Neler Yeni

İşlemcim darboğaz yapıyor !

Uconounex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Selçuk Kavak
Geçenlerde darboğaz hesaplama sitesini gördüm merak ettim ve sistemime baktım. Çünkü ne kadar iyi bir sisteme sahip olduğumu düşünsem bile o verimli performansı alamadığımı düşünüyordum. Ekran kartım AMD Radeon RX 6800 ve işlemcim AMD Ryzen 7 5800X 3D ama ne yazıkki bu işlemci bu ekran kartını besleyemiyormuş. Nasıl olduğunu anlamamak la beraber bu ekran kartını besleyebilecek işlemci nedir ya da nasıl öğrenebilirim.

ConquerorXIV

80+ Gold
Geçenlerde darboğaz hesaplama sitesini gördüm merak ettim ve sistemime baktım. Çünkü ne kadar iyi bir sisteme sahip olduğumu düşünsem bile o verimli performansı alamadığımı düşünüyordum. Ekran kartım AMD Radeon RX 6800 ve işlemcim AMD Ryzen 7 5800X 3D ama ne yazıkki bu işlemci bu ekran kartını besleyemiyormuş. Nasıl olduğunu anlamamak la beraber bu ekran kartını besleyebilecek işlemci nedir ya da nasıl öğrenebilirim.
O siteler doğru değil, bunu ölçmek için oyun içi afterburnerdan gpu kullanımı değerine bekman lazım.

ege1881

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Ege Y.
PC BUİLDS e güvenmeyin.

Hocam işlemcin besliyor çok rahat bu arada o işlemci 4080 süper bile besler o sitelere çok güvenme

Uconounex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Selçuk Kavak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam öyle mi diyorsunuz ama gerçekten oyunlarda aldığım görüntü falan hiç hoş gelmiyor bana. Bunun sebebi ne olabilir.
Monitör 1080 pmi ve hangi monitöru kullanıyorsunuz acaba, AMD ekran kartlarınin bazılarında bu tarz bı sorun olduğunu duymuştum

Uconounex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Selçuk Kavak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitör 1080 pmi ve hangi monitöru kullanıyorsunuz acaba, AMD ekran kartlarınin bazılarında bu tarz bı sorun olduğunu duymuştum
Gamebooster 280 hz 1920-1080. https://www.akakce.com/monitor/en-u...ync-curved-ips-oyuncu-u-fiyati,203944353.html Monitör bu. Hem IPS hem de yüksek hz olmasına özen göstermiştim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

pikselleşme mi var nasıl bir durum söz konusu ?
İşte oyunlarda köşe çizgilerde dalgalanma oluyor ve görüntü beni cezbetmiyor böyle youtube videolarında ki gibi gözükmüyor hiçbir oyun.

İşlemcin iyi. Ekran kartını 1080p besler.
Bu sistem hazır bir sistemdi ve videosunda 2k destekli diye satılıyordu zamanında.

Gamebooster 280 hz 1920-1080. https://www.akakce.com/monitor/en-u...ync-curved-ips-oyuncu-u-fiyati,203944353.html Monitör bu. Hem IPS hem de yüksek hz olmasına özen göstermiştim.

İşte oyunlarda köşe çizgilerde dalgalanma oluyor ve görüntü beni cezbetmiyor böyle youtube videolarında ki gibi gözükmüyor hiçbir oyun.

Bu sistem hazır bir sistemdi ve videosunda 2k destekli diye satılıyordu zamanında.
Hocam linkteki konuyu oku yardımı dokunabilir diye düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Arif güngör
monitörle alakalı bir sıkıntı olabilir veya ekran kartı driver ayarlarını bir kontrol et

Uconounex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Selçuk Kavak
Hocam linkteki konuyu oku yardımı dokunabilir diye düşünüyorum
Aynı o arkadaşınki gibi bir durum benimki de hogwarts legacy oynuyorum mesela bu aralar ve görüntü çamur gibi ama o da bir çözüm bulamamış gibi monitörü değiştirmesini önermişler.

Aklıma çok takılıyor ya oyun oynarken bunu düşünmekten bazen hevesim kaçıyor.

Aynı o arkadaşınki gibi bir durum benimki de hogwarts legacy oynuyorum mesela bu aralar ve görüntü çamur gibi ama o da bir çözüm bulamamış gibi monitörü değiştirmesini önermişler.

Aklıma çok takılıyor ya oyun oynarken bunu düşünmekten bazen hevesim kaçıyor.
Bazı arkadaşlar öneriler yapmış düzeltmek için onları okudunmu attığım linkteki konuda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,544
Üyeler
164,693
Son üye
GHOST.25
Top Bottom