İşlemcimi Güncelledim 5600x

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,030
Yeni İşlemcimin Cinebench R23 Sonuçları :
ss3.png

Taktığım gibi hiçbir ayar yapmadan test ettim. Zaten OC işlerini veya Biosta neyin açılıp kapatılacağını bilmiyorum.
Multi - Core : 10961 Puan
Max Sıcaklık : 54

Oyun içi Max Sıcaklık : 45-51
Oyun içi İşlemci Frekansı : 4600-4650 MHz

HERKESE İYİ FORUMLAR...

Son düzenleme:
Öncelikler Herkese İyi Forumlar Arkadaşlar :) Uzun süredir bir baş belası sorunum vardı .ROG B550-E Anakart ve 3600x işlemcim vardı. 8d Q-code hatası alıyordum ve DRAM ışığı yanıyordu. Yani sistemi başlatınca 8d Error kodu ile birlikte siyah ekranda kalıyordu sistem fakat kasadan Reset tuşuna basınca sağlıklı bir şekilde açılıyordu.

Hemen ram testi yaptım 3 saat Memtest ve gayet hatasız başarılı geçti zaten XMP'li kullanıyordum sistemde manuel OC yok.

Sonra uzun araştırmalarım sonucu 2 parça arasında seçim yapmam lazımdı, Anakart ve CPU. Bir süre yazılımsaldır diye yeni Bioslar bekledim ve en son sürüm 1804 Stable olana geçtim ve devam etti sorunum. Sonra CPU olabilir mi diye düşünürken tekrar araştırmalarım sonucunda mantıklı bir çözüme ulaştım.

Öncelikle diğer bu hatayı alan insanlar Bios değiştirmek-Farklı ram takmak- Soc Voltage ile oynamak herşeyi denemişler ve sonuca ulaşamamışlar.Tam pes etmişken bu işin peşini bırakmamış bir kullanıcı gördüm.

Bu kullanıcı Redditt'e bu işin peşini bırakmamış Farklı Anakartlar denemiş 2 farklı ram seti denemiş ve Çözüm bulamamış. Ardından İşlemcisini AMD'ye göndermiş. Amd hızlıca geri dönüş yapmış kendisine ve gerçekten sorunun işlemcide olduğunu Bulmuş. Sebebi : ''Bad Memory Controller'' Yani İşlemci içersinde bulunan Bellek kontrolcüsünün düzgün çalışmadığı tespit edilmiş. Buda Sistemi her ''Cold Boot'' yani uzun süre sonra başlatttığınızda 8d kodu alıp siyah ekranda bilgisayarın kalmasına ve tekrar başlatmak için resete veya kapatıp tamamen tekrar açmanıza sebep veriyor.

Sonra bende 3600x işlemcimi 1600TL'ye satıp üstüne biraz birikmiş paramı koyup hem ileri dönük olsun diye r5 5600x ile güncelledim. Bütün testlerimi yaptım ve şuan hatasız ve stabil bir şekilde Bilgisayarımı kullanıyorum.2 gündür hata almadım.

Bu 8d kodunun bir çözümü yok çünkü Anakart kitapçıklarında yazan bir sorun değil.Kolay bir sorun da değil bu.İnşallah Yardımcı olabilmişimdir ve umarım kimse yaşamaz bu problemi :)

Yeni İşlemcimin Cinebench R23 Sonuçları :
Alıntıyı görüntüle

Taktığım gibi hiçbir ayar yapmadan test ettim. Zaten OC işlerini veya Biosta neyin açılıp kapatılacağını bilmiyorum.
Multi - Core : 10961 Puan
Max Sıcaklık : 54

Oyun içi Max Sıcaklık : 45-51
Oyun içi İşlemci Frekansı : 4600-4650 MHz

HERKESE İYİ FORUMLAR...
Sattığınız adama söylediniz değil mi

Sattığınız işlemcinin hatalı olduğunu belirttiniz değil mi?
AMD size neden yeni ürün yollamadı? Sonuçta hatalı olduğunu kendileri demiş.

Sattığınız adama söylediniz değil mi
evet
Post automatically merged:

Sattığınız işlemcinin hatalı olduğunu belirttiniz değil mi?
AMD size neden yeni ürün yollamadı? Sonuçta hatalı olduğunu kendileri demiş.
Ben işlemciyi yollamadım uğraşmak istemedim direk satıp yeni seriye geçmek daha mantıklıydı benim için.

Geri