Neler Yeni

İşlemci Upgrade Önerisi

vArliyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak BAL
Arkadaşlar Selam ,
Sistem Özellikleri:
Ryzen 5 5600x İşlemci
Msi B550 Gaming Edge Wifi anakart
2x16 32Gb 3200Mhz Ram
Msi RTX 3080 Suprim X 10GB Ekran Kartı
700W 80+ Platinium PSU

Arkadaşlar sistemi upgrade etmek istiyorum sizce sadece işlemciyi upgrade etsem bu sistem için değer mi (örneğin ryzen 5 5800x veya x3d) yoksa ddr5 bir sisteme mi geçmeliyim (örn: ryzen 5 7600x , ddr5 anakart ram) sizce hangisi daha mantıklı? (Not: Ekran kartı ve Psu değişmeyecek) Bütçe problemim yok ama işlemci upgrade yeterli olacaksa da yeni bir anakart işlemci kombinasyonu yapmanın da lüzumu yok diye düşünüyorum.

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
Komple sistemi güncellemeniz sizin açınızdan daha kârlı olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biraz daha bekleyin, 9800X3D'nin incelemeleri çıksın ona göre alın. İsterseniz DA'nın artıklarından 7800X3D alabilirsiniz. Hala satılmadıysa tabi ki. (Şu anda "Yarın için rezerve" olarak duruyor.)

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,640
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Hazır fiyatı ucuzken 5700X3D alabilirsin. Darboğazı da kesmiş olur. Sistem parçaların kaliteli. Wifi anakart, 32 GB RAM gibi şeyler. Bunları bırakıp DDR5 geçmeye gerek yok bence. Sonraki yıllarda geçersin DDR5. Yeni işlemciler ve yeni RTX ekran kartları çıktığında.

Bukr3j

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
422
İsim
Ayberk SOKUL
Hazır fiyatı ucuzken 5700X3D alabilirsin. Darboğazı da kesmiş olur. Sistem parçaların kaliteli. Wifi anakart, 32 GB RAM gibi şeyler. Bunları bırakıp DDR5 geçmeye gerek yok bence. Sonraki yıllarda geçersin DDR5. Yeni işlemciler ve yeni RTX ekran kartları çıktığında.
Ekonomi?

Hiçbir şeyin iyiye gittiği yok, önümüzde yıllarda teknolojik eşyaların fiyatları daha da artacak diye düşünüyorum.

Bütçe problemi yoksa DDR5 güncel bir sisteme geçmesi çok daha mantıklı geliyor bana.

mert478

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
mert karabacak
Arkadaşlar Selam ,
Sistem Özellikleri:
Ryzen 5 5600x İşlemci
Msi B550 Gaming Edge Wifi anakart
2x16 32Gb 3200Mhz Ram
Msi RTX 3080 Suprim X 10GB Ekran Kartı
700W 80+ Platinium PSU

Arkadaşlar sistemi upgrade etmek istiyorum sizce sadece işlemciyi upgrade etsem bu sistem için değer mi (örneğin ryzen 5 5800x veya x3d) yoksa ddr5 bir sisteme mi geçmeliyim (örn: ryzen 5 7600x , ddr5 anakart ram) sizce hangisi daha mantıklı? (Not: Ekran kartı ve Psu değişmeyecek) Bütçe problemim yok ama işlemci upgrade yeterli olacaksa da yeni bir anakart işlemci kombinasyonu yapmanın da lüzumu yok diye düşünüyorum.
Selamlar aynı işlemci bendede var bende düşünüyorum upgrade lakin kararsız kaldım pubg oynuorum fps bazı durumlarda 70'lere anlık düşebiliyor buda can sıkıyor. siz aldınızmı fark oldumu ?

vArliyus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Burak BAL
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Selamlar aynı işlemci bendede var bende düşünüyorum upgrade lakin kararsız kaldım pubg oynuorum fps bazı durumlarda 70'lere anlık düşebiliyor buda can sıkıyor. siz aldınızmı fark oldumu ?
hocam ben daha almadım kararsızım hala bu işlemci şimdilik işimi görüyor zaten fifa cs2 falan oynuyorum fazlasıyla yetiyor ama dediğiniz gibi pubg de bende darboğaz yedim 3080 ile 1080p de 120 fps alıyorum takılmalar oluyor 2k oynamak lazım demekki am5 geçmek te cok mantıklı özellikle ryzen 5 7600x ile uygun fiyatlı bir anakart ddr5 ram kombini yapılabilir hemde cok masraflı olmaz ben simdilik fırsat indirimi bekleyeceğim am5 için eğer güzel bir indirim olmazsa am4 ryzen 7 5700x3d alırım muhtemelen

Top Bottom