İş sözleşmesi olmadan ihbar vermek zorunlumu

g20x10

80+
Reaksiyon skoru
34
Arkadaşlar herkese merhabalar ben 6 ay dan sorna işten çıktımaya karar verdim taşeron bir firmada 6 ay çalıştım ama işe girerken sadece kimliğimi aldı o kadar sözleşme vs ire yok iş kuralları vs hiç bir şey bilmeden işe girdim ilk de iş deneyimim di ben işten çıkışımı vermesini istedim bayramdan önce bana 15 gün önceden haber vermen gerekiyordu diyor bir sorun olurmu bu konuda bana ihbar süresi var diyor ben bunu ilk defa duydum ama bu işe girerken de böyle bir sözleşme yapmadım bilmiyordum böyle birşeyin olduğunu ne yapmalıyım

Son düzenleme:
Arkadaşlar herkese merhabalar ben iş hayatına yeni başlayan biriydim 6 ay dan sorna işten çıktım taşeron bir firmada 6 ay çalıştım ama işe girerken sadece kimliğimi aldı o kadar sözleşme vs ire yok iş kuralları vs hiç bir şey bilmeden işe girdim ilk de iş deneyimim di ben işten çıkışımı vermesini istedim bayramdan önce bana 15 gün önceden haber vermen gerekiyordu diyor bir sorun olurmu bu konuda sonuçta yeniyim
Sigortanı yatırmıyorsa polise giderim de verirler kimliğini

Kimlik bende hocam sadece sigorta işlemleri için almıştı benim demek istediğim bu adamla tartıştım imzaya gel diyordu şimdi gelme diyor + bayramdan önce söyledim işten çıkacam diye sözleşme yok sözlü olarakdan da bir şey demedim lap diye çalışmaya başladım bir şey olurmu dava açarmı bana

Geri