Kaliteli sistemim ısınıyor.

Kasadan kaynaklıdır. Ucuz ve kaliteli olarak Zalman kasalara bakabilirsin. Ayrıca en kısa zamanda yeni bir soğutucu almanı da tavsiye ederim. R5 3600'ün stok soğutucusu pek iyi diyemem.

üsteki metinde de belirttiğim gibi elimde corsair h100gtx var soketini bekliyorum inşallah işe yarar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

besleme kaynaklı ısınma sorunu olmaz cs işlemci ağırlıklı ve stok fan yetersiz 3600 için

Bu pinin eksikliği bana ne yaşatır peki ve bu sorunu nasıl çözerim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hayır arkadaşın demek istediği galiba o kadar güçlü ekran kartı ve işlemciye bu kasayı alırsan olacağı bu demek istedi o galiba :)
anladım sonradan :D ama param kalmamıştı bu yaz güzel bir kasa alacağım ama aklımda pek net bi kasada yok açıkcası.

termal macun uygula. ek soğutucular ekle. egzoz fan falan ekle.

@h.basri.s nerden topladınız iyi tutmuş fiyat sanki.
Kasayı değiş bence o etkendir. birde stok fanlar cidden yetersiz DA nın youtube ta videosu var. Başka bir başlıkta arkadaşa sıvı soğutucu önermiştim hepsiburadada nzxt x52 yi alabilirsen süper olur

@h.basri.s nerden topladınız iyi tutmuş fiyat sanki.
Kasayı değiş bence o etkendir. birde stok fanlar cidden yetersiz DA nın youtube ta videosu var. Başka bir başlıkta arkadaşa sıvı soğutucu önermiştim hepsiburadada nzxt x52 yi alabilirsen süper olur

Evet kasa hatta 6500 fln geldi n11 in 11.11 indirimlerinde 550 tl lik kupon kulandım ekrankartını 2700 tl ana kart 1500 tl remler 600 tl gibi iyatlara gibi bir paraya aldım
sıvı soğutmayı da letgo dan corsair h100gtx modelini aldım ama am4 soketi olmadığı için deneyemedim ama aldığımda radyatöründe toz karıntısı bile yoktı fanların kartonları bile duruyordu sadece işlemciye temas edecek kısımda bir iki çok ince çizik gördüm inş bir sorunu
yoktur soğtucum yeterli olur hehalde.

Benim sahip olduğum sistem şu şekilde
Anakart: MSI Msi Mpg X570 Gaming Pro Carbon Wifi
İşlemci: Ryzen 5 3600
Ramler: 16gb (2x8gb) 3600mhz Vengeance Ddr4 Ram Kit Cmk16gx4
Ekran Kartı: MSI RTX 2060 süper gaming x 8gb
M.2 SSD : XPG SSD, 512 GB, Gen 3X4 m.2 S40g RGB PCIE
Güç kaynağı: Aerocool 750w 80+ gold 12cm led fanlı kcas
Kasa: GAMEMAX FC-9290 (kasam biraz kötü param yetmedi :D)

Bu kasa cs de 75 derecelere ulaşıyor stok fan takılı (corsair h100gtx marka sıvı soğutucu aldım am4 soketi çıkmatı çinden sipariş etmek zorunda kaldım) yani çok ısındığını düşünüyordum ilk başta kasanın ön camı takılı iken çok yüksek derecelere çıkıp cs de kasıyordu ön camı açtıktan sonra takılmalar gitti ısısı düştü fakat hala yüksek ve arttı olarak şunu da ifade edeyim x570 anakartlar da bildiğiniz gibi cpu güç girişi 8+4 iki tane benim güç kaynağımda 8+2 olduğu için + lük pini takmadan çalıştırdım herhangi bir sorun ile karşılaşmadım tabi işlemcinin ısınmasına sebep oluyorsa bilemeyeceğim ve nasıl bu 4 pine pin takacağım hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.
Lütfen bu iki sorunuma çözüm bulur musunuz?
Sistemde sorun yok. Fanlarda ve kasanın hava sirkülasyonunda yanlış yönlendirme ve eksiklik var.
CPU'nun fanı değişmesi şart.

Geri