Neler Yeni

Kanatmayan kedi ısırığı kuduz yapar mı?

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Kedilerde kuduz nadir görülür, ki kedi hırçın değilse ve sudan korkmuyorsa sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Zaten kuduz olan kedi, dışarıdan çok net bir şekilde kuduz olduğu anlaşılır ve 1 haftada ölür. Tabi sizin içiniz rahat değilse gidip aşınızı olabilirsiniz.

Kızgın Timsah

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
1 2
Kedi ısırması, cırmalaması vb. gibi durumlarda kuduz aşısı olmanız gerekmekte. Kedinin kuduz hastalığını taşıdığını ya da taşımadığını bilemezsiniz.

majorw0w

80+ Silver
Veteriner hekim olarak söylüyorum git aşını ol. Çalıştığım yerde kuduzlu köpek yavru kediyi ısırıyor sonra ineği ısırıyor 1 er hafta ara ile 3 üde ölüyor. Risk alınmaz.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

thekhione

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Bruce WAYNE
ısırdığı yerin fotosunu atma şansın var mı kral
hocam atsamda bişey belli olmuyor kanamadı çünkü kedinin dişi deydi sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Veteriner hekim olarak söylüyorum git aşını ol. Çalıştığım yerde kuduzlu köpek yavru kediyi ısırıyor sonra ineği ısırıyor 1 er hafta ara ile 3 üde ölüyor. Risk alınmaz.
ailem götürmüyor yerleşim yerinde kuduz olsa insanların haberi olur du diyor.

Son düzenleme:

Saintes Maries

80+ Bronze
seni tırmalayan kediyi 10 gün takip et. eğer 10 gün içerisinde kedi ölmeze kuduz değildir. dolayısıyla sana da bulaşmamıştır. tabii kuduz hastalığını taşıyan başka bir hayvanı tırmalamamışsa... türkiyede senede 1-2 tane kuduz vakası görünüyor ve bu bahsettiğim ihtimaller milyonda bir bile değil. çok kafanı kurcaladıysa aşı olabilirsin.

thekhione

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Bruce WAYNE
seni tırmalayan kediyi 10 gün takip et. eğer 10 gün içerisinde kedi ölmeze kuduz değildir. dolayısıyla sana da bulaşmamıştır. tabii kuduz hastalığını taşıyan başka bir hayvanı tırmalamamışsa... türkiyede senede 1-2 tane kuduz vakası görünüyor ve bu bahsettiğim ihtimaller milyonda bir bile değil. çok kafanı kurcaladıysa aşı olabilirsin.
Hocam benim okul tokide Allah bilir kedi nerdedir şimdi. karnını okşayınca ısırıyo aynasını arkadaş da yaptı onu kanattı

thekhione

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Bruce WAYNE

DefKot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,805
İsim
DefKot
Merhaba, bugün okuldayım yanıma kedi geldi sırnaştı ben de kafasını okşadım. Bir şey yapmadı sakince oturuyordu dedim bir de karnını seveyim kedi ısırdı ama kanamadı. Kuduz falan olur muyum?
Biz değil en iyi doktor yanıtlar bu soruyu, eğer gerekli görürse tetanoz iğnesi falan yapar.

Top Bottom