O zaman protokol 1'i uygula. Uygun şekilde.Sonuna ödül koyduk zaten. Şu okumayı sök sana çadır , bebek ne istersen alacağız dedik. Fakat nafile.
O zaman protokol 1'i uygula. Uygun şekilde.Sonuna ödül koyduk zaten. Şu okumayı sök sana çadır , bebek ne istersen alacağız dedik. Fakat nafile.
Disleksi var sanırsam kardeşimde.Onun hoşuna gidecek eğlenceli bir şekilde öğretmeyi deneyin olmadı psikoloğa götürün o size yardımcı olsun (aklıma çok bir şey gelmedi)
Nasıl sevdiği şeyler örnek verir misiniz?Sevdiği konular üzerinden birşeyler yaptırmaya çalışın hocam bu sayede kolay sevecektir
Dediğim gibi onlarca kitap var öyle.Seveceği tarz kısa metinler okutarak başlatın
Benim şahsen böyle bir sıkıntım olsa ilk kitap mağazasına yada kütüphaneye gidip oranın bir kokusunu soluttururdum, sonra psikoloğa götürürdümSelamlar dostlar,
Kardeşim daha küçük 1.sınıfa başladı. Geçen aylarda bir konu açmıştım kardeşim 1.sınıf fakat okuyamıyor nasıl öğretebilirim diye.
Konu açtıktan sonra yavaş yavaş üstüne düştüm ve harfleri öğrettik geç olsa da. Hecelerine de yavaş yavaş ayırmaya başladı.
Fakat kardeşimde heves , öğrenmeye dair herhangi bir çaba yok. Zorla yaptırmaya çalışıyoruz. Gel okuma yapalım dediğimizde odasına geçip ağlıyor.
Daha yeni yanına gittim okurken eli titriyordu. Bizden mi korkuyor anlamıyorum.
Psikoloğa götürmeyi düşünüyoruz.
Bu hevesi ben nasıl kazandırabilirim? Yani ne yapmam gerekiyor lütfen bir yardımcı olur.
Kafasına vur , dayak at , döverek öğret gibi tavsiyelerde bulunmayın lütfen.
Önceki konuyu merak eden varsa aşağıya bırakıyorum.
Kardeşim 1.sınıf fakat bir şey bilmiyor nasıl öğretebilirim?
Dostlar selamlar , Kardeşim bu sene 1.sınıfa başladı ve ilk dönem bitti. Ben pek üstüne düşemedim sınavlardır , derslerdir... O ara annem ve babam ellerinden geldiğince öğretmeye çalışmıyorlar fakat bir yararı olmamış. Şu anda alfabeyi öğretmeye çalışıyorum fakat hiçbir harfi dahil bilmiyor...forum.donanimarsivi.com
Protokol 1 nedir?O zaman protokol 1'i uygula. Uygun şekilde.
Kitap okumak çok sıkıcı da ondanDostum hevese dair hiçbir şey yok.
Nasreddin Hoca masalları... bir sürü kitabı var.
Sırf ilgisini çeksin diye tonlarca kitap var.
Okumak istemiyorum diyor.
Pek fayda vereceğini sanmıyorum.Benim şahsen böyle bir sıkıntım olsa ilk kitap mağazasına yada kütüphaneye gidip oranın bir kokusunu soluttururdum, sonra psikoloğa götürürdüm
kitap değil kısa metinler mesela telefondan fıkra göster falan öyle başlat ve çocuğun üzerine daha fazla gitmeyin bence inada bindirmesinediğim gibi onlarca kitap var öyle.
Kitapların ona kazandırabileceği faydaları onun anlayabileceği ve hayal dünyasına göre anlat.
Mesela sevdiği süper kahramanla ilgili bir okuma kitabı alabilirsin kardeşim buna benzer şeyler çocukta merak uyandırır ve okumayı sevdirirDisleksi var sanırsam kardeşimde.
D ve B harfini O ve A harfini karıştırıyor.
Nasıl sevdiği şeyler örnek verir misiniz?
Dediğim gibi onlarca kitap var öyle.
Değerlendireceğim.Mesela sevdiği süper kahramanla ilgili bir okuma kitabı alabilirsin kardeşim buna benzer şeyler çocukta merak uyandırır ve okumayı sevdirir
Aynı şekilde 3.sınıf kardeşim var resimli kitap dışında okumak istemiyor resimli kitapda kısa olduğu için istiyor bir hevesi yokDostum hevese dair hiçbir şey yok.
Nasreddin Hoca masalları... bir sürü kitabı var.
Sırf ilgisini çeksin diye tonlarca kitap var.
Okumak istemiyorum diyor.
Çocuğun ne kadar ilgisini çekersen o kadar heveslenir o yüzden sıkıldığı şeyler üzerinden zorlamayıp eğlenmesini sağla merak duygusunu uyandırmaya çalış kardeşimDeğerlendireceğim.
Yazın başında ben olamayacağım.Siz üstüne gittikçe bu çocuk kitaplardan ve eğitimden nefret edecek. Bence biraz üstüne düşmeyin. Yazın tatilde okulu da olmayacağı için sakin sakin öğretin