İŞLEMCİ 100% KULLANIMA NEDEN ÇIKAR?

Sovbidal

80+
Reaksiyon skoru
9
Selamınaleyküm dostlar, başlıktan da gördüğünüz üzere işlemci kullanımım anlık olarak %100 oluyor. buda sistemi yavaşlatıyor droplar oluştruyor.
dosya gezgininde gezerken droplar takılmalar oluyor.
fps oyunu çok sevdiğim TF2 oynuyorum ani işlemci düşüşü oluyor. %20 - 0 a kadar düşüyor.
1 adet tarayıcı sayfası bile dondurmaya takılmaya yetiyor.

böyle anlatınca aklınıza ram yetmiyor gelmesin. başka pc de denedim. 4 gb pc 4gb sınırını zorladım ancak o zaman takılamalar başladı. gerekirse tarayıcı felan değiştireceğim fakat boşta bile windows gezgininde dosyalar kısmında yani burada bile dolaşırken yavaş , ve drop yiyorum.
SSD de bile aynı.
SİSTEM ÖZELLİKLERİ:
İNTEL CORE i7 875k
ZEPPELİN ULTRA 8gb 1333mhz ddr3 ram (kontrol edildi 0 sorun) (memtest)
SEAGATE hdd 2tb 10 sene olmuştur kullanıyorum.
2.el ssd CRUCİAL BX500 2,5 ssd 240gb windows10 DURUMU İYİ sağlık %87
GİGABYTE ga-h55m-s2 v1,3 2. el anakart
MSİ GTX 960 2gb
PLATOON 650W 80 plus güç kaynağı.
CPU ; KULE TİPİ ÇİFT FANLI SOĞUTUCU TAKILDI VE YENİ TERMAL MACUN SÜRÜLDÜ.

VİDEO BURADA Görüntü kalitesi 720p üzgünüm program 1080p desteklemiyordu. (DAİLYMOTİON STUDİO) :

Merhabalar, öncelikle işlemciniz çok eski. Çok ama çok eski ve dolaylı yoldan diğer parçalarda eski ama bu dosya gezgininde dahi böyle bir donma olması gerekmez. Sisteminizde hangi windows sistemi yüklü. SSD %kaç dolu. Hardiski hiç kullanmayın. Yani bir şekilde verilerinizi içinden alın ve yeni bir hardike veya ssd veya bulut depolamalarına yükleyin. Bad sector problemleri vardır.

Merhabalar, öncelikle işlemciniz çok eski. Çok ama çok eski ve dolaylı yoldan diğer parçalarda eski ama bu dosya gezgininde dahi böyle bir donma olması gerekmez. Sisteminizde hangi windows sistemi yüklü. SSD %kaç dolu. Hardiski hiç kullanmayın. Yani bir şekilde verilerinizi içinden alın ve yeni bir hardike veya ssd veya bulut depolamalarına yükleyin. Bad sector problemleri vardır.
windows home da kullandim pro da kullandim hep boyle. bu bilgisayarin tek degismeyen parcasi suanda hdd kaldı. gercekten artik onuda cikaracagim ve oyle deneyecegim.

kalici hafizalarda pek yer kalmadi ssd 20gb kaldi digeri hdd baya var.
ama bunlar boş kende boyleydi. kayi yicem. ramden supheleniyordum ramlarde de sorun cikmadi. islemci sicKligi aniden yukseliyordu sogutucu degistirdim yine faydasi oldu fakat hala droplar bitmedi bitmekte bilmiyor. sistemim cok eski biliyorum insallah 0 guzel bir sistem nasip olur ne diyeyim.

şuanda 15 adet pencerenin açık olduğu Windows 7 4gb ram a sahip bir bilgisayardan yazıyorum.
işlemci i5 3450s ekran kartı yok ALL İN ONE PC.
bu 13 sekmenin 1isi görev yöneticisi, ben kendi sistemimde görev yöneticisini açtığım zaman da drop takılma oluyor hatta çok yüksek güç tüketimi mi diyor, ram mi diyor tam hatırlayamadım gece bakacağım ona.
bir diğer pencere dosya gezgini dolaştım biraz sıfır takılma hiç takılma donma yok 15 sekme felan rahat taşır bu şekilde,
bu arada sanırım ya 1 tb hdd ye yada 2 adet 500gb hdd ye sahip olması gerek bu cihazın.
geriye kalan 11 sekme de chrome tarayıcı ve sistem %17 cpu cpu kullanımı stabil bu arada, 3.11gb ram kullanıyor kimsede ani yükselme aşırı yüklenme yok. tertemiz işini yapıyor.

BENİM BİLGİSAYARIM NEDEN ANİ RAM DOLMASI VE İŞLEMCİ KULLANIMI YAPIYOR ?? NASIL ÇÖZÜCEM BEN BUNU YAv
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şuanda 15 adet pencerenin açık olduğu Windows 7 4gb ram a sahip bir bilgisayardan yazıyorum.
işlemci i5 3450s ekran kartı yok ALL İN ONE PC.
bu 13 sekmenin 1isi görev yöneticisi, ben kendi sistemimde görev yöneticisini açtığım zaman da drop takılma oluyor hatta çok yüksek güç tüketimi mi diyor, ram mi diyor tam hatırlayamadım gece bakacağım ona.
bir diğer pencere dosya gezgini dolaştım biraz sıfır takılma hiç takılma donma yok 15 sekme felan rahat taşır bu şekilde,
bu arada sanırım ya 1 tb hdd ye yada 2 adet 500gb hdd ye sahip olması gerek bu cihazın.
geriye kalan 11 sekme de chrome tarayıcı ve sistem %17 cpu cpu kullanımı stabil bu arada, 3.11gb ram kullanıyor kimsede ani yükselme aşırı yüklenme yok. tertemiz işini yapıyor.

BENİM BİLGİSAYARIM NEDEN ANİ RAM DOLMASI VE İŞLEMCİ KULLANIMI YAPIYOR ?? NASIL ÇÖZÜCEM BEN BUNU YAv
Adsız.png

Selamınaleyküm dostlar, başlıktan da gördüğünüz üzere işlemci kullanımım anlık olarak %100 oluyor. buda sistemi yavaşlatıyor droplar oluştruyor.
dosya gezgininde gezerken droplar takılmalar oluyor.
fps oyunu çok sevdiğim TF2 oynuyorum ani işlemci düşüşü oluyor. %20 - 0 a kadar düşüyor.
1 adet tarayıcı sayfası bile dondurmaya takılmaya yetiyor.

böyle anlatınca aklınıza ram yetmiyor gelmesin. başka pc de denedim. 4 gb pc 4gb sınırını zorladım ancak o zaman takılamalar başladı. gerekirse tarayıcı felan değiştireceğim fakat boşta bile windows gezgininde dosyalar kısmında yani burada bile dolaşırken yavaş , ve drop yiyorum.
SSD de bile aynı.
SİSTEM ÖZELLİKLERİ:
İNTEL CORE i7 875k
ZEPPELİN ULTRA 8gb 1333mhz ddr3 ram (kontrol edildi 0 sorun) (memtest)
SEAGATE hdd 2tb 10 sene olmuştur kullanıyorum.
2.el ssd CRUCİAL BX500 2,5 ssd 240gb windows10 DURUMU İYİ sağlık %87
GİGABYTE ga-h55m-s2 v1,3 2. el anakart
MSİ GTX 960 2gb
PLATOON 650W 80 plus güç kaynağı.
CPU ; KULE TİPİ ÇİFT FANLI SOĞUTUCU TAKILDI VE YENİ TERMAL MACUN SÜRÜLDÜ.

VİDEO BURADA Görüntü kalitesi 720p üzgünüm program 1080p desteklemiyordu. (DAİLYMOTİON STUDİO) :
DOSTLAR POWER SUPPLY 500 WATT MIŞ, 500WATT LIK ALMIŞIM, PSU GÜÇ HESAPLAMASI YAPTIM GAYETTE YETİYOR PSU BUNDAN DOLAYI OLMAZ HERHALDE 80 + FELAN DA YOKMUŞ.

İLK POWERBOOST DAN ALMIŞTIM ARIZALI GELİNCE İADE ETMEK ZORUNDA KALDMIŞTIM AKLIM ONDA KALMIŞ SANIRIM

Geri