İşlemcim 100 dereceye çıkıyor boşta

heyzent

80+
Reaksiyon skoru
36
Dostlar selam bilgisayarı yeni başlatmama rağmen hiç bişey çalışmamasına rağmen işlemcim 100 dereceye çıkıyor fan stok soğutucu tam takılı her yeri. sorun ne olabilir.

Ekler

• resim_2021-03-23_183447.png
    resim_2021-03-23_183447.png
    154 KB · Hit: 77
-27 dediğine bakmayın 1sn sonra 90 falan oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fan çalışmıyor olabilir. Termal macun yenile aynı zamanda
fan çalışıyor kasanın kapağı açık baktım

kasayı 1 ay önce falan temizledim termal macun baya oldu ama termal macun yenilemedim diye 100 dereceye çıkıcanı düşünmüyorum
Isı sensörleri bozulmuştur diye düşünüyorum, yoksa AMD'nin kaç yıl önceki fırın işlemcileri bile bu kadarını yapamıyordu. İmkanı yok anlayacağın.

Cpu fanının oturduğundan emin olun. Biosdan ısı değerlerini kontrol edin sensör sıkıntısı olabilir. Kullanımda pc kapanmıyorsa ve kasa içi ısı çok sıcak değilse sensörlük bişeydir.

Cpu fanının oturduğundan emin olun. Biosdan ısı değerlerini kontrol edin sensör sıkıntısı olabilir. Kullanımda pc kapanmıyorsa ve kasa içi ısı çok sıcak değilse sensörlük bişeydir.
fanı kontrol ettim her yeri klitli sabit kasa içi sıcak değil pc de kapanmıyor ama bu sayıları görünce şok oldum

Pc yi buzdolağına koy (!)
Harbi neden la merak ettim

fanı kontrol ettim her yeri klitli sabit kasa içi sıcak değil pc de kapanmıyor ama bu sayıları görünce şok oldum
Sensör sorunlu olabilir. farklı programlarla deneyin yine aynıysa kullanımda veya ısı dışardan ısı ölçümüyle sorun yoksa kullanabilirsiniz.

Sensör sorunlu olabilir. farklı programlarla deneyin yine aynıysa kullanımda veya ısı dışardan ısı ölçümüyle sorun yoksa kullanabilirsiniz.
speedfan,speccy programları ile denedim ısı değerleri aynı

Geri