Neler Yeni

Jilet kesiği nasıl geçer, iz bırakır mı?

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

Uğur Altun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
357
İsim
Uğur Altun
Instagram
uguraltunn_
Faça çekmek gibi bir kesik değilse, ufak bir kesikse, kesik olan yeri kolonyalayıp yara bandı veya ufak bir kuru mendil ile üstüne bastırmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum hocam.
Açık yaraya kolonya gibi asitli araçları kullanmak zararlı ve önerilmeyen bir tedavi yöntemi. Kolonya, yarada bulunan yararlı ve zararlı olan hücreleri yakarak onları yok eder.

Kanama şiddetine göre sağlık kuruluşlarına gidebilirsin, şiddetli kanama yoksa tampon yaparak kanı durdur ardından yara bandı ile sar. Geçmiş olsun.

Filipinli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
cc ds
Kesik büyükse kendisi iyileşmez dikiş gerekir .küçükse eğer yara bandıyla sar

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Gazlı bez (ki bunun her evdeki ilk yardım çantasında bulunması gerekir. Yoksa en kısa sürede bir adet ayarlamaya çalışın) ile yoksa bir peçete, mendil vb bir şey ile kesiğin üstüne baskı uygulayın. Canınız acıyacaktır fakat kanın durmasını sağlayacak. Şayet geçmezse, baskı uygulanan peçete, mendil yada her ne ile yapıyorsanız onu ıslatarak uygulayın. Kanama kısa süre sonra duracaktır.

Ek olarak parmak kesiklerinde iz genellikle kalmaz. Çünkü orada bulunan deri hep yıprandığı ve yenilendiği için kolaylıkla yenilenme özelliğine sahiptir. Kol, yüz, bacak yada vücudun diğer bölgelerinde bulunan kesiklerde bu durum söz konusu değildir. Yarım santimetrelik bir kesikte zaten göz çıkartmaz merak etmeyin :)

OdinSonThoR

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,329
İsim
Cemal Faruk Koçak
Benim başıma bir olay gelmişti.
Okulda 8.sınıfta teknoloji tasarım dersindeyiz.
Arkadaş pipeti kesecek ben gerdirerek tuttum kesti bir şey oldu parmağımdan kan çıktı.
Bayağı derindi hemen tampon yaptılar öyle eve gittim peçeteyle izi durur parmağımda.
Ekstra hiç bir şey uygulamadım sadece tampon yaptık ve bant bkdr

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Gazlı bez (ki bunun her evdeki ilk yardım çantasında bulunması gerekir. Yoksa en kısa sürede bir adet ayarlamaya çalışın) ile yoksa bir peçete, mendil vb bir şey ile kesiğin üstüne baskı uygulayın. Canınız acıyacaktır fakat kanın durmasını sağlayacak. Şayet geçmezse, baskı uygulanan peçete, mendil yada her ne ile yapıyorsanız onu ıslatarak uygulayın. Kanama kısa süre sonra duracaktır.

Ek olarak parmak kesiklerinde iz genellikle kalmaz. Çünkü orada bulunan deri hep yıprandığı ve yenilendiği için kolaylıkla yenilenme özelliğine sahiptir. Kol, yüz, bacak yada vücudun diğer bölgelerinde bulunan kesiklerde bu durum söz konusu değildir. Yarım santimetrelik bir kesikte zaten göz çıkartmaz merak etmeyin :)
Peçete ve pamuğu 1 saattir uyguladım. Kanama bir nebze yavaşladı ama durmadı. Yara bandı sardım. İki tane. Parmağım ucu kesildi. Oraya + şeklinde yatay dikey olarak sardım. Boşluktan az kan görüyorum. Akmaya devam ediyor yani. Geçer mi kendiliğinden, yani durur mu?

IMG_20210922_104201.jpg

Aha böyle

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,445
İsim
Diyarhan
Şöyle söyleyeyim çok derin değilse geçiyor. Sadece bu insanlar neden faça çekiyor diye koluma 2 3 tane atmıştım 1 ayda izi bile kalmadı.

Peganeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,039
İsim
Arda
Peçete ve pamuğu 1 saattir uyguladım. Kanama bir nebze yavaşladı ama durmadı. Yara bandı sardım. İki tane. Parmağım ucu kesildi. Oraya + şeklinde yatay dikey olarak sardım. Boşluktan az kan görüyorum. Akmaya devam ediyor yani. Geçer mi kendiliğinden, yani durur mu?

Alıntıyı görüntüle
Aha böyle
Neden gitmemekte bu kadar diretiyorsunuz? Üstüne bir şey sürüp pansuman yapacaklar sadece. En yakın sağlık kuruluşuna gidin lütfen.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,445
İsim
Diyarhan
Korkmayın parmağınızı kesmezler paslı çiviye basmıştım hala 2 bacağım var. Ama tek ayaklıyım (!) 😁

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,287
İsim
Berkecan Ergin
Parmağı kesmezler de farklı bir tedavi uygularlar. Ben de küçükken bisiklet vitesinin dişlisine girmişti ayağım(paslı) tetanos tedavisi uygulayıp gönderdiler.
Aynen üst mesajda tetanoz yazdım. Bunun şakası olmaz ihmale gelmez. Eğer pas olur ve ilerlerse yara iltihaplaşırsa tetanozda kurtarmaz en başında olmak lazım

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Adam tıraş olurken niye paslı jilet kullansın? Kaldı ki jiletlerde paslanmaz çelik oluyor zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
222
İsim
Darth Vader
Bende kestim hastaneye gittim sardılar ve durdu acile git yoksa zor iyileşir.

Top Bottom