işlemcim aşırı ısınıyor

Reaksiyon skoru
25
ryzen7 5800x işlemci aldım çok ısınır diye
Thermaltake Water 3.0 240 modelini aldım montajını yaptım ama bilgisayar boştayken bile işlemcim 90derecede çalışıyor ne yapmam lazım

Sıvı soğutmanın üstündeki jelatini çıkardınızmı işlemciye değen kısımda Bi tane jelatin oluyor

Termal macun sürdünüz mü?
Montajı doğru yaptınız mı?
Fan hızları nasıl bi kontrol edin
Malum havalar sıcak ben max 77 derece görürken artık max 98-100 derece görüyorum... soğutma alacağım inşallah bu ay sonu gibi yada ağustos başı gibi. Aniden de alabilirim şuan belli değil malesef.

Termal macun sürdünüz mü?
Montajı doğru yaptınız mı?
Fan hızları nasıl bi kontrol edin
Malum havalar sıcak ben max 77 derece görürken artık max 98-100 derece görüyorum... soğutma alacağım inşallah bu ay sonu gibi yada ağustos başı gibi. Aniden de alabilirim şuan belli değil malesef.
macun sürülü montajı doğru fanlar çalışıyor bios dan fan hızlarını maxa çektim
buna rağmen bilgisayar boştayken ana ekrandayken bile 90 derece bunun hava sıcaklarıyla olacağını sanmıyorum %10 çalışan bir işlemci nasıl 90 derecede çalışabilir

macun sürülü montajı doğru fanlar çalışıyor bios dan fan hızlarını maxa çektim
buna rağmen bilgisayar boştayken ana ekrandayken bile 90 derece bunun hava sıcaklarıyla olacağını sanmıyorum %10 çalışan bir işlemci nasıl 90 derecede çalışabilir
Fanlsrin yada radyatörun yonu tersse normal

Şu an için arkadaşların dediği gibi söküp yeniden montajlamak en doğrusu , ayrıca ilk kurulumdan beridir mi böyle yoksa sonradan mı bu sorun başladı şans işte olmaz ama belki de arızalı ürüne denk geldiniz .

Şu an için arkadaşların dediği gibi söküp yeniden montajlamak en doğrusu , ayrıca ilk kurulumdan beridir mi böyle yoksa sonradan mı bu sorun başladı şans işte olmaz ama belki de arızalı ürüne denk geldiniz .
ilk bu gün öğlen saatlerinde montajdan sonra açtım sıcaklığına baktım 40-46 dereydi bilgisayarı kapattım akşam geri açtığımda tekrar bakiyim dedim 90 derecede gördüm

ryzen7 5800x işlemci aldım çok ısınır diye
Thermaltake Water 3.0 240 modelini aldım montajını yaptım ama bilgisayar boştayken bile işlemcim 90derecede çalışıyor ne yapmam lazım
Hocam benimkidd çok isiniyordu 4 yildir fanlari ters taktigimi farketmemistim duzelttim ısınmıyor artık tam doğrumu fan taraflari ön taraftaki fanlardan içeriye hava alıp egzoz fan ve sivi soğutma fanindan disariya vermesi lazim haberiniz olsun sivi sogutma fanlari iceriye hava almayacak

Hocam benimkidd çok isiniyordu 4 yildir fanlari ters taktigimi farketmemistim duzelttim ısınmıyor artık tam doğrumu fan taraflari ön taraftaki fanlardan içeriye hava alıp egzoz fan ve sivi soğutma fanindan disariya vermesi lazim haberiniz olsun sivi sogutma fanlari iceriye hava almayacak
fanlar doğru şekilde ön taraf içe hava alıyor egzoz dışarı işlemci soğutucu radyatöre doğru dışarıya üflüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,971
Üyeler
191,190
Son üye
AeternaVictrixx
Geri