İşlemcim 100 Derecede Çalışıyor

yusufxx1

80+
Reaksiyon skoru
95
Valorant oynarken işlemcim hızla 100 dereceye çıkıyor alt tab attığım anda 80lere düşüyor i5 13400f stok fan ile çalışıyor.Bu mesajı yazarken 77 derece valorant açık arkada alt tab attığım gibi 90-95-100 oluyor 4 aydır kullanıyorum yeni farkettim bu sorunu.
1761244452953.webp

Neyse hocam yazılımsal bir sorun yoktur muhtemelen termal macun ve soğutucudan kaynaklanıyor teşekkürler herkese iyi geceler dilerim.
Sıcaklık normal değil
100 derecede sabit durmasının sebebi işlemcide hasar oluşmaması içindir. 95-100 dereceyi geçmemek için işlemci frekansını düşürür
biostan manuel olarak fan ayarı yap
anakart modeli nedir
Soğutucu 4 yerinden tam oturmuş mu bak
bu tip sorunlar sağlam soğutucu olmadığı sürece macunla falan düzelecek bi iş olmaz genelde

Sıcaklık normal değil
100 derecede sabit durmasının sebebi işlemcide hasar oluşmaması içindir. 95-100 dereceyi geçmemek için işlemci frekansını düşürür
biostan manuel olarak fan ayarı yap
anakart modeli nedir
Soğutucu 4 yerinden tam oturmuş mu bak
bu tip sorunlar sağlam soğutucu olmadığı sürece macunla falan düzelecek bi iş olmaz genelde
Anakart prime h610m d-4 soğutucunun 1 tane pini kırık ama tık seside geldi tam oturdu işlemciyi dün söktüğümde bilgisayarı 3-4 saat gibi bir kullanımdan sonra sökmüştüm termal macunu daha sıvıydı.Soğutucu almayı düşünüyorum almadan öncede termal macun değiştirerek bi denemek istiyorum yine şansımı.Ayrıca işlemciyi zaten 0 aldım 4 ayda 80 derecelerde kullandım söküp taktıktan sonra sıcaklık problemi olması şans olmasa gerek.

Anakart prime h610m d-4 soğutucunun 1 tane pini kırık ama tık seside geldi tam oturdu işlemciyi dün söktüğümde bilgisayarı 3-4 saat gibi bir kullanımdan sonra sökmüştüm termal macunu daha sıvıydı.Soğutucu almayı düşünüyorum almadan öncede termal macun değiştirerek bi denemek istiyorum yine şansımı.Ayrıca işlemciyi zaten 0 aldım 4 ayda 80 derecelerde kullandım söküp taktıktan sonra sıcaklık problemi olması şans olmasa gerek.
pin kırılma olayından sonra olduysa soğutucunun üstüne bastırıp deneyin sorun buna benzerse soğutucya gerek yoktur bi şekilde çözersiniz
soğutucu alacaksanızda şimdilik işlemciyi tam güçte kullanmayın undervolt vs. yapabilirsiniz throttle yapmadan daha düşük frekansta çalıştırırsanız şuanki halden hem daha sağlıklı hem de daha stabil olur

fsp mp7 almanı tavsiye ederim...
bu işlemci için çok gerek yok
Dün işlemciyi söküp tekrar takmak durumunda kaldım o sırada termal macunda ayrılmış oldu fandan.Sorun ondan kaynaklı olabilirmi acaba
termal macun sürmediysen olur ama stok soğutucu yetersiz kalıyor. Dark freezer yeterli olur fakat Thermalright Assassin King 120 SE TL zorlarsan daha iyi olur eğer dersen ileride 7800x3d gibi güçlü bir işlemciye geçerim fps mp7 veya thermalright phantom spirit 120 v2 almanı öneririm

bu sıcaklıklar normal değil bende 2 yıldır var rampage kule tipi fanla daha termal değişmedim(biliyorum değişmem lazım termalimde var ama üşeniyorum kasanın arkasını söküp takmaya falan) 2k hikayeli oyunda 65-70 derece

bu işlemci için çok gerek yok

termal macun sürmediysen olur ama stok soğutucu yetersiz kalıyor. Dark freezer yeterli olur fakat Thermalright Assassin King 120 SE TL zorlarsan daha iyi olur eğer dersen ileride 7800x3d gibi güçlü bir işlemciye geçerim fps mp7 veya thermalright phantom spirit 120 v2 almanı öneririm
Thermalright alacağım gibi duruyor kasama uyar mı?
Vento VG11A
Anakart Prime H610M D-4

Valorant oynarken işlemcim hızla 100 dereceye çıkıyor alt tab attığım anda 80lere düşüyor i5 13400f stok fan ile çalışıyor.Bu mesajı yazarken 77 derece valorant açık arkada alt tab attığım gibi 90-95-100 oluyor 4 aydır kullanıyorum yeni farkettim bu sorunu.
Alıntıyı görüntüle
bu nasıl görünüyor, ben mevcut araçlarla sadece gpu sıcaklığını görebiliyorum

bu nasıl görünüyor, ben mevcut araçlarla sadece gpu sıcaklığını görebiliyorum
MSI Afterburner diye bir uygulama ama sadece oyunlarda görebiliyorsun NZXT CAM diye bir uygulama indirdim şuan onu kullanıyorum her yerde yazıyor ama tabi ben yan monitore koydum yan monitorunuz yoksa veya oyun içinde görmek istiyorsanız MSI Afterburner yükleyebilirsiniz

sıkıntı yok sığar kasanıza fakat tam sınırda ama sığar bu arada assassin king içinden tf4 termal macun cıkıyor cok rahat yeterli olur
Termal macun aldım gidiyorum eve düzeleceğini düşünüyorum düzelmezse sipariş ederim.

Geri