Neler Yeni

Çözüldü✓ İşlemci pini yamuldu

En alt köşeden 2'nci çok bükülmüş. Dikkat edilmezse kırılabilir. Kırıldığı zaman oraya tekrar pin eklenebiliyor ama, 100% sağlıklı olur mu? Orası tartışılır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Batuhan Taşdemir
Hocam bende güvenmiyordum. İnanın ilk deneyimimdi. Montajını yapıp birine satacaktım ve kaporasını önceden almıştım. O yüzden montaj yaparken işlemci sokete oturmayınca baktım. Köşelerden 2şer 3 er tane içeriye dönük şekilde yamuktu. İlk başta firmayla görüşüp değişime vereyim felan diye düşündüm. Sonra bu sürecin çok uzun olacagını düşünüp risk aldım. Bir kürdan yardımı ile kürdanın ucunu pinin yamulan kenarına değdirip hafifçe ittirdim. İlk denemelerde pin diğer tarafa yamuldu. Sonra diğer taraftan daha hafif bir baskı ile düz şekilde getirdim. İlk denemelerin verdiği tecrübe ile bu sefer diğer dinlere daha hassas davrandım. Bu şekilde 8-9 pini düzelttim. İllede tam dümdüz olucak diye uğraşmayın. Genel görünüm itibarıyla düz dursun yeter. zaten pin yamukluğu genelde uclarından oluyor dibinden değil. Bu yüzden kürdan ile ucundan hafif bir kuvvet uyguladığınızda bir tıkta hemen düzeliyor. O kuvvet ayarını ise yavaş yavaş arttıra arttıra yaparak halledersiniz diye umuyorum.

Ama risk alamam dersen sen bilirsin
Sağ en üstteki tek pin en alttan itibaren neredeyse 90 derece eğilmiş

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
serdar efe
Merhabalar. Bugün sistemimdeki birkaç parçayı değiştiriyordum. İşlemci soğutucuyu çıkardığımda işlemciyle beraber çıktı ve pinler yamuldu. Ne yapabilirim ? Sağ tarafta yamulanlar görünüyor
güvendiğin bir bilgisayarcıya götür.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Uçlu kalemin ucuyla 2dk da düzeltebilirsin. Öyle düzelttim ben

longinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Emrullah YAZICI
Sağ en üstteki tek pin en alttan itibaren neredeyse 90 derece eğilmiş
O çok tehlikeli o zaman. Çünkü en ufak hatada direk kırılabilir. Ama bendekinde de öyle vardı 2 tane yapmıştım ama siz en iyisi riske etmayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Fatih Mhmet
Çok kuvvet uygulamadan aralıklı bir şekilde ufak ufak düzeltmeni öneririm. Benimde başıma gelmişti düzeltmem fön makinasıyla ısıtarak 2 gün sürmüştü.

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Batuhan Taşdemir
Bilgisayarcı halletti sorunu. Yardımcı olan herkese teşekkürler

Top Bottom