Neler Yeni

İşlemci ısısı normal mi?

oldxkool

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oytun
Dostlar öncelikle herkese merhaba. Ben geçtiğimiz hafta bir sistem dizdim. Bu hafta birkaç oyunla ve testlerle sistemi test etmek istedim. Sistemimde;

Msi Pro A620M-E anakart,
Amd Ryzen 5 7600 işlemci (Stok soğutuculu),
Msi Geforce RTX 4060 Ti 16GB ekran kartı,,
Kingston 1TB SSD,
GSKILL 32GB (16x2) Ram bulunuyor.
Kasa ise MSI Mag Pano M100R

Bu sistemi CS2'de en yüksek ayarlarda test ettim ki oyun da bu ayarları öneriyordu ilk açtığımda. FPS olarak 170-190 arası gidip geldi. Birkaç ayar düşürmeyle FPS'i 250 bandına çıkarabildim. Ancak işlemcinin ısısını Afterburner'dan takip ettiğimde 90-95 derecelerine çıktığını gördüm ve bu da biraz endişelendirdi. Cinebench testine soktuğumda 85 derecede sabit kaldı. Yük altında değilken 55-65 arası seyrediyor. Stok soğutucunun etkili olmadığını biliyorum ve önümüzdeki ay sıvı soğutucu alma niyetindeyim ancak yine de bu değerler fazla değil mi? Yoksa Ryzen 5 7600 için normal midir?

Bilgisi olan dostlar aydınlatırsa sevinirim,

Sevgiler

Bünyamina

80+ Platinum
Son düzenleme:

oldxkool

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oytun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıvı soğutma değil de şöyle x123 fan alsan 75 derecede yükte görürsün. Kışın bu sıcaklık oldukça düşer. Hiç sıvı soğutmayla uğraşma bence. Bende 5600x için kule tipi fan kullanıyorum. 3 yıla gireceğim. On numara iş çıkarıyor.
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Sıvı soğutucu yerine kule tipi soğutucuların da yettiğini birçok yerde okudum. Bütçe olarak zorlanmazsam sıvı, zor gelirse kule tipi almayı düşünüyorum. Söylediğin gibi havalar sıcak, Istanbul'da yaşıyorum. Stok soğutucuyla bu kadar ısınacağını tahmin edemedim, biraz endişelendirdi açıkçası.

salla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ssksk

Bünyamina

80+ Platinum
Aga bu fanı takması aşırı zor diyolar ya millet takarken kırıyomuş
İlk defa böyle bir fan taktıkları için zorlanabilirler. Kırdıklarına hiç denk gelmedim.
Bende wraith prism takarken zorlandım ama 5dk mı aldı yani. Klipsin mantığını kavradığın an hemen takıyorsun zaten.

oldxkool

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oytun
İlk defa böyle bir fan taktıkları için zorlanabilirler. Kırdıklarına hiç denk gelmedim.
Bende wraith prism takarken zorlandım ama 5dk mı aldı yani. Klipsin mantığını kavradığın an hemen takıyorsun zaten.
Bunların altında termal macun hazır mı geliyor hocam? Benim en dert ettiğim konu termal macun. Hiç sürmedim ama zor görünüyor o işlem

Bünyamina

80+ Platinum
Bunların altında termal macun hazır mı geliyor hocam? Benim en dert ettiğim konu termal macun. Hiç sürmedim ama zor görünüyor o işlem
Yok be hocam basit işlem. Netten 1 kaç video izlersen çok rahat anlarsın. Kutu içeriğinden süreceğin termal macun çıkıyor.
Yaparım dediğin an kendine güven kasma çok rahat profesyonel yaparsın.

oldxkool

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oytun
Yok be hocam basit işlem. Netten 1 kaç video izlersen çok rahat anlarsın. Kutu içeriğinden süreceğin termal macun çıkıyor.
Yaparım dediğin an kendine güven kasma çok rahat profesyonel yaparsın.
Teşekkür ediyorum hocam. İçim rahat etmesi için yapacağım en iyi şey soğutucu alıp takmak sanırım. AMD'lerin ısınma sorununu biliyordum da bu kadar beklemiyordum :D

Bünyamina

80+ Platinum
Teşekkür ediyorum hocam. İçim rahat etmesi için yapacağım en iyi şey soğutucu alıp takmak sanırım. AMD'lerin ısınma sorununu biliyordum da bu kadar beklemiyordum :D
Isınma sorunu değil de stok fan yetersiz. İntelin de böyle güçlü işlemcisine stok fan yetmez.
Attığım fan görüyorsun 559tl. Böyle bir fan yeterli yani.

Bünyamina

80+ Platinum
Ben termal macun olmadan kullaniyorum 80'i gecmiyor CS2'de. Ama stok sogutucu kullanirken termal macun bile kurtarmiyordu 😅
Macun kullan hocam. Bu sıcaklıkları neden görsün yazık yani. MX-6 alabilirsin.
OCCT PRİME95 testi yapsan 90-95 lerı görür yani.

Macun kullan hocam. Bu sıcaklıkları neden görsün yazık yani. MX-6 al.
Yok ya aldim mx6 duruyor kenarda. Su anda onunla ugrasmak istemiyorum. Laptopunkini de yeniliyicem baya zaman ayirmam gerek yani.

Shoto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
390
İsim
Shoto Todoroki
amd ile ilgili bişey değil o işlemciyi stok fan tutmaz zaten.

Top Bottom