İslam'a göre müzik dinlemek haram mı?

• Beğen
Reaksiyonlar: memz
genel olarak haz ve eğlence veren herşeyi haram ilan eden kesimler var kimi dinlediğine kafana hangisinin uyduğuna bağlı

genel olarak haz ve eğlence veren herşeyi haram ilan eden kesimler var kimi dinlediğine kafana hangisinin uyduğuna bağlı
Madem haram o zaman bu kadar büyük olmazdı ki? İnanasım gelmiyor.

Madem haram o zaman bu kadar büyük olmazdı ki? İnanasım gelmiyor.
kuranda net haram denen şeyler belli orda yazmayıpta haram olabilecek birde sigara var. bence ki buda bir yorum birazda allahla aranda, müziği neden dinlediğin sigarayı nasıl bir niyetle içtiğin namazı ne niyetle kıldığın önemli

Ne alaka kardeşim burda sorulacak soru u ama imam amcam değil dedi
Usta fikrinizi alıyorum, burada sorulacak soru değil tamam da öylesine soruyoruz. Bu sırada sorduğun için teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kuranda net haram denen şeyler belli orda yazmayıpta haram olabilecek birde sigara var. bence ki buda bir yorum birazda allahla aranda, müziği neden dinlediğin sigarayı nasıl bir niyetle içtiğin namazı ne niyetle kıldığın önemli
İleride beatmaker olacaktım, hiç beklemediğim bi darbeydi. :D

• Muhteşem
Reaksiyonlar: memz
Hayatımda gördüğüm en saçma şeylerden birisi. Ciddiye zaten alınacak bir tarafı yok. O haram bu günah diye diye bir ton saçma şey çıkarıyor bu elemanlar. Genelde bu tür safsatalar din üzerinden etkileşim kasıp, dinle alakaları olmayan insanlardan çıkıyor.

Rastgele reels kaydırırken karşıma bir video geldi, müziğin haram olduğunu söylüyor. Pek ciddiye almadım da gerçek olma yönü var mı?
Videoyu yapan arkadaş açıklamaya koyduğu ayeti yanlış anlamış,bu konu hakkında video yapabiliyor ama okuduğunu anlayamıyor,İslam'da musiki yasak değildir veyahut zaten musiki İslam'da geçen biseydir,ayetin anlamını tam anlayamadım ama müziğin haram olmasıyla alakalı olmadığına eminim.

sigara mekruh sayılıyor.
bunun haricinde konu ile ilgili yorum yapacak olursam;
haram olması çok saçma, o zaman ilahiler de genel kategoride müzik olarak geçtiği için ilahi de dinlememek gerekir.
bu yüzden kimin ne dinlediği kimsenin umrunda olmamakla beraber kul ile allah arasındadır

Geri