İstediğim okula gidebilirmiyim?

Reaksiyon skoru
30
Bugün LGS oldu ve iyi bir sonuç beklemiyorum o yüzden obp ile gitmek istiyorum istediğim okulun obpsi 76.21 benim obp 78.73 okula 10 km uzakliğim var tercihe 1 sıraya yazsam gelirmi?

O civarda bi yerde akraba veya tanıdık varsa onun evine ikametgâh aldırırsan gidersin

Bugün LGS oldu ve iyi bir sonuç beklemiyorum o yüzden obp ile gitmek istiyorum istediğim okulun obpsi 76.21 benim obp 78.73 okula 10 km uzakliğim var tercihe 1 sıraya yazsam gelirmi?
Gelir ilk yarı her nereye istersen girebiliyorsun sanırsam benim obp 90 di arkadaşın 80 istediğim okula ilk yarı tercih yaptı gitti ben 2. Yarı yaptım giremedim

o obp geçen senenin bu sene yerleştirmelere göre değişir ve çok yüksek ihtimal girersin

obp işi her sene değişir ama muhtemelen girersin okulun mesafesinin bir önemi yok

işi mesafe belirliyor zaten mesela sen a ilçesindesin istediğin obp ile alan okul c ilçesinde senin adresini c ilçesinde olan bir adresine taşıman lazım benim arkadaşım öyle girdi

obp işi her sene değişir ama muhtemelen girersin okulun mesafesinin bir önemi yok
Gelir tabi okulun mesafesininde bi önemi yok üsttekinin dediği gibi
mesafenin bir zamana kadar önemi yok ama önemi çok büyük. İlk olarak belli bir sayıda yakın okul senin tercih listene yazabileceğin okullar. Bu okulları galiba ilk 3 e yazman mecburiydi. Sonrasında komşu tercih alanı var. Bu alandaki okullar ise sonraki 7 sıraya yazılabilir. İsteğin okul tercih alanındaysa 1 e değilse maks 4 e yazabilirsin. Hiç komşu filan bile değilse yapıcak bişey yok mecbur ikametgah değiştireceksin. Yazdıklarım eski bilgilerimden kalanlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,568
Üyeler
186,751
Son üye
tug1
Geri