Kutulu ve tray arasında üretim süreçleri anlamında bir fark yok, ama kutulu versiyonda üretimden çıktığı gibi kutulanıyor. yasal üretici desteği var ürün üreticinin bilgisi dahilinde parti ve seri numarası ile teknoloji marketlerinde sevk ediliyor ama traylarda işlemciler toplu olarak tepside siparişi veren OEM firmasına gönderiliyor OEM firmalarda ya kullanmıyor yada elinde fazladan kalıyor araya aracı satış yapan firmayı dahil ederek satışa sunuyor üretici garantisi de bu firmalar üzerinden işliyor.
bunların dışında traylarde en sevmediğim bu işlemcilerin varsayılan koruma kabı yok yalap şalap gönderebiliyorlar. kimisi işlemciyi yüzük kutusunda kimisi poşete sarıp gönderiyor kimisi direk öyle kutu içine koyup gönderiyor böyle gönderen vardı ciddiyim bu açıdan traylar çok daha uygun olabiliyor, arada ciddi bir makas yoksa ben kutulu tercih ederim. orası ayrı varsa'da artık o riske katlanılır mı bilmiyorum şahsen
amd'yi bilmem ama misal üretici garantisi anlamında intel'in sıkıntı çıkarmışlığı var. 13 ve 14. nesilde yaşanan malum sorundan sonra tray işlemcileri destek dışı bırakmıştı, tepki gelince dahil ettiler tepki gelmeseydi tray işlemcilere değişim desteği vermeyecekti.
arkadaşıma aldığımız 9800x3d tray işlemciyi poşete sarıp kutuya koyarak göndermişlerdi he sorun yaşamadı ama ben şahsen o görüntüden sonra tray'a bulaşırmıydım emin değilim.