Kaliteli VA Panel Monitör Bulmak Zor Ve Pahalı Değil

İsimbulamajim

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
5,333
Bu konuda pek çok kişi giriş ve orta seviye parasında satılan VA monitörlerin kötü olduğunu, kaliteli VA panelli monitörlerin pahalı ve bulmasının zor olduğunu söylemiş ama hayır. Kaliteli VA bulmak zor değil ve düşük bütçede de var:

Örnek olarak:
Philips Evnia 25M2N3200W geçenlerde 4.999 TL'e satıldı ve kaliteli bir VA'ya sahip:

Bunlarda ucuz diyebileceğimiz kaliteli VA monitörler:

Samsung Odyssey G65B ise orta seviye monitör parasında satılıyor ve VA'sı IPS'ten bile iyi:

Son düzenleme:
@İsimbulamajim Hocam bugün Asus TUF Gaming VG27VQM1B modelini gördüm aslında aoc 25g3zm/BK modeli ilk tercih gibi duruyordu ama bu 10 bit, aoc monitör 8 bit tabi bide asus monitör 27 incde 1080p, ppı değeride diğerinden az daha düşük yani asus modeli tek dikkate alma sebebim 10 bit olması (8bit+frc mi 10bit mi ondan emin değilim farklı sitelerde farklı yazılar var ama 10 bit olma ihtimali yüksek gibi değilsede 8 bit + frc ile 8 bit arasında ne kadar fark var bilmiyorum sizin yorumunuz nedir bildiğiniz kadarıyla) ha birde bi kavisli biri değil biri VA panellerin kavisli olması gerektiğini söylemişti yani aoc kavisli değil ama baya övülen örnek gösterilen modellerden biri bu kavis hakkındaki yorumunuz nedir acaba
Not:telefondan yazdığımdan mıdır nedir bilmiyorum sıkıntı çıkardı umarım yazı iyice düzelmiştir

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,553
Üyeler
183,135
Son üye
nehir00
Geri