Neler Yeni

İşsizlikten intiharı düşünmek

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Yaşım 25 olduğu için ailemin sigortasından yararlanamıyorum kendimde çalışmadığım için sigortam yok.
Gidebilirsiniz çünkü 2023 yılının sonuna kadar sağlıktan yararlanma hakkın var bu hak her sene cumhurbaşkanlığı kararı ile yenileniyor. Ailenin sigortasından çıktığın için SGK seni GSS kapsamına alıyor her ay senden hastaneye gitmesen bile haraç ister gibi para istiyor bu para brüt asgari ücretin %3'ünü geçemez.

majorw0w

80+ Silver
Öncelikle ben kimim,yaşım 25 askerliğimi yaptım 4 senelik fakülte mezunuyum,kpssde 78 puanım var bu sene 80+puan gelecek gibi,6 aylık staj tecrübem var logo ve max erp programını kullanabiliyorum b1 ingilizcem var fakat 2 senedir iş bulamadım(ücret beklentimde düşük üstelik),dün açtığım konuda brütün netini sordum ama herkes beni ezikledi(servis güzergahında olmadığım için o işde olmadı)ailem ve çevrem bana sürekli baskı uyguluyor annem sabahları sürekli işi soruyor,babamdan harçlık almaya utanıyorum.kız arkadaşım var evlenemiyoruz işim olmadığı için 2 kere polisliğe girdim kazanamadım bu sene yine girdim kazanamazsam hayatıma son vermeyi düşünüyorum psikolojim bozuldu yemek bile yiyemiyorum benim durumumda olan varmı.
heryere başvur dostum puanın güzel bekçi felan da olabilirsin işleri kolay çoğu yerde. Pes etme kafan çalışıyor ben de senin yaşında atandım Allah yardım ediyor :)

Ali432

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Enes Atak
Gidebilirsiniz çünkü 2023 yılının sonuna kadar sağlıktan yararlanma hakkın var bu hak her sene cumhurbaşkanlığı kararı ile yenileniyor. Ailenin sigortasından çıktığın için SGK seni GSS kapsamına alıyor her ay senden hastaneye gitmesen bile haraç ister gibi para istiyor bu para brüt asgari ücretin %3'ünü geçemez.
Polislikte sorun oluşturuyor o yüzden gitmek istemiyorum

KAANT10X

80+ Bronze
Hayatta her şey kötü gidecek değil emin olun bu forumda bile sizin gibi veya sizden daha da kötü olaylar yaşamış kişiler var.
Hayatta asla umutsuzluk olmamalı umudunuzu kaybetmeyin ve yarın sabah uyandığınızda eskisi gibi bir halde uyanmayın yeni gün yeni fırsatlar.
Ayrica ne güzel sizi seven bir insan var ve şuan evlenemiyorsunuz onunla evleneceğiniz günü düşünün.

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Psikiyatrist iş mi bulacak adama
Ne alaka? Adam intihar etmeyi düşünüyor, psikolojisinin bozulduğu bariz belli. İş bulamamış olması intihar etmesini gerektirmiyor. Psikolojik destek görmesi veya tedavi olması şart. "Psikiyatrist iş mi bulacak adama" diyerek bütün iş bulamayan insanların tek çıkış noktasının intihar olduğunu savunuyorsun.

Süper sonic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
227
İsim
Fıstıkçı şahap
Ne alaka? Adam intihar etmeyi düşünüyor, psikolojisinin bozulduğu bariz belli. İş bulamamış olması intihar etmesini gerektirmiyor. Psikolojik destek görmesi veya tedavi olması şart. "Psikiyatrist iş mi bulacak adama" diyerek bütün iş bulamayan insanların tek çıkış noktasının intihar olduğunu savunuyorsun.
Hocam nasıl bir kafa yapınız var anlamadım intiharı neden savunayım asla savunmuyorum adam iş bulamıyorum diyor bende psikiyatrist iş mi bulacak adama diyorum tek sorunu iş bulamamak iş bulsa zaten çözülecek ön yargılı olmayın lütfen 1 cümle ile intiharı savunduğumu iddia etmeniz çok gülünç psikolojik vs destek elbette iyidir ama asla çözüm değil

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Hocam nasıl bir kafa yapınız var anlamadım intiharı neden savunayım asla savunmuyorum adam iş bulamıyorum diyor bende psikiyatrist iş mi bulacak adama diyorum tek sorunu iş bulamamak iş bulsa zaten çözülecek ön yargılı olmayın lütfen 1 cümle ile intiharı savunduğumu iddia etmeniz çok gülünç psikolojik vs destek elbette iyidir ama asla çözüm değil
İntihar etmeyi düşününen birinin acilen psikolojik destek alması gerekir. Tabii tek çözüm bu değil. İş de bulması şart. Fakat zaten iş bulmanın zor olduğu bir durumda "iş bul" diye de öneride bulunamayız. O yüzden asıl çok gülünç olan şey psikiyatriste gitmesini tavsiye eden birine "Psikiyatrist iş mi bulacak adama" şeklinde çıkışmak. Bulmayacak tabii ki ama intihar etmesinin önüne geçebilecek en azından.

İntiharı savunuyorsun derken sizin tam anlamıyla intiharı savunduğunuzu kastetmedim. İş bulunamadığı için intihar düşünülen bir ortamda "Psikiyatrist iş mi bulacak adama" dediğiniz zaman bu cümleden işsizlikten tek kaçış yolunun intihar olduğu anlamı çıkıyor. Siz öyle demek istemeseniz bile öyle bir anlam çıkıyor. Böyle ciddi konularda düşüncenizi belirtirken iki üç kere düşünün lütfen.

Top Bottom