Çözüldü✓ Işlemcide kararsız kalmak...

iyi geceler öncelikle
kız arkadaşıma iş odaklı sistem kuracağız fakat oyun da oynayacak (%80 iş %20 oyun gibi düşünebiliriz)
sistem kafamda oturdu fakat işlemcide kararsız kaldım ve intel işlemcilere %100 hakim olmadığım için yardım almak istedim ;
14700KF düşündüm fakat 283w tdp ye sahip diye buna bir de kaliteli bir soğutucu lazım onun masrafı da var phantom spiritin pek yeteceğini düşünmüyorum XD
7900x düşündüm bir de
şimdi yapacağı işler şöyle : grafik tasarımı , animasyon ve çizim yapacak

sorum şudur bu kadar yüksek bir işlemciye ihtiyacımız var mı diye bir sormak istedim bütçe olarak kısıtlıyız şu işlemci rahatlıkla yeter diyebileceğiniz F/P bir işlemci önerisi istiyorum.

(sistem için bütçe 50k işlemci için değil işlemciye ayırdığım bütçe 13k fakat azaltabilirsek harika olur)
9700x alabilirsin. İşlemci ısınmıyor zaten phaontom spirit ile 62 derece filan

Ayrıca grfik tasarım için ultra güçlü bir işlemciye gerek yok.

9700x alabilirsin. İşlemci ısınmıyor zaten phaontom spirit ile 62 derece filan

Ayrıca grfik tasarım için ultra güçlü bir işlemciye gerek yok.
3d modelleme falan da yapacak ondan tribe girdim :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ulen aklımı çeldin he bu ana kartla XD sistem şu an taslak durumda zaten bu dönemlerde toplayacağını pek düşünmüyorum fikir vermemi istedi ultra serisi ile de iyi gider :D

Bende grafik bölümü okudum. Genelde ekran kartı önemli video edit kısmında iyi işlemci lazım oluyor ama yine cuda devereye giriyor 5070 + 9700x güzel ikili olur.

ulen aklımı çeldin he bu ana kartla XD sistem şu an taslak durumda zaten bu dönemlerde toplayacağını pek düşünmüyorum fikir vermemi istedi ultra serisi ile de iyi gider :D
hem inteli kimse tercih etmiyor diye fiyatı da düşer işimize gelir diyelim.

Bende grafik bölümü okudum. Genelde ekran kartı önemli video edit kısmında iyi işlemci lazım oluyor ama yine cuda devereye giriyor 5070 + 9700x güzel ikili olur.
aklımdaki kart direkt 5070 idi zaten bakalım durumlara göre 9700x te olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,084
Üyeler
183,376
Son üye
playbroker
Geri