Neler Yeni

Kafein almama testi yapacağım

Lumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Lumi
Son birkaç aydır çok iç sıkıntısı, kaygı yaşayan biriyim, antidepresanlar da kullanıyorum. Ama belki sorunumun çözümü kafein almamaktır. Bunu görmek için birkaç gün kafein almayacağım.

Mahmut Yılmaz

80+ Silver
bak ben hiç kahve içmiyorum. bazen çay içiyorum. kola da içmiyorum. ne depresyonum var ne bir boral mozukluğum. sapasağlıklı yaşıyorum. kola kahve bunlar bence zehirdir. içilecek içecek su ve taze meyva suyu. ve süt kahvaltıda.

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Ölücüadam42
Etkileri kişiye göre değişir tabi ama kafein bağımlı ediyor zaten
Bu bile kaygı yaratması için yeterli

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Reaksiyonlar: Lumi

The Semih

80+ Gold
Kafeini kesme olayına giriyorsan, birkaç taktik vereyim:

• Direkt çat diye kesme. Yoksa baş ağrısıyla falan uğraşırsın. Yavaş yavaş azaltmak daha iyi. Mesela günde iki kahve içiyorsan, ilk gün bire düşür, sonraki günler de sıfırla.
  • Alternatif takıl. Kahve, çay yerine bitki çayı falan dene. Papatya, nane falan rahatlatıcı olabilir. Su da iyi gider her zaman.
  • Etiketlere göz at. Sadece kahvede, çayda yok o meret. Kola olsun, enerji içeceği olsun, hatta bazı ağrı kesicilerde bile var. Kontrol etmeden alma

Lumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Lumi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğim gibi kafein almadım. Çok çay içen birisi olmama rağmen canımın çay çekmediğini de söyleyebilirim. İkindi gibi biraz uyudum. Bunun kafein almamayla alakası olabilir, uyku düzenimden de olabilir. 😀

Knispel

80+ Bronze
bak ben hiç kahve içmiyorum. bazen çay içiyorum. kola da içmiyorum. ne depresyonum var ne bir boral mozukluğum. sapasağlıklı yaşıyorum. kola kahve bunlar bence zehirdir. içilecek içecek su ve taze meyva suyu. ve süt kahvaltıda.
Kahve içmediğin için mi moralin veya sağlığın iyi? Bunlar tamamen senin günlük yaşantınla alakalı şeyler yoksa kafeinin bunlara etkisi %5 bile değil.
Taze meyve suyu artık yalan oldu, örneğin 1 bardak portakal suyu içmen için 3-4 tane portakal sıkman gerekiyor ve 4 portakalın şeker miktarı seni obez yapmaya, sağlıksız yapmaya ve şekerden dolayı vücuduna her türlü berbat etkiyi yapmaya yetecektir.
Süt'e gelirsek de zaten 7 yaşından daha büyük kişiler için sütün hiç bir faydası yok aksine laktoza vs. alerjiniz varsa zararı oluyor.
Yani özetle psikolojik sorunlar çevresel ve genetiktir, günde 1-2 bardak içilen çayın kahvenin lafı bile olmaz.

Lumi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Lumi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kahve içmediğin için mi moralin veya sağlığın iyi? Bunlar tamamen senin günlük yaşantınla alakalı şeyler yoksa kafeinin bunlara etkisi %5 bile değil.
Taze meyve suyu artık yalan oldu, örneğin 1 bardak portakal suyu içmen için 3-4 tane portakal sıkman gerekiyor ve 4 portakalın şeker miktarı seni obez yapmaya, sağlıksız yapmaya ve şekerden dolayı vücuduna her türlü berbat etkiyi yapmaya yetecektir.
Süt'e gelirsek de zaten 7 yaşından daha büyük kişiler için sütün yetişkin bir bireye hiç bir faydası yok aksine laktoza vs. alerjiniz varsa zararı oluyor.
Yani özetle psikolojik sorunlar çevresel ve genetiktir, günde 1-2 bardak içilen çayın kahvenin lafı bile olmaz.
Screenshot_2025-03-30-22-39-02-130_com.android.chrome-edit.jpg

Ama ben 20-25 çay bardağı kadar çay içiyordum günde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
244
İsim
crazy
aralıksız hergün kahve içen biri olarak sadece 2 gün bıraktığımda bile stres falan azalmıştı, uyku kalitem artmıştı, gün içi odaklanmam daha netti, tamamen bırakmasan bile ara sıra detoxunu yapmak lazım, tabi sen kahveyi bıraksanda kafeini supplementlerden, kola, enerji içeceği, ice tea, siyah çay gibi içeceklerden de almaman lazım

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Lumi
Top Bottom