Neler Yeni

İslam ile ilgili sorularım var

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Efdal Efe Yeşilyurt
Şu anda internet çağında olduğumuz için herhangi bir dinin yayılma durumu yok bence. Zaten herkes istediği bilgiye ulaşabiliyor ve bunu engellemek de imkansız gibi. Yani şimdi bu olduğumuz sene içerisinde geçersiz mi oluyor?
Yani belki böyle sayılabilir ancak bir devlete İslam'ı bahane ederek suç atarsan bir savaş başlatmış olursun. Bu açıdan kendi din görüşünü savunan kişi hem ülkesine hem de dinine laf edildiği için savaşacaktır. Belki bu açıdan Allah uğruna ölmek denilebilir.

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
1-Allah yolunda öldürmek derken ne kastediliyor ?

2-Tevbe suresi 29. ayet'de geçen ne anlama geliyor ?

3-Peygamber efendimiz (Hz. Muhammed) neden zamanında 9 yaşındaki kız ile evlenmiştir ?

Sorularımı cevaplarsanız sevinirim biraz çelişkiye düştüm.
1 muhtemelen savaştan söz ediliyor
2 Hafız değilim kusuruma bakma
3 eğer kaynak şiddet gören kadınlara, kocanızın dediklerine uyun diyenlerse ben pek inanmıyorum ki ben pek inanmıyorum 9 yaşında bir kız ile kendinden 10 yaş büyük olan bir kişi evlenme teklifi edince kabul eden birisi bence bunu yapmaz eğer peygamberimizin kadınlarda gözü olsaydı evlenme teklifini kendisi yapardı bence ayrıca o kız çocuğu şiddet görüyorsa da onu evlat edinirdi ama öyle bir olay yok diye biliyorum ilk defa duyuyorum 9 yaşındaki bir çocukla dini bir şeyi belki iftira atmak isteyenler ortaya atmış olabilir (başkaları yani)

Avolay

80+ Gold

3-Peygamber efendimiz (Hz. Muhammed) neden zamanında 9 yaşındaki kız ile evlenmiştir ?

1- Cihadın kelime manaları farklıdır , Peygamber efendimiz yönetiminde sadece savunma savaşları olmuştur dikkat ettiyseniz
2-Şuan bakamayacağım
3- O bilgi yalandır 17 yaşında evlenmiştir :)

adidas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Berke Kırmızı
https://sorularlaislamiyet-com.cdn.ampproject.org/v/s/sorularlaislamiyet.com/kizlarin-kac-yasinda-evlenmeleri-uygundur-hz-aise-kac-yasinda-evlenmistir-0?amp=&amp_gsa=1&amp_js_v=a6&usqp=mq331AQHKAFQArABIA==#amp_tf=From %1$s&aoh=16159532820883&referrer=https://www.google.com&ampshare=https://sorularlaislamiyet.com/kizlarin-kac-yasinda-evlenmeleri-uygundur-hz-aise-kac-yasinda-evlenmistir-0

Birincisi, Araplar, kız çocukları adet gördükten sonraki yaşları ile bilinirdi.

İkincisi, eğer birinci bilgi doğru olmasa bile o zamanın âdetlerine uygun olduğu gibi, ontolojik ilahî yasa bakımından da son derece etiktir.

Ömer 34242432

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,806
İsim
Ömer Fasd
Biri de bana bunu aciklasin lutfen.

"O halde, hürmetli aylar çıkınca artık öbür müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp esir edin, onların geçebileceği bütün geçit başlarını tutun. Eğer tövbe eder, namaz kılar, zekât verirlerse onları serbest bırakın. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir." (Tevbe, 9/5)

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411

"O halde, hürmetli aylar çıkınca artık öbür müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp esir edin, onların geçebileceği bütün geçit başlarını tutun. Eğer tövbe eder, namaz kılar, zekât verirlerse onları serbest bırakın. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir." (Tevbe, 9/5)
O kişiler islamı öldürmek istediklerinden öyle şuanki yahudiler gibi düşün.
Eğer tövbe eder, namaz kılar, zekât verirlerse onları serbest bırakın. Çünkü Allah gafurdur, rahîmdir." (Tevbe, 9/5)
İslamın savaş kurallarından.

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,739
İsim
Gtx 1090Tİ
1. Allah yolunda yani İslami yaymak için veya Allah'a karşı çıkanları öldürmek yani Allah yolunda savaşmak
2. Şu an Kur'an'a bakmadım
3. Böyle bişey yok
Ehl-i kitap’tan Allah’a ve âhiret gününe inanmayan, Allah ve resulünün yasakladığını yasak saymayan ve hak dine uymayan kimselerle, yenilmiş olarak ve kendi elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.

Anlamı buymuş

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları

Mesaj otomatik birleştirildi:

Sonlara doğru cevabı. Var tamamını da izleyebilirsin.

İnternette pek çok kaynak var. Buraya sormadan okuman daha uygun olur.

xragu

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,315
İsim
Fenasi Kerim durmaz

Gidip din hocana sorabilirsin vs. Bir cami hocasina

Excator23cm

80+ Gold

Cihat anlayışı:Mesela birisi kabeyi yıkmak için Mekke'ye giriyor bizde yıkmasın diye dinimiz için savaşırız ya da onları öldürürz değil mi? bunun gibi birrşey.

2. açıklamak için tevbe/4'ten başlıyorum
tevbe/4- ancak allah’a ortak koşanlardan, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz, sonra da antlaşmalarında size karşı hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiç kimseye yardım etmemiş olanlar, bu hükmün dışındadır. onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayın. şüphesiz allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever.
tevbe/6- eğer allah’a ortak koşanlardan biri senden sığınma talebinde bulunursa, allah’ın kelâmını işitebilmesi için ona sığınma hakkı tanı. sonra da onu güven içinde olacağı yere ulaştır. bu, onların bilmeyen bir kavim olmaları sebebiyledir.
tevbe/7- allah’a ortak koşanların allah katında ve resûlü yanında bir ahdi nasıl olabilir? ancak mescid-i haram’ın yanında kendileriyle antlaşma yaptıklarınız başkadır. bunlar size karşı dürüst davrandığı sürece, siz de onlara dürüst davranın. çünkü allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever.
tevbe/13- yeminlerini bozan, peygamberi yurdundan çıkarmaya kalkışan ve üstelik size tecavüzü ilk defa kendileri başlatan bir kavimle savaşmaz mısınız? yoksa onlardan korkuyor musunuz? oysa allah, -eğer siz gerçek mü’minler iseniz- kendisinden korkmanıza daha lâyıktır.

^. Böyle bir şey yoktur yalandır.

I Auditore I

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,218
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar,

Müslümanlar ile müşrikler anlaşma yapmıştı ama bazı müşrikler o anlaşmayı bozmuştu onunla alakalı.
O ayetin en başını okursan yani tevbe 1.ayeti orda zaten anlaşma yapıp anlaşmayı bozan müşriklere fesh olduğunu görürsün zaten tevbe 4. ayette anlaşmanızı bozmayan müşrikler dahil değildir diyor. Tevbe 6. ayete de bakarsan eğer o müşriklerden biri aman dileyip sana sığınırsa ona zarar verme koru diyor

Tevbe 1:
Bu ilân,Allah tarafından ve dolayısıyla, O’nun emirlerini size ulaştıran Elçisi tarafından, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz fakat antlaşmaya ihânet eden müşriklere, dört ay sonra ateşkes hükümlerinin yürürlükten kaldırılacağını bildiren bir uyarı, bir ültimatomdur:*

tevbe 4:
Bu ültimatom, sizinle yaptıkları antlaşmaya ihânet eden müşriklere yöneliktir. Ancak, kendileriyle yaptığınız antlaşmaya sadık kalan ve düşmanlarınızı size karşı desteklemeyen müşrikler bunun dışındadır; bu ilan, onları kapsamaz. Bunun için, onlarla yaptığınız antlaşmaya, süresinin sonuna kadar bağlı kalın. Size düşmanlık göstermedikleri sürece, onlarla barış içinde yaşayın (9. Tevbe: 7). Gerçek şu ki, Allah, kıyamete kadar bütün insanlara göndermiş olduğu bu ilkeleri çiğnemekten titizlikle sakınan kimseleri sever.

tevbe 6:
Eğer müşriklerden biri, savaş veya barış halinde, herhangi bir sebeple sana sığınmak isterse onun sığınma talebini kabul et ki, Allah’ın kelâmını duyup bu dini kaynağından tanıma fırsatı bulabilsin. Sonra Müslüman olmazsa bile, onu, güven içinde yaşayabileceği bir yere ulaştır. Çünkü onlar, savaş ve düşmanlık ortamında, İslâm aleyhindeki yoğun propagandaların da etkisiyle bu dinin içyüzünü ve barındırdığı güzellikleri bilmeyen kimselerdir.

3. soruyu araştırdım

Hz. Ayşe’nin evlendiği zaman yaşının büyük olduğunu, ablası Esma’nın biyografisinden kesin olarak anlıyoruz. Eski biyografi kitapları Esma’dan bahsederken diyorlar ki:
“Esma yüz yaşındayken, Hicretin 73. Yılında vefat etmiştir. Hicret vaktinde yirmi yedi yaşındaydı. Hz. Ayşe ablasından on yaş küçük olduğuna göre, onun da hicrette tam on yedi yaşında olması icap eder. Ayrıca Hz. Ayşe, Hz. Peygamber’den önce Cübeyr’le nişanlanmıştı. Demek evlenecek çağda bir kızdı.” (Hatemü’l-Enbiya Hz. Muhammed ve Hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210)

2. Hz.Aişe, Hz. Peygamber ile nişanlanmadan önce Cübeyr adlı birisiyle nişanlanmıştı ama o kişinin ailesi Hz. Aişe müslüman olduğu için evlenmelerine izin vermemişti buradan evlenebilecek yaşta olduğu çıkıyor.

Birde buluğ çağına girdikten sonraki yıllar yaş olarak sayılır gibi rivayetler de var .

Son düzenleme:
Top Bottom