Neler Yeni

İsrail, Filistin'e Savaş İlan Etti

KTimur

80+ Silver
En İyi Cevap
1
artık Filistin diye bir şey yok
rehinelere rağmen bunu dediyse
vay haline Filistin'in
Artık İsrail'de farklı bir hava hakim. Hamastaki rehineler tehlikeye atılmaz ise (ki bu rehineler Hamas'ın en büyük kozu mecbur koruyacaklar) daha fazla rehine alınacağını düşünüyorlar yani artık hedef "herkes".

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,819
İsim
Doruk
77F23339-3984-406C-8DFB-DC2074C70294.jpeg

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Son düzenleme:

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,179
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
E hocam buna böyle Şam falan diğer ülkelerde dahil oluyor, bas baya 3. Dünya savaşı hazırlığı gibi bir şey bu. Rusya ve Çin'de çıkıp Filistin'e destek gönderiyoruz demez umarım.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,179
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Silindi.

Son düzenleme:

Bura.K

80+ Silver
Ne kadar doğru bu?
Haber doğru olmasa bile Rusya yardım yapar zaten. ABD neye yardım yaparsa, Rusya onun zıttına oynar.

Bu arada artık iş Arap Savaşlarına dönüyor. ABD, savaşa müdahil olursa Irak-Suriye-İran-Mısır savaşı görebiliriz.

İsrail, Suriye ordusunu çok rahat darmaduman eder. O coğrafyaya alışıklar.
ABD ise Irak'ı yer bitirir. Adamların topraklarında onlarca yıldır ABD askeri bulunuyor. Adamlar eli kadar iyi biliyor coğrafyayı.

İran ise bambaşka bir durum. Yıllar önce de böyle kızıştırmıştı ortalığı, sonra ortadan kayboldu.

Eğer İsrail, Suriye savaşını çıkartırsa bundan en çok yararlanan ülke net Türkiye olur. Tabi Erdoğan, şu sözde "merhametli lider" gibi gözükmeyi bırakıp çıkarlarımızı koruduğunu zaman. İsrailler Arap olabilir, ama en az bizim kadar Arapları sevmiyorlar. Suriye'de büyük soykırımlar yaparlar. Tabi bu olayın sonucu yine bize patlar, orası ayrı.

Son olarak, Irak savaşa katılırsa Türkiye'nin de bazı anlaşmalar gereği Irak'a savaş ilan edebilme hakkı var. Irak topraklarında bozulma gibi şeyler olursa Türkiye Musul gibi büyük şehirlere girebilme hakkına sahip olur. Ankara anlaşmasıydı galiba, tam hatırlamıyorum. Bu sebepten zaten Kürdistan dediğimiz yer Özerk olarak kuruluyor, tam olarak ülke statüsüne erişemiyor. Eğer ülke olursa, Türkiye şartsız koşulsuz Musul ve Kerkük'e girebilir.

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
Çağdaş Alkan
Yüzlerce yalan haber yapıldı savaş ile ilgili yok esirlere tecavüz edildi, yok Afganistan kapıyı açarsanız içeriye gireriz dedi vs gibi, haber kanalları ve sayfalar her zaman kendi çıkarları için konuş ve konuşturur ben naçizane uyarımı yaptım dileyen istediğine inanır

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,664
Üyeler
159,809
Son üye
Daymare
Top Bottom