Neler Yeni

🔥 İstanbul'da suya %40 zam geldi !

Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Ahmet Kaya
ulaşım bakanlığından destek alamadığı için ibb yurtdışı bankalarından kredi çekerek metrobüsleri yeniledi, yol çalışmaları vs. yaptı arkadaşlar gayet normal değil mi bu zam ?

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Olaylardan gram çakmayıp yorum yapan herkes, o cahil dediğiniz kesimden şu an hiç bir farkınız kalmadı.

Demekki neymiş? Büyük lokma yemeyecekmişsin.

Bu zam uzun zamandır konuşulan ve gündemde olan bir zamdı. Hem onca kaynağı kıs, aylarca tasarıları onama. Kaynak ayırma, üstüne onca temel kaynağa zam getir, sonra suya gelen zammı eleştir.

Bu arada bilmeyenler için İBB meclisine ilk sunulan zam teklifi %99'du. Bunun nedeniyle oluşan enflasyonun bir türlü önüne geçilememesinden kaynaklı, ileride oluşabilecek tekrar zamların önüne geçebilmekti. AKP "öyle olmaz arkadaş" demiş. E mualefettekiler de oy birliğiyle bu oranı ihtiyaç düzeyine indirip %48 yapmış. Nisan'da bir zam gelmişti. Tekrar zammıdır bugün yaşadığımız.

Bunu hesaplamak için mühendis olmaya yada doktora yapmaya gerek yok. 5 lira kazandığın yer için 10 lira gider çıkarıyorsan, orasını batırırsın. Zam yapmak zorundasın...

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,145
İsim
Diyarhan
Ağzımı açardım ama neyse. Bu laflarınızı istanbulu değilde tüm memleketi kulak arkasından yapanlara lafınız olmasın bunun sonucu zam koyana ağzınızı açın. 1 arpa boy yol gidilmez Türk milleti ile.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,145
İsim
Diyarhan
Neyse Mersin belediyesi de bolca zam yaptı. AKP iken daha iyiydi. (Neden acaba deli gibi AKP li belediyelere para aktığı için olabilir mi?) Örn : Kocaeli en fazla yatırım yapılan borcu tavan bir şehir.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
ibb'nin tüm kaynaklarını el alıp, bütçesini kısıp hatta hiç vermiyorlar. Bu konuda zam'ı savunmasamda adamların başka şansı yok.
En basitinden metro metrobüs gelirleri ellerinden alındı ve ek metrobüs için bütçe verilmedi almanyadan borç alındı.
Almasaydı, hani İstanbul nimet nimet diyordu Türkiye'ye bakar diyordu, kimseye ihtiyacı yok diyordu. Partizanca bakmayalım hepimiz aynı gemideyiz. Yanlış yönetiliyor, yönetmiyorsa da yanlış yönlendiriyor. Çıksın hata ettim desin ve bu kibiri bıraksın artık. Elinden geleni yapsın, Eskişehir yıllardır iktidar partisinde değil onlar neden kavgalı değiller herkes ve herşeyle.

predator

80+ Silver
Almasaydı, hani İstanbul nimet nimet diyordu Türkiye'ye bakar diyordu, kimseye ihtiyacı yok diyordu. Partizanca bakmayalım hepimiz aynı gemideyiz. Yanlış yönetiliyor, yönetmiyorsa da yanlış yönlendiriyor. Çıksın hata ettim desin ve bu kibiri bıraksın artık. Elinden geleni yapsın, Eskişehir yıllardır iktidar partisinde değil onlar neden kavgalı değiller herkes ve herşeyle.
Her akpli senin gibi düşünüyorsa neden bu haldeyiz belli. İzmir ve Eskişehir gibi yerler kültürel olarak %80 laik zaten. İstanbul çok arada %50 %50
Istanbul'un gideri eskişehirin 50 katıdır. Ona lazım olan bütçeyle buna lazım olan bir değil. İBB'nin geliri belli başlıdır ve hepsine el konuldu. Yorum yaparken objektif olun. Chpli değilim siyasi görüşümü temsil eden bir parti yok ama mevcut seçenekte en iyisi budur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6,973
İsim
Burak Karadağ
Neyse Mersin belediyesi de bolca zam yaptı. AKP iken daha iyiydi. (Neden acaba deli gibi AKP li belediyelere para aktığı için olabilir mi?) Örn : Kocaeli en fazla yatırım yapılan borcu tavan bir şehir.
Ben Kocaeli'deyim ve bizim belediyenin borcu 1. Sırada. Burada yolsuzluklar çok fazla. Tanıdıklardan hep işler yaptırılır ama ufak icraatler de yapıyorlar :) Ulaşım vs

Cesur49

80+ Bronze
Kaçınılmaz olan geldiğinde insanlar buldukları ilk kişiyi suçluyor. Kimse diğer fiyatları görmüyor. Yorumum buradaki kişilerden bağımsız.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,145
İsim
Diyarhan
Ben Kocaeli'deyim ve bizim belediyenin borcu 1. Sırada. Burada yolsuzluklar çok fazla. Tanıdıklardan hep işler yaptırılır ama ufak icraatler de yapıyorlar :) Ulaşım vs
Evet olsun o kadar kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. 10 sene Kocaelinde yaşadım hiç sevemedim o şehri çok güzel yerleri var aslında ama havası çok kirli yauv.

Top Bottom