İsim Telif Hakkı Almak

Reaksiyon skoru
48
Merhabalar, En Chavo ismini çok severek 2 yıldır kullanıyorum. Bu ismin bana ait olmasını istiyorum. Birkaç kişiye sorduğumda telif hakkı alabileceğimi söylediler. Bu konu hakkında bir bilgisi olan varmı?

ismi nerde kullanacaksınız tam olarak ilerde marka falan mı kurmak istiyorsunuz bu isimle
yani heryerde kullanıyorum instada discordda ytde satış platformlarında mağaza nicki olarak yada forumlarda vs. Belki ilerde kuradabilirim yazılımcılık hedefim var

sanal alemde böyle bir telif hakkının alınabileceğini sanmıyorum genelde ismi ilk kapan sahibi olur bu gerek domain gerek kullanıcı adı olsun onun dışında türk patent ve marka kurumundan ücretiyle beraber marka başvurusu yapabilirsin ortalama 3 bin tl civarı sanırım

sanal alemde böyle bir telif hakkının alınabileceğini sanmıyorum genelde ismi ilk kapan sahibi olur bu gerek domain gerek kullanıcı adı olsun onun dışında türk patent ve marka kurumundan ücretiyle beraber marka başvurusu yapabilirsin ortalama 3 bin TL civarı sanırım
yaptıktan sonra en chavo ismi bana mı ait olmuş olur? Bu isim bana aittir gibi bir şey diyebilir miyim?

Merhabalar, En Chavo ismini çok severek 2 yıldır kullanıyorum. Bu ismin bana ait olmasını istiyorum. Birkaç kişiye sorduğumda telif hakkı alabileceğimi söylediler. Bu konu hakkında bir bilgisi olan varmı?
Markanız ve firmanız yoksa alamazsınız sanırım.

Eğer alınıyorsa ilk ben alıcam, sonra sana parayla satıcam.

yaptıktan sonra en chavo ismi bana mı ait olmuş olur? Bu isim bana aittir gibi bir şey diyebilir miyim?
Marka açman biraz sorun olur belki bir sanatçı nin ismi ile para basıyorsun hadi telif attırma öbür adama çok ayıp olur yani sana sover diss felan atar sanatçı sonuçta keko bide :D bence onu alma

Sanal platformlarda bu nicki sahiplenip Ismi o olan her türlü kişiye telif atma gibi bir hakkınız yok ve bu tür sade şeyler için telif alamazsınız. Markaniz varsa belki alabilirsiniz ama sosyal medya için isim hakkı alma gibi bir durum söz konusu değildir.

senden önce ben alicam (!)

Sanal platformlarda bu nicki sahiplenip Ismi o olan her türlü kişiye telif atma gibi bir hakkınız yok ve bu tür sade şeyler için telif alamazsınız. Markaniz varsa belki alabilirsiniz ama sosyal medya için isim hakkı alma gibi bir durum söz konusu değildir.
yakında belki bir yazılım şirketi açarım

Geri