Kardeşime sistem toplayacağım(uzun zaman sürecek)

Kullanefe

80+
Reaksiyon skoru
4
Kardeşime toplayacağım sistemde genellikle minecraft oynayacak bende almışken iyi bir masaüstü alalım diyorum
Fakat toplamak 1 yıldan fazla sürebilir ondan tavsiyelerinizi bekliyorum şuanlık 3060lı bir sistem dizmeyi düşünüyorum yaklaşık 600 dolar (dolar diyorum çünkü tl fiyatları çok değişiyor) bana yardım ederseniz mutlu olurum.
Aklımda bir sistem var şu anlık

İşlemci (CPU) AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz 32 MB Cache AM5 İşlemci 6.122
AnakartMSI PRO A620M-E AMD AM5 mATX Anakart 3.459
RAM Kingston Beast CL36 DDR5 RAM 2.360 yükselteceğim herhalde
Ekran KartıMSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X 12G OC 12GB GDDR6 192Bit Gaming Ekran Kartı 12.699
DepolamaKingston NV2 SNV2S M.2 NVMe SSD 1TB 2.624
Kasa + PSUGamebooster GB-G1956BB USB3.0 Mesh Panel Kasa 2.226
Toplam29.490 (770 dolar)

Hocam 7700xt'li hazır kasalar 32 33 bin tl bandında oluyor, tek tek toplamak yerine hazır kasalara da bakabilirsiniz

Türkiyede vergiler sebebiyle tl ile hesaplayın ve şu an abd de gpu kıtlığıvar orası çok daha değişken birde minecraft için sheader kullanılmıcaksa çok fazla bir sistem 2. El rx580 r5 3600 fazlasıyla yeterli olur bence

Valo rdr gibi oyunlar oynamıyacaksa düşündüğünüz sistem yüksek kalıyor sadece Minecraft mı oynayacak bu tarz oyunlar oynayıcakmı

Ekran kartı 2. El rx6600 alınabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gaming gecesinde, özel indirimlerle veya kullanmadıkları ürünleri elden çıkarıyorlar bazen oralardan yavaş yavaş toplaman daha mantıklı olur

Türkiyede vergiler sebebiyle tl ile hesaplayın ve şu an abd de gpu kıtlığıvar orası çok daha değişken birde minecraft için sheader kullanılmıcaksa çok fazla bir sistem 2. El rx580 r5 3600 fazlasıyla yeterli olur bence
Biliyorum ben ilk önce kendime sistem toplayacağım onda ne alacağım hazır belirledim indirim bekliyorum sonra kardeşime alacağım bundan dolayı uzun sürecek
TLnin de dolar karşısında düşebileceğinden dolayı türkiye fiyatı fakat dolarla hesaplıyorum
Teşekkürler

Hocam 7700xt'li hazır kasalar 32 33 bin tl bandında oluyor, tek tek toplamak yerine hazır kasalara da bakabilirsiniz
Teşekkürler fakat bütçemin o kadar çıkabileceğini zannetmiyorum

Ekran kartı 2. El rx6600 alınabilir

Gaming gecesinde, özel indirimlerle veya kullanmadıkları ürünleri elden çıkarıyorlar bazen oralardan yavaş yavaş toplaman daha mantıklı olur
Çok mantıklı . 2. El ürünlere güvenmek sorun olabilir mi ?

Biliyorum ben ilk önce kendime sistem toplayacağım onda ne alacağım hazır belirledim indirim bekliyorum sonra kardeşime alacağım bundan dolayı uzun sürecek
TLnin de dolar karşısında düşebileceğinden dolayı türkiye fiyatı fakat dolarla hesaplıyorum
Teşekkürler

Rtx 3060 daha iyi olmaz mı ?

Valo rdr gibi oyunlar oynamıyacaksa düşündüğünüz sistem yüksek kalıyor sadece Minecraft mı oynayacak bu tarz oyunlar oynayıcakmı
Oynayacak

Son düzenleme:
Teşekkürler

Oynayacak

Rx 580-590 bakabilirsiniz yanında 2600 alabilirsiniz işlemci veya r5 5600 falan alabilirsiniz gta falan açar 2. El hazır sistemleri 10-15 bin civarı

Teşekkürler

Oynayacak

Nerde oturuyorsunuz size parçaları da bulayım isterseniz

Gigabyte b450m
R5 5600
Rx 6750 xt veya 3080
16 gb ram 500 gb ssd ve 750w pus sana yeterli olucaktır

Uzay kasa yapmanız daha iyi olabilir kasaya 2-3k verceğinize işlemci falan yükseltebilirsiniz fakat buda yeterli olacaktır

Teşekkürler

Rx 580-590 bakabilirsiniz yanında 2600 alabilirsiniz işlemci veya r5 5600 falan alabilirsiniz gta falan açar 2. El hazır sistemleri 10-15 bin civarı

Nerde oturuyorsunuz size parçaları da bulayım isterseniz
Gerek yok teşekkürler

bu bütçe ile gidip sıfır ekran kartı alma git ikinci el bak bence temizinden

Gigabyte b450m
R5 5600
Rx 6750 xt veya 3080
16 gb ram 500 gb ssd ve 750w pus sana yeterli olucaktır

Uzay kasa yapmanız daha iyi olabilir kasaya 2-3k verceğinize işlemci falan yükseltebilirsiniz fakat buda yeterli olacaktır
Bütçeyi aşıyor ikinci el alsak bile

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,311
Üyeler
184,141
Son üye
EnesKıran
Geri