Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemci frekans en yüksekte

N-Ra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
N-Ra
Öncelikle selamlar, kullandığım i7 11800H işlemcisi sürekli 3.80-3.90 ghz civarlarında çalışıyor boştayken bile. Bu durum aşırı ısınmaya davet açırıyor nasıl çözebilirim? Bilgisayar boştayken işlemci 90 dereceleri görüyor. Power ayarlarını yaptım balanced (dengeli) veya nihai performans arasında değişiklik yapsam bile hiçbir değişiklik olmuyor. Sadece maximum processor rateyi %99 çekince 2.2 ghz'e düşüyor ama sürekli orda kalıyor yani oyundayken de boştaykende bu da oyunlarda biraz kasmaya sebebiyet veriyor. Tam ortasını nasıl yaparız veya boştayken turbo frekansta çalışmasını nasıl engelleriz?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
726
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
İşlemciyi kullanan etmenleri kapatmadığın sürece bu böyle devam eder sınırlasan ne değişecek ? İşlemciyi kullananlar olduktan sonra 😂

Görev yöneticisinden işlemciyi tıklayıp fotoğraf atar mısın ?

N-Ra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
N-Ra
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemciyi kullanan etmenleri kapatmadığın sürece bu böyle devam eder sınırlasan ne değişecek ? İşlemciyi kullananlar olduktan sonra 😂

Görev yöneticisinden işlemciyi tıklayıp fotoğraf atar mısın ?
Halletim hocam teşekkürler fakat senin dediğin gibi değil boştayken turbo frekansta çalışıyordu hiç bir uygulama vs açık olmadığında. Şimdi bir kaç şeye dokundum oldu galiba balancede çekip %100 e aldım öncelikle sonra windows settingste güç kısmında hepsini balanced yaptım. Son olarak intel grafik kontrol merkezine girip sistem tepsisini açtım bunları yapınca düzeldi fakat ilk saydığım 2 şeyi zaten 3-4 kez yapmıştım onlar işe yaramadığından yazdım buraya. Yazdıktan sonra aklıma intel kontrol merkezine girmek kaldı orayı yapınca düzeldi

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Onur Erçakır
Biosta işlemci özelliklerine girip speedstep ve adını şu an hatırlayamadığım yanındaki diğer ayarı etkinleştirmen lazım.

N-Ra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
N-Ra
Biosta işlemci özelliklerine girip speedstep ve adını şu an hatırlayamadığım yanındaki diğer ayarı etkinleştirmen lazım.
Benim bios baya eski ya öyle şeyler yok maalesef

innata

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Onur Erçakır
Speedstep 2005 yılında çıktı. Daha eski değildir.

N-Ra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
N-Ra
Speedstep 2005 yılında çıktı. Daha eski değildir.
Biosta bulamadım maalesef fakat chatgpt ye sordum direkt buradan da kontrol edilebiliyor muş bu şekilde olunca aktifmiş

Ekler

• image_2025-01-13_092234166.png
    image_2025-01-13_092234166.png
    7.1 KB · Hit: 1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,852
Üyeler
165,083
Son üye