Neler Yeni

🔥 İstanbul'da suya %40 zam geldi !

NasdaQ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Teknoloji Medeniyeti
ZORTTT

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Ne olursa olsun bütçeye ek kaynağı yurtdışından almamalıydı. Bu kadar dalgalı bir döviz borsası varken borcu kat ve kat artıyor İBB'nin. Zararı kapatmak için mecburen hiçbir yeni proje ve çalışmaya yönelemiyorlar. Hizmetlere zam yapıyorlar. Bütçe açığı vermemek için bu normal. Enflasyonun da büyük bir etkisi oluyordur elbette. Ancak ne olursa olsun dövizle borç almak, şu zamanda İBB yi batırmak için yeterli.
Sayın cumhurbaşkanımızdan borç istediği zaman vermedi. Bu yüzden dövizle aldı. Biraz değişik adam ama binali den iyidir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ortalama cehape belediyesi
Ortalama akape zekası

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,382
İsim
Ahmet Sevinç
Biraz önce İBB Meclisinde oy birliğiyle alınan kararla birlikte İstanbul'da suya yüzde 40,38 zam yapıldı. Konutta kullanılan suyun birim fiyatı 11,69 TL'ye çıkarken karar oy birliğiyle alındı.
keşke son kez erikli alaydım 😢
ama dur o bursadan geliyor 😃

Sir Cem T-oker

80+ Gold
herşeye zam geliyor suyada yansıması normalde bir günde %40 zam nedir be. 6 ayda bir %10 yapsalar. tabi onunda olmaması lazım ama artık alıştık böyle şeylere
Haklısınız. Ama bu konuya gelip işte imamoğlu hatalı gibi şeyler yazarlarsa saçma olur. Eğer yazacaklarsa da kendi tuttukları tarafı eleştirmeyi bilsinler. Motorine gelen zamlardan kimse bahsetmiyor, ekmeğe gelen zamlardan bahsedilmiyor. Daha 1 yıl önce 20 lira bile olmayan 5 litralik süt şu an 60TL. İmamoğlu hükümetin yaptığı hatalardan dolayı ezildi. Ben de pek sevmiyorum kendisini ama hakkını yemeyin.

kennyR

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Sayın cumhurbaşkanımızdan borç istediği zaman vermedi. Bu yüzden dövizle aldı. Biraz değişik adam ama binali den iyidir.
Hiçbir belediye 2 yıl arayla toplam 200 milyon euro zarar edip borç almak zorunda kalmaz, kalmamalı normal şartlarda. İBB'nin 2019 bütçesi 23 Milyar Tl. 2021 Bütçesi 25 Milyar Tl. Bu bütçeden toplam 200 milyon euro borçlu çıkıyorsan kimse kusura bakmasın ama yönetimi mesul bilirim.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,382
İsim
Ahmet Sevinç

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
643
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Her akpli senin gibi düşünüyorsa neden bu haldeyiz belli. İzmir ve Eskişehir gibi yerler kültürel olarak %80 laik zaten. İstanbul çok arada %50 %50
Istanbul'un gideri eskişehirin 50 katıdır. Ona lazım olan bütçeyle buna lazım olan bir değil. İBB'nin geliri belli başlıdır ve hepsine el konuldu. Yorum yaparken objektif olun. Chpli değilim siyasi görüşümü temsil eden bir parti yok ama mevcut seçenekte en iyisi budur.
Hangi gelirlerine el konulmuş, son yıllarda aldığı pay veya geliri alazmış mı? İstanbul merkezi bütçeden en çok payı alan şehir, hangi gelirlerine el konulmuş? Sanki geliri Eskişehir in 50 katı değil mi? bide objektif olun demişsin. Ki laiklikle söylediklerimin ne ilgisi var. Ben belediyenin kendi sitesindeki rakamları soruyor söylüyorum...
10 bakanlığın bütçesinden fazla
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2021-2023 dönemini kapsayan Orta Vadeli Mali Plan’a (OVMP) göre Bakanlıkların 2021 bütçeleri dikkate alındığında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 10 bakanlığın bütçesinden büyük.
Bütçesi İBB’den daha düşük olan bakanlıklar ise şöyle:
Adalet Bakanlığı: 22,8 milyar TL
Gençlik ve Spor Bakanlığı: 22,8 milyar TL
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: 17,4 milyar TL
İçişleri Bakanlığı: 10.6 milyar TL
Ticaret Bakanlığı: 6,5 milyar TL
Dışişleri Bakanlığı: 5,7 milyar TL
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 4,7 milyar TL
Kültür ve Turizm Bakanlığı: 4,1 milyar TL
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: 3,3 milyar TL
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: 3,1 milyar TL
Independent Türkçe

predator

80+ Silver
Hangi gelirlerine el konulmuş, son yıllarda aldığı pay veya geliri alazmış mı? İstanbul merkezi bütçeden en çok payı alan şehir, hangi gelirlerine el konulmuş? Sanki geliri Eskişehir in 50 katı değil mi? bide objektif olun demişsin. Ki laiklikle söylediklerimin ne ilgisi var. Ben belediyenin kendi sitesindeki rakamları soruyor söylüyorum...
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2021-2023 dönemini kapsayan Orta Vadeli Mali Plan’a (OVMP) göre Bakanlıkların 2021 bütçeleri dikkate alındığında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 10 bakanlığın bütçesinden büyük.
Independent Türkçe
Yani ağzımı açtırıp uğraştıracaksın ya cahil! Bu sayılar TL, galiba TL'nin son yıllarda özellikle chp belediyeleri aldıktan sonra ne kadar değer kaybettiği hakkında bilgi yok ben sana biraz ders vereyim.
İBB BÜTÇESİ
2020-3.8 MİLYAR DOLAR
2021-3.2 MİLYAR DOLAR
2022-3.5 MİLYAR DOLAR
Dolar basımından dolayı tüm dünyada yüksek bir dolar maaş, gelir artışı varken 3 senedir İBB'nin geliri sabit tutuluyor. Türkiye grafiğine baktığında bu bütçenin bu kurda 4.5 milyar doları aşması lazımdı ki fazlalık çıkarsın. GİDER GELİRİ karşılamıyor attığın SAYILAR bunu gösteriyor RAKAM değil.
Rakamla sayıyı ayıramayan birine bunları anlatmak çok acınası. Ayreten BENZİNE ELEKTİRİĞE yapılan zamlardan da haberin yoktur senin. Benzin elektirik'de su dağıtımında büyük rol oynar maaşların artmasıda aynı şekil.
Eskişehir ne alaka demişsin, Kuzum sana şöyle açıklayayım açık olduğunda CHP kuruluşu kendi bütçesinden belediyeye aktarıp sıkıntıya sokmamaya çalışabiliyor her partinin sayılı iş adamları ve bütçeleri var İmamoğlu belediye başkanlığı öncesinde de şimdide şirket yönetiyor.
İstanbul gibi büyük bir şehre ne parti bütçesi yeter ne de bireysel.
Ancak akp'nin neler çaldığını bilmeyen yoktur zaten. Netymiş 10 bakanlığın bütçesinden büyük! :D Hepsi Cumhurbaşkanlığına bağlı gayriresmi olmayan örtülü ödenekler kullanıyorlar. Ona bakarsan sarayın gideri İstanbul'un giderinin %10'u bu ne kadar büyük bir şey farkında mısın? O bakanlıkları boşuna karıştırma yani :D Birde o bakanlıkların giderleri büyük giderler değil ayreteyen gelirleri yüksek örneğin turizm.
Hala yazmışsın ki hangi giderlere el kondu. Akpnin kendi kanalları bile ulaşım bakanlığının cumhurbaşkanı tarafından metro metrobüs ve benzeri gelirlerinin ibb'den alındığını yayınladı ve çoğu akpli oh çekti. Yıllardır her metro metrobüsün yanında yapım varken "BELEDİYECİLİK" yazardı şimdi ise ulaştırma bakanlığı yazıyor. Lütfen kendini daha fazla rezil etme.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Independent Türkçe