Herkese iyi akşamlar. Ryzen 5 7500f işlemcili bir sistemim var. Sistem yük altındayken ve işlemci %100'deyken önceleri 80 dereceyi ve 70watt civarını bulurken şimdi derece 70'i gücü 42-43watt'ı geçmiyor. Sebebi ne olabilir?
Performans normal mi?Herkese iyi akşamlar. Ryzen 5 7500f işlemcili bir sistemim var. Sistem yük altındayken ve işlemci %100'deyken önceleri 80 dereceyi ve 70watt civarını bulurken şimdi derece 70'i gücü 42-43watt'ı geçmiyor. Sebebi ne olabilir?
Bende de aynı sorun var 60 wattı geçmiyor kesinlikle ve ısınmıyorPerformans normal mi?
Performans normal miBende de aynı sorun var 60 wattı geçmiyor kesinlikle ve ısınmıyor
Bi tık az gibiPerformans normal mi
Normal ama bios'dan pbo'yu kontrol etBi tık az gibi
Autoya çekmiştim hocam onuNormal ama bios'dan pbo'yu kontrol et
Tamam fps değerleride normalse sorun yok.demektir anakart chipset driverların kurulumuAutoya çekmiştim hocam onu
Evet güncelledim 2 gün önce onları da hocam. Aklıma takılan izlediğim videolarda işlemci 80 90 wattlara kadar çıkıyorken benimki neden 60 ı 1 gram geçmiyorTamam fps değerleride normalse sorun yok.demektir anakart chipset driverların kurulumu
Kullanım değerine göre değişir ram frekansına be gb'ına göre kullanılan grafiklere göre kullandığın ekran kartına göre değişir işlemcide genelde düşük watt değeri diye hiçbir sorum görmedimEvet güncelledim 2 gün önce onları da hocam. Aklıma takılan izlediğim videolarda işlemci 80 90 wattlara kadar çıkıyorken benimki neden 60 ı 1 gram geçmiyor
7800XT ve 32 gb ram var. Normal olabilir ama aklıma takıldı. Pubg gibi oyunda 1080P ultrada 55 civarlarında dolaşıyor. Mesela cs ve valorant oyununda 60 ın üstüne çıkmıyor. Garip gelen sıcaklık değerledi de 50 nin üstüne çıkmıyor. (Peerless assasinss soğutmam var) ama bence çıkması gerekiyor.Kullanım değerine göre değişir ram frekansına be gb'ına göre kullanılan grafiklere göre kullandığın ekran kartına göre değişir işlemcide genelde düşük watt değeri diye hiçbir sorum görmedim