GörkemW
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 910
Dikkat etmemisim sag olunFps oyuncusuymuş, intelde L3 önbellek az.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
İntelde normal test videolarında da görmüştüm.
Dikkat etmemisim sag olunFps oyuncusuymuş, intelde L3 önbellek az.
İntelde normal test videolarında da görmüştüm.
12k bütçe var demiştimŞimdilik intelde kalabilirim ilerde daha iyi şeyler alabilirim. İ7 13700k mı öneriyorsunuz? Ona göre uygun fiyatlı bir yer bakacağım.
Bu forumdaki intel çılgınlığı nedir? o anakartı satman ve bir am5 anakart alman lazım o işlemciyi takabilmen içinİşlemcimden memnun olmadığım için yeni bir işlemci almak istiyorum. Sistemim şöyle:
AMD RX 6750 XT EKRAN KARTI
İNTEL İ5 13400F İŞLEMCİ
16 GB RAM
https://www.itopya.com/asus-prime-h...-soket-1700-m2-hdmi-d-sub-matx-anakart_u16330 ANAKART
Ben işlemci olarak amd ryzen 7 7800x3d düşünüyorum. Bu sisteme ne önerirsiniz. + Olarak 1920x1080 monitore sahibim. Fps oyuncusuyum aldığım fps çok değerli.
Hazir sistem aldim. Şimdi ise değiştirmek istedim. Önerin am5 soket alıp ryzen islemci tak mı?Bu forumdaki intel çılgınlığı nedir? o anakartı satman ve bir am5 anakart alman lazım o işlemciyi takabilmen için
Bence anakart islemciyi sat amd ye geç hem gelecek odaklı hem f/p bir sistemŞimdilik intelde kalabilirim ilerde daha iyi şeyler alabilirim. İ7 13700k mı öneriyorsunuz? Ona göre uygun fiyatlı bir yer bakacağım.
12k bütçe var demiştim
AynenHazir sistem aldim. Şimdi ise değiştirmek istedim. Önerin am5 soket alıp ryzen islemci tak mı?
Peki mesela am5 geçtigimde ryzenleri rahatlikla kullanabilecegim uyumlu ise soketi onu anladım. Peki ya ekran kartı ram veya ssd aynı şekilde takılıyor değil mi? Ben sadece soketi değiştirmiş olacağim anladigim kadariyla. Darbogaz yasamak istemem işlemci bakımından.Am5 geçmen çok daha mantıklı.
İşlemci anakart ram alacaksın hocam.Peki mesela am5 geçtigimde ryzenleri rahatlikla kullanabilecegim uyumlu ise soketi onu anladım. Peki ya ekran kartı ram veya ssd aynı şekilde takılıyor değil mi? Ben sadece soketi değiştirmiş olacağim anladigim kadariyla. Darbogaz yasamak istemem işlemci bakımından.
Ramim varİşlemci anakart ram alacaksın hocam.
Eklemeyi unutmusum yaziya pardonRamim var
Uymaz hocam am5 sisteme o ddr4 ram.Ramim var
Çok masraflı oluyor. İşlemci alayım dedim anakart değişmem gerekiyormuş. Şimdi de ramlerin olmayacağından söz ediyorsun. Çok yorucu...Uymaz hocam am5 sisteme o ddr4 ram.
13-14e kapatırsın muhtemelen bir işlemci için o kadar vereceğine bu daha mantıklı.Çok masraflı oluyor. İşlemci alayım dedim anakart değişmem gerekiyormuş. Şimdi de ramlerin olmayacağından söz ediyorsun. Çok yorucu...
Dostum şimdi şöyle. Anakart 4k küsür tutuyor galiba. Ram ne alacağımı bilmiyorum. İşlemcide bakmadım. 7500f veya 7600x güzel geliyorda bu 7500f ile i5 13400f birbirine denk değil mi13-14e kapatırsın muhtemelen bir işlemci için o kadar vereceğine bu daha mantıklı.
+ Olarak tabi boylesi daha mantikli. Kasımda 1 yil olcak sistemim. İşlemciye onu vermektense daha iyisini kullanmak elbette daha güzel.13-14e kapatırsın muhtemelen bir işlemci için o kadar vereceğine bu daha mantıklı.