Çözüldü✓ Işlemci throttling hp victus 16

Eemmo

80+
Reaksiyon skoru
1
hocam hp victus 16 laptopuma format attım format öncesi de mx6 termal macunla termal bakımını yaptım format öncesi sıcaklıklarım gayet normalken formattan sonra işlemcim tam anlamıyla kuduruyor gpu kullanımı 100de 100 gpu 69 70 civarı syrederken işlemci 100 derece gözüküyor attığım ssden de bakabilirsiniz termal throttling yaşanıyor sorunun yazılımsal odluğunu düşünüyorum fakat bios sürücü her şey güncel ne yapabilirim bilmiyorum işlemci i512500h gpu rtx3050Tİ

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-21 183553.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-21 183553.webp
    106.3 KB · Hit: 26
Macun çok sürmüş veya bazı yerlere sürmeyin unutmuş olabilirisn

Driverlarin hepsini kurdunuz mu tekrardan

hocam formattan sonra gefroce experince den ve intelin kendi sitesinden sürücülerimi kurdum biosumu yeni güncelledim yapılacak win update güncellemesi de yok çözemiyorum sorunu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ve bilgisayarım şuan bunu yazarken bile 30 derecede çalışıyor işlemcim normalde sıcaklık değerlerim güzel fakat yük altında çılgına dönüyor resmen

Aklıma başka bir şey gelmedi belki yazan olur yine

hocam formattan önce böyle bir sorunum yoktu formattan önce asettoda 75 80 mcivarı gezen işlemcim şimdi 100de
Hocam sadece Assettodamı oluyor trafik kurup oynuyorsanız işlemci fazla abanıyor cou warning hatası çıkıyormu üst kısımda

Hocam sadece Assettodamı oluyor trafik kurup oynuyorsanız işlemci fazla abanıyor cou warning hatası çıkıyormu üst kısımda
Hayır hocam online+trafik de denedim single da cpu aşırı kullanılıyor hatası almıyorum sadece ısınıyor bakıyorum fazla voltaj çekmiyor e kullanım da fazla değil çözemedim işin içinden çıkamıyorum genel anlamda bilgisayarım boşta soğuk ama valoda da takip ederim genelde format öncesi 70 civarıyken şuan işlemci adına 80 görüyorum valoda ekran kartı taş çatlasın 65 oluyor

Işlemci macunu R.I.P
Hocam nasıl oluyor o aklım almadı benim açıkcası chat gpt kullanırım bu tarz şeyler için o da macunla bakır arasında zamanla oturduğu için boşluk olabilir dedi tekrar açıp değiştireyim mi

Hocam nasıl oluyor o aklım almadı benim açıkcası chat gpt kullanırım bu tarz şeyler için o da macunla bakır arasında zamanla oturduğu için boşluk olabilir dedi tekrar açıp değiştireyim mi
Hocam onumuzde 2 şık var;
a) termal macun yenilemeden önce sorun yoktu
b) termal macun yenileyince sorun oldu.
Bu durumda 2 şık önümüze cikiyor;
a) termal macunda sorun var
b) termal macun uygulanırken sorun oluştu
Bu durumda b şıkkı daha yakın geldi bana.
Çözüm: işlemcinin olduğu bölümü tekrar açıp... ne bilim gerisini getiremiyorum napmak lazim? Zaten sürdüyseniz bi daha sürmeye ne gerek var diye düsunüyorum. De mi hocam?
Bende sorunuzucevaplayamadım bu durumda tekrar size dönüyoruz hocam ne düşünüyorsunuz?

Işlemci macunu R.I.P

Hocam onumuzde 2 şık var;
a) termal macun yenilemeden önce sorun yoktu
b) termal macun yenileyince sorun oldu.
Bu durumda 2 şık önümüze cikiyor;
a) termal macunda sorun var
b) termal macun uygulanırken sorun oluştu
Bu durumda b şıkkı daha yakın geldi bana.
Çözüm: işlemcinin olduğu bölümü tekrar açıp... ne bilim gerisini getiremiyorum napmak lazim? Zaten sürdüyseniz bi daha sürmeye ne gerek var diye düsunüyorum. De mi hocam?
Bende sorunuzucevaplayamadım bu durumda tekrar size dönüyoruz hocam ne düşünüyorsunuz?
Hocam sorunu yanlış anlamışsınız formattan önce termal bakım yapıp mx6 sürdüm sıcaklıklarım 76 78 civarında idi cpu adına fakat formattan attıktan sonra işlemci 90 95 hatta 100 dereceleri görmeye başladı gpu adına yine sorun yok bu nedenle sorunun termal macundan değil yazılımsal olduğunu düşünüyorum galiba hp teknik servisi arayacağım

Hocam sorunu yanlış anlamışsınız formattan önce termal bakım yapıp mx6 sürdüm sıcaklıklarım 76 78 civarında idi cpu adına fakat formattan attıktan sonra işlemci 90 95 hatta 100 dereceleri görmeye başladı gpu adına yine sorun yok bu nedenle sorunun termal macundan değil yazılımsal olduğunu düşünüyorum galiba hp teknik servisi arayacağım
Doğrudur ozzaman hocam bence de doğru yoldasınız teknik servisi arayın. Bi baktırın teknik servise benim anlayacağım bir olay gibi gelmedi

Geri