kasa fanı önerisi

Hocam bütçe konusunda sıkıntın yoksa kesinlikle kaçırma derim fakat kargo parası da eklenince egsoz fan için bir tane alıcağını düşünüyorum pahalı olabilir. Fakat dediğim gibi insanlar yazın kasasında omlet yaparken sen dondurma yaparsın.
bütçe çok sıkıntı değil bunu öne takıcam bide egzos fan için 80mm önerebilir misin

bütçe çok sıkıntı değil bunu öne takıcam bide egzos fan için 80mm önerebilir misin
Hocam onu da hem fiyat-performans olduğu için (80mm de zaten çok fark edeceğini düşünmüyorum.) hem de tek siteden al diye https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/kasa-fani/tx-8cm-siyah-sessiz-kasa-fani.html öneriyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Valla hocam çok değil bu 110cfm fandan 4 tane taksan kasana, uçmasın diye tuğla bağlamak gerekir. Tuğla konusunda da pek fiyat-performans değil ama önerim şudur hocam. https://www.ebay.com/itm/Supreme-Brick-FW16/263701045125?hash=item3d65ce9f85:g:J6cAAOSwPHxbAX4p

Hocam onu da hem fiyat-performans olduğu için (80mm de zaten çok fark edeceğini düşünmüyorum.) hem de tek siteden al diye https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/kasa-fani/tx-8cm-siyah-sessiz-kasa-fani.html öneriyorum.

Valla hocam çok değil bu 110cfm fandan 4 tane taksan kasana, uçmasın diye tuğla bağlamak gerekir. Tuğla konusunda da pek fiyat-performans değil ama önerim şudur hocam. https://www.ebay.com/itm/Supreme-Brick-FW16/263701045125?hash=item3d65ce9f85:g:J6cAAOSwPHxbAX4p
katılıyorum sana ama tek sorunum kasama 1tane 120lik takabiliyorum 3 tanede 80lik :(

başka önerileriniz varsa 80mmlik konusunda onlarada açığım

katılıyorum sana ama tek sorunum kasama 1tane 120lik takabiliyorum 3 tanede 80lik :(
Hocam kimisi en parlak- en ışıl ışıl kasayı ister. Kimisi en sessiz kasayı. Eğer sen de işlemcim yanıyorsa sessizliği ne yapayım ? Kulaklığı takınca ses gelmiyor zaten diyorsan, Dark guardianın yolları taştan, gibi... Kasanın modeli nedir ?

Hocam kimisi en parlak- en ışıl ışıl kasayı ister. Kimisi en sessiz kasayı. Eğer sen de işlemcim yanıyorsa sessizliği ne yapayım ? Kulaklığı takınca ses gelmiyor zaten diyorsan, Dark guardianın yolları taştan, gibi... Kasanın modeli nedir ?
aslında kasam şuan çok ısınmıyor ama sistemi yenilemeyi düşünüyorum kasam hariç ondan dolayı olmuşken tam olsun diyorum 1600af oc ile baya ısınır diye düşünüyorum o sebeple alacağım fanları

Hazır böyle bir konu açılmışken bende yardım istiyim.
Yeni sistem topladım Sharkoon RGB Flow kasam var bilen bilir bu kasada 1 adet stok fan var sadece 2 adette hediye fan gelicek yanında bendede 1 adet Akasa nın DFS122512L kodlu fanı var ben bu kasaya nasıl bir fan dizilimi yapmam gerekiyor ekstra fan almalımıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.

RGB takıntım yok f/p ürünler daha çok ilgimi çekiyor

Şimdi kafamı karıştırdın sen benim olmadı :D

Daha dün şu fanı sipariş verdim.

Corsair FAN

Şimdi kafamı karıştırdın sen benim olmadı :D

Daha dün şu fanı sipariş verdim.

Corsair FAN
Yok yok hocam kafanız karışmasın. Corsair RGB PRO Performance ve THERMALTAKE Riing Quad 12 RGB TT Premium un günahı olmaz :D iyi yapmışsınız içiniz rahat olsun.

Hazır böyle bir konu açılmışken bende yardım istiyim.
Yeni sistem topladım Sharkoon RGB Flow kasam var bilen bilir bu kasada 1 adet stok fan var sadece 2 adette hediye fan gelicek yanında bendede 1 adet Akasa nın DFS122512L kodlu fanı var ben bu kasaya nasıl bir fan dizilimi yapmam gerekiyor ekstra fan almalımıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.

RGB takıntım yok f/p ürünler daha çok ilgimi çekiyor
Dostum öncelikle güle güle kullanırsın umarım. Şunu söylememde fayda var ben ettim sen etme. Ben de uber aldım. Gamepower crimson guard ile geldi. Hata ettim temperli camının jelatinini çıkardım. Yaklaşık 40 saatte sistemi çalıştırdım. Fakat kasaya ne yapsan hava sirkülasyonu ''müthiş'' olmuyor. Şimdi toplam 40 saat kullandım-kullanmadım kasayı ikinci el diye satıyorum. Bence kasayı hiç kullanmadan sat. Gelen paranın üstüne koyup dark guardian al. Dolar 6.72ye düştü geçen çarşamba, 453tl yi gördü kasa. Bu arada gamepower crimson guard da 450-470tl arası gidip geliyor fakat kasanın hava sirkülasyonu bildiğin sıfır. Önde 3 tane fan var eyvallah. Fakat önü tamamen kapalı. Bildiğin adamlar öne ışık olsun diye fan koymuşlar. Boşa dönüp negatif basınç yapacaklar kasa içinde utanmasalar. Eğer işlemcinin 80-85 dereceyle çalışması seni rahatsız etmiyorsa hiç elleme fakat diyorsan ki kasam soğuk olsun uzun ömürlü olsun. Bu durumda en iyisi kasayı değiştirmek. O 2 hediye fanı da yeni kasana takarsın.

Son düzenleme:
Yok yok hocam kafanız karışmasın. Corsair RGB PRO Performance ve THERMALTAKE Riing Quad 12 RGB TT Premium un günahı olmaz :D iyi yapmışsınız içiniz rahat olsun.

Dostum öncelikle güle güle kullanırsın umarım. Şunu söylememde fayda var ben ettim sen etme. Ben de uber aldım. Gamepower crimson guard ile geldi. Hata ettim temperli camının jelatinini çıkardım. Yaklaşık 40 saatte sistemi çalıştırdım. Fakat kasaya ne yapsan hava sirkülasyonu ''müthiş'' olmuyor. Şimdi toplam 40 saat kullandım-kullanmadım kasayı ikinci el diye satıyorum. Bence kasayı hiç kullanmadan sat. Gelen paranın üstüne koyup dark guardian al. Dolar 6.72ye düştü geçen çarşamba, 453tl yi gördü kasa.
Kasayı tekil halde almadım tabi eğer kasadan bahsediyorsanız.
Uber aldım derken ne olduğunu anlamadım.
İstediğiniz kasayı yollamadılar başka bir kasamı yolladılar?

Aldığım sistem bu incehesaptan özellştirerek aldım.

İşlemci: AMD Ryzen 5 3600X Soket AM4 MPK İşlemci
Anakart: Gigabyte B450M S2H Soket AM4 DDR4 mATX Gaming Anakart
RAM: 2x Adata XPG Gammix D30 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz CL16
Ekran Kartı: XFX AMD Radeon RX 5700 XT RAW II Ultra 8GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı (RX-57XT8OBF6)
SSD: Samsung 860 Evo 250GB SSD Disk
Kasa: 1 Fan Sharkoon RGB Flow ARGB
PSU: Cougar CGR-ST-600 XTC 600W 80+ Power Supply

Kasayı tekil halde almadım tabi eğer kasadan bahsediyorsanız.
Uber aldım derken ne olduğunu anlamadım.
İstediğiniz kasayı yollamadılar başka bir kasamı yolladılar?
Dostum çok pardon açıklamamışım. Uber, donanımarşivinin incehesap ile yaptığı bir hazır sistem. Sistem her açıdan gerçekten çook başarılı. Ekran kartı, işlemci, psu çok güzel, fakat incehesap bana sharkoon tg4 lü istediğim halde gamepower crimson guardlı yolladılar. Uğraşmak istemediğim için eyvallah dedim. Zaten ha tg4 ha crimson guard çok da fark yok. Şimdi işte yeni kasa aldım sistemi yeni kasaya geçirip eskisini satacağım.

Dostum çok pardon açıklamamışım. Uber, donanımarşivinin incehesap ile yaptığı bir hazır sistem. Sistem her açıdan gerçekten çook başarılı. Ekran kartı, işlemci, PSU çok güzel, fakat incehesap bana sharkoon tg4 lü istediğim halde gamepower crimson guardlı yolladılar. Uğraşmak istemediğim için eyvallah dedim. Zaten ha tg4 ha crimson guard çok da fark yok. Şimdi işte yeni kasa aldım sistemi yeni kasaya geçirip eskisini satacağım.
yanlış düşünüyorsunuz 2 kasa arasında aslında çok fark var gamepower ın kasasında hava akışı yok neredeyse ama sharkoon rgb flow kasasında hava akışı fiyatına göre çok güzel sağlanmış ön tarafta hava akışı için açıklık mevcut kasanın bir sürü farklı incelemesi mevcut

Hocam sistem canavar. Çok güzel seçimler yapmışsınız tebrik ettim. Ayrıca siz sisteminizi paylaşana kadar ''sıcak da olsa senin için sorun olmayacaksa tek fanlı kasa yeter'' dicektim. Fakat ekran kartın XFX RX 5700XT. Bende ki ekran kartı da kardeşi sayılır tuf 5700. Bu iki kardeş de ısınmasıyla anılıyorlar. Hele 5700xt lerin VRMi ve memorysi çok yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Sonuç olarak size iyi havalanan bir kasa şart. Tam şu an yeni yazdığınız mesajı gördüm sharkoon RGB flowa tekrar baktım. Ön tarafını full kapalı zannediyordum büyük kısmının mesh olduğunu ve ön tarafında toz filtresi olduğunu farkettim 2 büyük artı. Üst tarafa da 2x120mm veya 2x140mm fan takılabiliyor, büyük bir artı daha. Hocam kasa gayet güzelmiş uykusuzluğuma verin :) Şimdi kasa güzel. Fakat benim bu kafayla fan önermem zor. En güzeli yarın sınavımı vereyim. Sonrasında bizzat yardımcı olurum. Şu yüzden zor; 3pin-4pin fan öneririm fakat takacak yer kalmazsa odanızda eskir. Anakartınızdaki, PSUnuzdaki pin sayılarını göz önünde bulundurarak öneriyi yapmamda fayda var.

yanlış düşünüyorsunuz 2 kasa arasında aslında çok fark var gamepower ın kasasında hava akışı yok neredeyse ama sharkoon RGB flow kasasında hava akışı fiyatına göre çok güzel sağlanmış ön tarafta hava akışı için açıklık mevcut kasanın bir sürü farklı incelemesi mevcut
Sırf bu pin sayılarını denk getirmek için imzamdaki rehberi hazırladım (4pin molex to 3pin, 4pin gibi kablolar var fakat bir kabloya 25-30tl vermek bence can sıkıcı.). Dediğim gibi halledelim.

Hocam sistem canavar. Çok güzel seçimler yapmışsınız tebrik ettim. Ayrıca siz sisteminizi paylaşana kadar ''sıcak da olsa senin için sorun olmayacaksa tek fanlı kasa yeter'' dicektim. Fakat ekran kartın XFX RX 5700XT. Bende ki ekran kartı da kardeşi sayılır tuf 5700. Bu iki kardeş de ısınmasıyla anılıyorlar. Hele 5700xt lerin VRMi ve memorysi çok yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Sonuç olarak size iyi havalanan bir kasa şart. Tam şu an yeni yazdığınız mesajı gördüm sharkoon RGB flowa tekrar baktım. Ön tarafını full kapalı zannediyordum büyük kısmının mesh olduğunu ve ön tarafında toz filtresi olduğunu farkettim 2 büyük artı. Üst tarafa da 2x120mm veya 2x140mm fan takılabiliyor, büyük bir artı daha. Hocam kasa gayet güzelmiş uykusuzluğuma verin :) Şimdi kasa güzel. Fakat benim bu kafayla fan önermem zor. En güzeli yarın sınavımı vereyim. Sonrasında bizzat yardımcı olurum. Şu yüzden zor; 3pin-4pin fan öneririm fakat takacak yer kalmazsa odanızda eskir. Anakartınızdaki, PSUnuzdaki pin sayılarını göz önünde bulundurarak öneriyi yapmamda fayda var.

Sırf bu pin sayılarını denk getirmek için imzamdaki rehberi hazırladım (4pin molex to 3pin, 4pin gibi kablolar var fakat bir kabloya 25-30tl vermek bence can sıkıcı.). Dediğim gibi halledelim.
Değerli fikirlerinizle içimi rahatlattınız öncelikle teşekkür ederim.
Ekstra olarak Asus tuf serisi ekran kartlarında genel yorumlar olarak ısı problemi olduğu duymuştum ama xfx rx5700xt Raw 2 ultra versiyonunda pek böyle sıkıntı yaşayan görmedim, olabilirmi diye düşünürsekte neden olmasın 2 fanlı hayvan gibi güçlendirilmiş bir ekran kartı böyle sıkıntılar yaşanabilir.
Kasa olarakta baya bi araştırıp almış olduğum bir kasa o yüzden fanlarla donatıp içiniz buz kesmesinizi istiyorum :D
Sabırsızlıkla cevabınızı bekliyor olucam :D

Geri