LegendaryCrazy
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 496
Fanı ekran kartının üstüne koyan fln var küçük fan alıp bir yere takanda var.bu arada test yaptım sıcaklığa bakmak için, testi başlattığımda o tmpin 6 ve 8 de hiç değişiklik olmuyor sabit onlar. diğerleri oynuyor ve en max olan tmpin7 o da 80 i görüyor maksimum. yanda ki grafikten de göreceğiniz üzere yine 4-5 kere fanlar yavaşlıyor sonra tekrar devam.
power testi yaptığımda da aynısını yaşadım şimdi. 2. fotoğraf da power testi.
cpu ve power testi yaptığımda alttaki gösterdiğim gibi oluyor, sanırım sorun VRM lerde değil. araştırdığımda bir kaç kişide orası 200 bile gözüktüğü oluyormuş, sanırım sensörsel bir hata. ki diğerleride çok ısınmıyor genelde 80 lerde takılıyor yine tabii zararlı mı bilmiyorum ama cpu ve power testi yaptığımda işlemcinin voltajı inanılmaz oynuyor, hep bir aşağı bi yukarı gidiyor, normal mi? sanırım sorun PSU da olabilir![]()
Olay voltaja gelince, kart basitçe besleyemiyor olabilir, dediğim gibi işlemciye göre anakart düşük kalmış.
Evet başta arkadaş demişti yanlış gösteriyor diye. İnternette de çok karşılaştım ve pc işlerinde bir değerin yanlış gösterilmesi pek şaşırtıcı değil
En kötü bir kasa fanı öndeki en alta olan fanı örneğin, oraya doğru tutun yüke sokun. Sorun tekrarlamazsa veya daha geç olursa sıcaklıktır. Voltaj değerlerinden pek anlamıyorum, onun için birkaç tecrübeli insan lazım. Benim yöntem deneme yanılma yolu olmuştur hep