İşlemci Sıcaklığı Normal Değil !

The Semih

80+ Gold
Reaksiyon skoru
4,806
Adsız.jpg

Arkadaşlar dün akşam Hava soğutma sipariş verdim hafta sonu olduğu için birkaç gün sonra elime ulaşır ama bir sorum var, R5 5600X Bios ayarlarından Boost modu kapattım stok değer 3700 Ghz de çalışmasına rağmen Battlefield 2042 - Dying Light 2 - GTA 5 gibi oyunlarda 79 - 83 derecelerde geziyor Boost modu açsam işlemci yanıcak demekki bu normal mi durummu korkmaya başladım ID cooling hava soğutma aldım ama bu değerlerden sonra oda işe yaramıcak gibi hissediyorum.

Alıntıyı görüntüle

Arkadaşlar dün akşam Hava soğutma sipariş verdim hafta sonu olduğu için birkaç gün sonra elime ulaşır ama bir sorum var, R5 5600X Bios ayarlarından Boost modu kapattım stok değer 3700 Ghz de çalışmasına rağmen Battlefield 2042 - Dying Light 2 - GTA 5 gibi oyunlarda 79 - 83 derecelerde geziyor Boost modu açsam işlemci yanıcak demekki bu normal mi durummu korkmaya başladım ID cooling hava soğutma aldım ama bu değerlerden sonra oda işe yaramıcak gibi hissediyorum.
İşe yarar hocam merak etmeyin en az 15-20 derece fark eder bence. Ayrıca sıcaklık yüksek olabilir ama çokta değil bence ben i5 11400'ü stok soğutucu ile kullanıyorken FİFA da 85-90 derece görüyordum.

Alıntıyı görüntüle

Arkadaşlar dün akşam Hava soğutma sipariş verdim hafta sonu olduğu için birkaç gün sonra elime ulaşır ama bir sorum var, R5 5600X Bios ayarlarından Boost modu kapattım stok değer 3700 Ghz de çalışmasına rağmen Battlefield 2042 - Dying Light 2 - GTA 5 gibi oyunlarda 79 - 83 derecelerde geziyor Bosst modu açsam işlemci yanıcak demekki bu normal mi durummu korkmaya başladım ID cooling hava soğutma aldım ama bu değerlerden sonra oda işe yaramıcak gibi hissediyorum.
İşe yarar bir gelsin termal macunuda bir güzel temizle sipariş etmiş olduğun soğutucunun içinden çıkan macunu sür elinde ondan daha iyisi yoksa tabii istersen 240mm sıvı soğutma al ama gereksiz masraf olur. Bu arada hangi program ile bakıyorsun ?

İşe yarar hocam merak etmeyin en az 15-20 derece fark eder bence. Ayrıca sıcaklık yüksek olabilir ama çokta değil bence ben i5 11400'ü stok soğutucu ile kullanıyorken FİFA da 85-90 derece görüyordum.
Hocam ama bende CBP kapalı undervolt gibi

Alıntıyı görüntüle

İşlemci tam yükte, yani CPB kapalı bile olsa normal denebilir. İyi bir soğutucu aldıysan sorun çözülecektir.

Yine de etkisi olur hocam ayrıca ne zaman aldınız sistemi? Uzun süre geçtiyse termal macun ile de alakalı olabilir.
MX 4 öyle bişeydi 2 ay önce yeniledim hava sıcaklığı artınca oyun oynayamaz hale geldim şuan 37 derece ilimiz
Post automatically merged:

İşlemci tam yükte, yani CPB kapalı bile olsa normal denebilir. İyi bir soğutucu aldıysan sorun çözülecektir.

bunu aldım

MX 4 öyle bişeydi 2 ay önce yeniledim hava sıcaklığı artınca oyun oynayamaz hale geldim şuan 37 derece ilimiz
Post automatically merged:

bunu aldım
Aynısını R5 5600 ile kullandım, CPB açıkken gayet yeterli oluyor merak etme 😀

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,350
Üyeler
191,077
Son üye
uçantraktör