Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemci pini yamuldu

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Batuhan Taşdemir
Merhabalar. Bugün sistemimdeki birkaç parçayı değiştiriyordum. İşlemci soğutucuyu çıkardığımda işlemciyle beraber çıktı ve pinler yamuldu. Ne yapabilirim ? Sağ tarafta yamulanlar görünüyor

Ekler

• FC83BB89-0458-4C98-9AAA-FF367CF1C338.jpeg
    FC83BB89-0458-4C98-9AAA-FF367CF1C338.jpeg
    2.1 MB · Hit: 140

ConquerorXIV

80+ Gold
elin titremiyorsa jilet veya kürdan ile düzeltebilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,206
İsim
Murat Orhan
Merhabalar. Bugün sistemimdeki birkaç parçayı değiştiriyordum. İşlemci soğutucuyu çıkardığımda işlemciyle beraber çıktı ve pinler yamuldu. Ne yapabilirim ? Sağ tarafta yamulanlar görünüyor
İşinin ehli bir bilgisayarcıya düzelttir. Kendin düzeltmeyi deneme çok hassaslar ben kırdım kendiminkini denerken.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,815
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Pinleri düzeltmeye çalış , yapamayacağını düşünüyorsan güvenebileceğin bir bilgisayar tamircisine gönderebilirsin.
Pinlerin kopabilme ihtimali de var düzeltmeye çalışırken , kendin yapacaksan dikkatli şekilde düzelt derim.

SucukEkmek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,000
İsim
Emre Kaan
Instagram
emrekaan.038
Hocam kendiniz müdahale etmeyin, deneyimli bir bilgisayarcıya götürürseniz hallederler diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Batuhan Taşdemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yarın ilk işim götürmek olacak. Baktığımda pek düzeltilemeyecek durumda değil gibi duruyor ama bakalım nolacak

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,068
İsim
göksel yurtcan
Yarın ilk işim götürmek olacak. Baktığımda pek düzeltilemeyecek durumda değil gibi duruyor ama bakalım nolacak
düzeltilmeyecek bir durumda değil fakat deneyimsiz bir bilgisayarcıya götürürseniz çok becerebileceğini sanmıyorum

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,815
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Böyle hassas parçaları iyi tamir edebilecek yeri seçtir , ben öyle yaptırmıştım zamanında.

longinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Emrullah YAZICI
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Ben sıfır hazır sistem aldım Gencergamingten. Bana da işlemci pinleri yamuk gelmişti. Kürdan ile dikkatli bir şekilde düzleştirip oturtmuştum ve çalışmıştı. Size tavsiyem kürdanın ucu ile işlemci pinine doğru yönde hafif baskı uygulayarak çok eğmeden düzleştirin. Bu işlemi yaparken biraz fazla baskı uygularsanız diğer tarafa bükülür. O yüzden yaparken dikkatli olun

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Batuhan Taşdemir
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Ben sıfır hazır sistem aldım Gencergamingten. Bana da işlemci pinleri yamuk gelmişti. Kürdan ile dikkatli bir şekilde düzleştirip oturtmuştum ve çalışmıştı. Size tavsiyem kürdanın ucu ile işlemci pinine doğru yönde hafif baskı uygulayarak çok eğmeden düzleştirin. Bu işlemi yaparken biraz fazla baskı uygularsanız diğer tarafa bükülür. O yüzden yaparken dikkatli olun
Kendime çok güvenmiyorum bu konuda. Kesin elimde kalır benim

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,111
İsim
Hacı
Uçlu kalem ile düzeltin.

freygasm

80+ Gold
istanbuldaysan irtibat no verebilirim tamirini yaptırmıştı bizim arkadaş geçenlerde, onun da 6-7pin kırılmıştı

longinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Emrullah YAZICI
Kendime çok güvenmiyorum bu konuda. Kesin elimde kalır benim
Hocam bende güvenmiyordum. İnanın ilk deneyimimdi. Montajını yapıp birine satacaktım ve kaporasını önceden almıştım. O yüzden montaj yaparken işlemci sokete oturmayınca baktım. Köşelerden 2şer 3 er tane içeriye dönük şekilde yamuktu. İlk başta firmayla görüşüp değişime vereyim felan diye düşündüm. Sonra bu sürecin çok uzun olacagını düşünüp risk aldım. Bir kürdan yardımı ile kürdanın ucunu pinin yamulan kenarına değdirip hafifçe ittirdim. İlk denemelerde pin diğer tarafa yamuldu. Sonra diğer taraftan daha hafif bir baskı ile düz şekilde getirdim. İlk denemelerin verdiği tecrübe ile bu sefer diğer dinlere daha hassas davrandım. Bu şekilde 8-9 pini düzelttim. İllede tam dümdüz olucak diye uğraşmayın. Genel görünüm itibarıyla düz dursun yeter. zaten pin yamukluğu genelde uclarından oluyor dibinden değil. Bu yüzden kürdan ile ucundan hafif bir kuvvet uyguladığınızda bir tıkta hemen düzeliyor. O kuvvet ayarını ise yavaş yavaş arttıra arttıra yaparak halledersiniz diye umuyorum.

Ama risk alamam dersen sen bilirsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,061
Üyeler
168,729
Son üye
canxdev
Top Bottom