Neler Yeni

Yardım İşlemci veya anakart bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Reaksiyon skoru
1,523
İşlemcisi bozuk pc açılır mı?İşlemciden dolayı windows masaüstü ekranında kilitlenip "no signal" yapar mı,bu sırada klavye mouse ışıklarıda sönüyordu.Reset olmadan görüntü gelmiyordu.Veya her 8-10 günde bir mi kilitlenip görüntü keser yoksa her zaman mı?Bu sorunlarımın sebebi ekran kartıymış diğer parçalar sağlam çıktı ama,işlemciden dolayıda yapar mı?Veya anakarttan dolayı olabilir mi?

işlemci bozuksa bios uyarı verir şayet anakart bozuksa hiç açılmaz elektirik gelir kapanır.Ekran kartını çıkarıp onboard olarak sorunsuz açılıyorsa ekran kartı bozuktur.

Hiç görüntü gelmiyor mu? Buna cevap verebilir misin yani bios ekranına bile giremiyor musun?

dostum öncelikle şunu söyleyeyim işlemcisi bozuk pc açılmaz. ikinci olarak kilitlenme olayı dediğin nasıl bir şey tam anlamadım eğer ekran gidiyorsa bu ekran kartından veya harddiskten olabilir görüntü kesmesi de ekran kartını işaret ediyor. öteki konu açılmayorsa eğer bu durum anakarttan da olabilir anakart veya power supply den veya işlemciden veya ekran kartından veya ram den. bir bilgisayarcının bakması gerekir anlamıyorsan ayrıca eğer için rahat değilse başka bir bilgisayarcıya götürüp onada baktırabilirsin.

işlemci bozuk olsa BIOS acılır en basta. Test ede ede gideceksin Ramleri sil ve yerleri değiştir daha sonra görüntüyü onboarddan al.

Dostum benim bildiğim kadarıyla (ki bu çok zor bir ihtimal) bilgisayar aşşırı ısınıyor ise bunu yapabiliyor. Az bir ihtimal de olsa laptop kullanıp kullanmadığını sorabilir miyim?

işlemci bozuksa bios uyarı verir şayet anakart bozuksa hiç açılmaz elektirik gelir kapanır.Ekran kartını çıkarıp onboard olarak sorunsuz açılıyorsa ekran kartı bozuktur.

Hiç görüntü gelmiyor mu? Buna cevap verebilir misin yani bios ekranına bile giremiyor musun?
Şöyle ki sistem ilk açılışta,masüstüne kadar sorun olmuyor.Yenile yapıyorum bir kaç sefer,sonra normal kullanıma geçeceğim sırada mouse bir kere takılıyor sonra 4 saniye kadar sonra monitör no signal olup,klavye mouse ışığı sönüyordu.Nadir de olsa bir kere 3 yeniden başlatma sonunda bios ekranından windowsa geçeceği sırada anakart marka model yazan ekrandan sonra yukarıda belirttiğim durum oluşmuştu.

Dostum benim bildiğim kadarıyla (ki bu çok zor bir ihtimal) bilgisayar aşşırı ısınıyor ise bunu yapabiliyor. Az bir ihtimal de olsa laptop kullanıp kullanmadığını sorabilir miyim?
Laptop değil,yazıyı okumadınız galiba.Servis ekran kartına onarım yaptığını belirtti.

Bozuksa pc açılmaz ya da sorun yaşatır zaten.

işlemci bozuk olsa BIOS acılır en basta. Test ede ede gideceksin Ramleri sil ve yerleri değiştir daha sonra görüntüyü onboarddan al.
Görüntüyü hiç almıor değilim,yazıyı iyi okuyun lütfen.Masaüstünde sistemi ilk açtığımda yaşıyordum bu sorunu.Ekran kartı problemli çıktı.

dostum öncelikle şunu söyleyeyim işlemcisi bozuk pc açılmaz. ikinci olarak kilitlenme olayı dediğin nasıl bir şey tam anlamadım eğer ekran gidiyorsa bu ekran kartından veya harddiskten olabilir görüntü kesmesi de ekran kartını işaret ediyor. öteki konu açılmayorsa eğer bu durum anakarttan da olabilir anakart veya power supply den veya işlemciden veya ekran kartından veya ram den. bir bilgisayarcının bakması gerekir anlamıyorsan ayrıca eğer için rahat değilse başka bir bilgisayarcıya götürüp onada baktırabilirsin.
İşlemcisi bozuk pc aslında açılır ama windowsa kadar değil ama anakart bozuksa hiç açılmaz.

genelde işlemcinin bozulduğu çok nadir görülür anakartsa slot slot bozulur direk komple bozulma zor elektirik gitmesi gelmesi durumlarında olabilir buzzer ile bib seslerini kontrol edebilirsin öncelikle güç kaynagından şüphelenmelisin bu durumlarda umarım yararlı olmuştur iyi günler dilerim :)

Bozuksa pc açılmaz ya da sorun yaşatır zaten.
İşte ne gibi bir sorun.Yukarıda belirttiğim yazıyı iyi okuyun lütfen.Mouse da donma ardından no signal oluyordu,klavye mouse ışığı sönüyor ve kasaya reset atmadan görüntü alamıyordum.Nedense zamanlanmış gibi her 8-10 günde bir tekrar ediyordu.Servis sorun ekran kartında dedi.Tüm parçalar denendi serviste.Psu hariç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,458
Üyeler
173,041
Son üye
ozgunozturk
Geri