortan ne kadar erken başlatılırsa ve günlerin dolmaya başlarsa o kadar erken emekli olabilirsin. İnsan 40'ından sonra güçten düşüyor yavaş yavaş

Top Bottom