Haber doğru olmasa bile Rusya yardım yapar zaten. ABD neye yardım yaparsa, Rusya onun zıttına oynar.
Bu arada artık iş Arap Savaşlarına dönüyor. ABD, savaşa müdahil olursa Irak-Suriye-İran-Mısır savaşı görebiliriz.
İsrail, Suriye ordusunu çok rahat darmaduman eder. O coğrafyaya alışıklar.
ABD ise Irak'ı yer bitirir. Adamların topraklarında onlarca yıldır ABD askeri bulunuyor. Adamlar eli kadar iyi biliyor coğrafyayı.
İran ise bambaşka bir durum. Yıllar önce de böyle kızıştırmıştı ortalığı, sonra ortadan kayboldu.
Eğer İsrail, Suriye savaşını çıkartırsa bundan en çok yararlanan ülke net Türkiye olur. Tabi Erdoğan, şu sözde "merhametli lider" gibi gözükmeyi bırakıp çıkarlarımızı koruduğunu zaman. İsrailler Arap olabilir, ama en az bizim kadar Arapları sevmiyorlar. Suriye'de büyük soykırımlar yaparlar. Tabi bu olayın sonucu yine bize patlar, orası ayrı.
Son olarak, Irak savaşa katılırsa Türkiye'nin de bazı anlaşmalar gereği Irak'a savaş ilan edebilme hakkı var. Irak topraklarında bozulma gibi şeyler olursa Türkiye Musul gibi büyük şehirlere girebilme hakkına sahip olur. Ankara anlaşmasıydı galiba, tam hatırlamıyorum. Bu sebepten zaten Kürdistan dediğimiz yer Özerk olarak kuruluyor, tam olarak ülke statüsüne erişemiyor. Eğer ülke olursa, Türkiye şartsız koşulsuz Musul ve Kerkük'e girebilir.