Neler Yeni

Yardım İşlemcim ilk açıldığında çok fazla ısınıyor!!

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ege gköşenli
Forumlarda çok fazla paylaştım fakat hala doğru bir sonuç alamadım bir de sizden bu soruna bi çözüm dinlemek isterim,
sistemim,
Anakart: Gigabyte B550M ds3h
İşlemci: Ryzen 7 5800x
Ekran kartı: RTX 3060 12GB
Ram: 32GB Vengace
İşlemci Soğutucu: ML240 RGB V2
Kasa:iCUE 4000x.
Öncelikle ben bilgisayarı ilk açtığımda ilk 1 dakika bilgisayarım 76.4 dereceye çıkıyor ve 1 dakika içinde 38 dereceye düşüyor ve genel olarak yüklü durumda ise 81 derecelere kadar görüyor. Buna hala bir çözüm bulamadım, biosta sıvı pompası full ayarda çalışıyor ne olursa olsun bunu düzeltmeli miyim? ve işlemcimde pompa poru olmadığı için sys fan 1 e takılı bir problem yaratır mı? 6 ay oldu bilgisayarı toplayalı ve hala işlemcim stabil bir biçimde düşük sıcaklıklarda çalışmıyor ve uykularımı kaçırıyor...

dip not: Termal macunum Cooler Master'ın orjinel termal macunu ve termal macunu 2 kere değiştirdim.
aynı sorun bende de var nasıl düzelttin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pompadan çıkanı PUMP FAN'a, radyatördeki fanlardan çıkanı CPU FAN'a takman lazım. Anakartın sitesinde yazıyordur aslında.
ben pc yi vatandan hazır aldım adamlar takmıs suan hangi kablo hangisinin bilmiyorum cpu fan kısmı dolu

ihsanu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
İhsan
@ihsanu Merhaba, sorun devam ediyor mu , hallettiyseniz nasıl hallettiniz?
BIOS'tan Fanları tek tek derecesine göre yüzdelik dilimden ayarlaman gerekiyor hızlarını.. Bir de eğer pompan CPU_FAN1'e takılı değilse değiştir böyle olması şart. Kronik saçma bir problem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kısa bir özet geçeyim lazım olanlar için;

Öncelikle pompanızın nereye bağlı olduğuna dikkat edin. Burada Pompanınızın AIO_PUMP eğer yoksa CPU_FAN'da takılı olması gerekiyor. Radyatörün fanlarını ise SYS_FAN'a takmanız gerekiyor.(SYS_FAN BIOS veya Sistem açıldıktan sonra stabil çalışıyor fakat CPU_FAN BIOS açılana kadar %100'de çalışıyor, sonradan BIOS'ta nasılsa o ayarına dönüyor sizinki %100 olacağı için hiçbir değişiklik olmayacak).

Sonraki adımda BIOS'a girin ve SYS_FAN'larınızı isterseniz Silent yapın burası sizin kişisel tercihiniz.. İşlemcinize göre deneye deneye doğrusunu bulabilirsiniz. ÖNEMLİ KISIM: CPU_FAN kesinlikle %100'de çalışacak -- Silent falan olmayacak.

Daha sonra ise eğer benimki gibi 5800x varsa bu sıvı soğutucu bunun için yetersiz arkadaşlar ben kurtarabildiğim kadarını kurtardım. Genelde 81-85 derecede çalışıyor yükte fakat güç seçeneklerinden Nihai Performansa alıp Maksimum işlemci gücünü %99 yaparsanız, 65 dereceyi geçtiğine pek şahit olmadım fakat boost kapalı oluyor %100 yapmazsak maksimum işlemci gücünü. Ben %99'da kullanıyorum pekte bi fps düşüşü veya render işlerimde bir performans düşüşüne karşılaşmadım. Bunları göz önünde bulundururak hareket etmenizde fayda var dostlar, İyi forumlar :)

Son düzenleme:
Top Bottom