İtopya'dan Kendim Topladım Yorumlarınız ve Önerileriniz ? (Sistemi Güncelledim)

Teşekkür ederim yorumun için bu SSD yi zaten başlangıç için aldım ilerde 1TB daha güncel bir versiyon SSD alacağım anakart zaten 2 M2 SSD destekliyor. Bu anakartı WI FI 6 yı üstünde bulundurduğu için tercih ettim ATX mATX çokm fark edeceğini sanmıyorum.
Bir de ne kadar tuttu?

Ekran Kartı için RTX 3000 serisini bekleyeceğim o yüzden idareten bu kartı aldım.
İlerde sistemi genişletmeyi ve overclock yapmayı planladığım i.in bu anakartı ve PSU yu seçtim.
İlerde sıvı soğutma kullanmayı planladığım için bu kasayı uygun gördüm ayrıca MSI olsun istedim.
RAM leri sizce overclock ile kaç MHZ ye kadar yükseltebilirim ?
Tutar 7500 TL
AMD RYZEN 5 3600X 3.8GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
MSI MAG B550M MORTAR WIFI 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP mATX Anakart
MSI MAG FORGE 101M Tempered Glass RGB USB 3.2 Mid Tower Kasa1AS40G-512GT-C
MSI GeForce GT 710 2GD3H LP 2GB DDR3 64 Bit Ekran Kartı1MAG FORGE 101M
CORSAIR RM750X 750W 80+ Gold Full Modüler 135mm Fanlı PSU1MAG B550M MORTAR WIFI
CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance RGB PRO Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram1CP-9020179-EU
XPG 512GB SPECTRIX S40G RGB PCIe Gen3x4 M.2 SSD (3500MB Okuma / 1900MB Yazma)1CMW16GX4M2C3200C16
ne için kullanacan

bence gtx 710 alma rtx3000 serisinin çıkmasını bekle onun yerine de işlemciyi yükseltirsin.
Teşekkür ederim. Ekran kartsız sistem açılmayacağı için benimde sistemi açmam gerektiği için mecbur alıyorum RTX300 alınca satarım önemli değil.
Render almayacaksak R7 serisine çıkmaya gerek yok bence R5 oyun gereksinimlerini fazlası ile karşılayacaktır...

7500 unutmuşum belirtmeyi forumda yeniyim kusura bakma... Konuyu düzenlemeyi de bulamadım daha 😅😅
çokk gt 710 bu fiyat çok kötü bence kesin alma
işlemciyi normal diğer özllikleri düşür ekran kartı al

ne için kullanacan
Genel + Oyun + Giriş seviyesinde Foto ve video düzenleme
Hobi amaçlı topluyorum öyle hard core bi oyuncu değilim zaten oyun için PS4 PRO da var...
İlk masaüstü bilgisayarım olacak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ssdyi değiştir aga sx8200 pro öneririm
Teşekkürler önerin için.

7500

Genel + Oyun + Giriş seviyesinde Foto ve video düzenleme
Hobi amaçlı topluyorum öyle hard core bi oyuncu değilim zaten oyun için PS4 PRO da var...
İlk masaüstü bilgisayarım olacak.

Teşekkürler önerin için.

7500
akakce.comdan topla bide istersen kanka fiyat düşebilir

akakce.comdan topla bide istersen kanka fiyat düşebilir
İtopya ya güveniyorum mesele sadece fiyaat değil en azından aldığım ürünlerin arkasında bi şirket var kasayı toplayıp ıvır zıvır işlerini halledeip gönderiyorlar ayrıca kendim toplamayı bilsem de riske gerek yok uğraşmakta istemiyorum o yüzden İtopya iyidir.

İtopya ya güveniyorum mesele sadece fiyaat değil en azından aldığım ürünlerin arkasında bi şirket var kasayı toplayıp ıvır zıvır işlerini halledeip gönderiyorlar ayrıca kendim toplamayı bilsem de riske gerek yok uğraşmakta istemiyorum o yüzden İtopya iyidir.
sen bilirsin kanka ben sadece söyledim alına bilir güzel ama işlemciyi 3700x e çekmeni tavsiye ederim

Teşekkür ederim çok mantıklı bir sistem tavsiyesi ramler daha iyi özellikle ama configirasyonu kendim toplamış olmak istiyorum ve biraz marka taakıntım var PSU nun modüler ve corsair olması benim için önemli işlemciyi de ilerde overclock yapacağım için bi tık daha kaliteli olsun istedim.

3070 üstü kullanamazsın. 3070 i de 2K monitör ile kullanırsın
3060 alacağım ve 1080p de kullanacağım o yüzden sıkıntı yok.

Geri