Kan değerlerim normal mi?

efeleow

80+
Reaksiyon skoru
25
Arkadaşlar selam. Yaklaşık 1 yıldan fazla süredir sürekli geçmeyen bir zihinsel yorgunluk yaşıyorum ve sabahları yorgun uyanıyorum, elimde kolumda ve bacaklarımda geçmeyen bitkinlik var ve sürekli başım dönüyor. Psikiyatriye 2.gidişim ve bana bir antidepresan tarzı ilaç yazdı ve 2 ay önce de kan tahlili yaptırmıştım ama kan tahlillerimde bi sorun yok gibi gözükmüştü sonra ChatGPT'ye baktırdıktan sonra ferritin ve B12 seviyemin düşük olduğunu farkettim. Sizce bu psikolojik felan mı yoksa değerlerle ilgili mi?

Ferritin: 28,1 µg/L (Referans: 23,9 - 336,2)
B12: 203 ng/L (Referans: 180 - 914)

ikiside olabilir eğer yaşın 20 civarı veya daha düşükse b12 alabilirsin.bu aralıklar aslında çok doğru değil yaş aralıklarına bölünmesi lazımda işte.

Dostum demirin düşük çıkmış psikiyatri değil dahiliye gitmen gerekiyor. Sana demir ilacı lazım düzenli kullanınca gücün yerine gelecektir.
Demir düşüklüğü baş dönmesi yapabilir her şey psikolojik değil matematik var ortada. B12 değerinde düşük. Ayrıca komple bir kan tahlili şart mineral ile vitaminlere bakılacak. Dahiliye görsün seni derdini ona anlat.

Arkadaşlar selam. Yaklaşık 1 yıldan fazla süredir sürekli geçmeyen bir zihinsel yorgunluk yaşıyorum ve sabahları yorgun uyanıyorum, elimde kolumda ve bacaklarımda geçmeyen bitkinlik var ve sürekli başım dönüyor. Psikiyatriye 2.gidişim ve bana bir antidepresan tarzı ilaç yazdı ve 2 ay önce de kan tahlili yaptırmıştım ama kan tahlillerimde bi sorun yok gibi gözükmüştü sonra ChatGPT'ye baktırdıktan sonra ferritin ve B12 seviyemin düşük olduğunu farkettim. Sizce bu psikolojik felan mı yoksa değerlerle ilgili mi?

anlayan biri değilim chatgpt flnda boşver derim doktora profosyonel birine danışman daha iyi olur

Düzgün bi d3k2 takviyesi başla hacı b12 ve ferritinden bağımsız olarak söylüyorum. Dinçleştiriyor. Çay kahve sigara varsa azalt, demir emilimini düşüren şeyler bunlar.

Denerim hocam sağolun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

anlayan biri değilim chatgpt flnda boşver derim doktora profosyonel birine danışman daha iyi olur
Tamamdır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum demirin düşük çıkmış psikiyatri değil dahiliye gitmen gerekiyor. Sana demir ilacı lazım düzenli kullanınca gücün yerine gelecektir.
Demir düşüklüğü baş dönmesi yapabilir her şey psikolojik değil matematik var ortada. B12 değerinde düşük. Ayrıca komple bir kan tahlili şart mineral ile vitaminlere bakılacak. Dahiliye görsün seni derdini ona anlat.
Tamamdır hocam tekrar baktırmayı düşünüyorum zaten

Eğer çok dışarı çıkmıyorsan ve çok şekerli besinler tüketiyorsan oluyor bu , ayrıca b vitamini ilaçları ve magnezyum kullanmanı öneririm. Bende de aynı sorun vardı 4 aydır b vitamini kullanıyorum baya hayat kalitem değişti. Artık yorgun uyanmıyorum daha enerjiğim. İstersen kullandığım ilaçları atarım işe yarıyor baya. Bu arada sadece b12'den bahsetmiyorum direkt b 2 b6 b12 içeren hap var onu kullanacaksın. Benimde b vitamini değerim 180'di tam seninki ile aynıydı ve sürekli sabah akşam ölü gibiydim sürekli böyle yorgundum.

b12 takviyesi al ya da b12 yiyecekler yemeye özen göster. Kan değerlerinde demir ve demir bağlama hangi düzeyde atar mısın?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,229
Üyeler
187,015
Son üye
1283k4zey
Geri