Kasanın tüm fanları maksimum hızda dönüyor

slm.ycl02

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,592
1750692761203.webp

IMG_20250623_184508.webp

Ekran görüntüsü 2025-06-23 190200.webp
Ekran görüntüsü 2025-06-23 190948.webp

Soldaki cpu sağdaki kasa fanı hız testi.
Sistem özelliklerim: R5 5600X - Zotac RTX 4060 - Asrock B450M r4 - 16 GB Lexar Thor 3200Mhz - TT S200 TG - Kule tipi Dark x123
Kasanın tüm fanları sabit hızda dönüyor aldığımdan beri. Çok önemsemedim ama fazla tozlanmasına neden oluyor. Cpu fan 3 pin diye hatırlıyorum zaten sıcak olduğundan tam hızda dönmesi sorun değil de kasa fanları neden maksimum hızda anlamadım. Nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleme:
tam olarak nasıl oluyodu pek hatırlamıyorum ama, bios dan fan hızını ayarlayabiliyodun. bi youtube ye bakim bulursam link atarım buraya

tam olarak nasıl oluyodu pek hatırlamıyorum ama, bios dan fan hızını ayarlayabiliyodun. bi youtube ye bakim bulursam link atarım buraya
Şu 2. fotodaki yerde custom mode perf mode standart mode falan var da hız hiç değişmiyor.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Sistem özelliklerim: R5 5600X - Zotac RTX 4060 - Asrock B450M r4 - 16 GB Lexar Thor 3200Mhz - TT S200 TG - Kule tipi Dark x123
Kasanın tüm fanları sabit hızda dönüyor aldığımdan beri. Çok önemsemedim ama fazla tozlanmasına neden oluyor. Cpu fan 3 pin diye hatırlıyorum zaten sıcak olduğundan tam hızda dönmesi sorun değil de kasa fanları neden maksimum hızda anlamadım. Nasıl düzeltebilirim?
Aynı sorun bende de vardı. Bios ayarlardan düzelttim. Sıcaklık değerine göre fanların çalışmasına ayarladım ve artık daha sessiz. Önceki düzende baş ağrısı yapmaya başlamıştı.

Aynı sorun bende de vardı. Bios ayarlardan düzelttim. Sıcaklık değerine göre fanların çalışmasına ayarladım ve artık daha sessiz. Önceki düzende baş ağrısı yapmaya başlamıştı.
Ses olarak sıkıntım yok baş ağrıtan buzdolabim var zaten kasayı duymuyorum bile ama çok tozlanmasi bir tık sıkıntı.
bios dan çıktığın zaman kaydeder büyük ihtimalle.
Kayıtlı hocam zaten silent modda. Hız yine maksimum.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
eger fanlarin pwm ise hiz kontrolunu bios tan veya yazilim uzerinden yapabilirsin. eger fanlarin pwm desteklemiyorsa full ve sabit hizda calisirlar. pwm destekli fanlar 4 pinli pwm destegi olmayanlar ise 3 pinlidir.

eger fanlarin pwm ise hiz kontrolunu bios tan veya yazilim uzerinden yapabilirsin. eger fanlarin pwm desteklemiyorsa full ve sabit hizda calisirlar. pwm destekli fanlar 4 pinli pwm destegi olmayanlar ise 3 pinlidir.
Kasa TT s200tg. Bakma şansım olmadı kasa fanlarına cpunun 3 fan olduğuna eminim ona bakmıştım. Şuan kasayı sökemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Camdan bir baktım da sanırım pinden dolayı. Cha fan1 4 pinli ve sadece egzoz fanı takılı. Cha fan2 3 pinli ve hiçbir şey takılı değil. Kasa ön fanları rgb kontrolcüye gidiyor ve çıkış yok. Kontrolcüden çıkış alıp cha fan 1'e takıp egzozu da 2ye mi takmak lazım?

Son düzenleme:
Kasa TT s200tg. Bakma şansım olmadı kasa fanlarına cpunun 3 fan olduğuna eminim ona bakmıştım. Şuan kasayı sökemiyorum.

Camdan bir baktım da sanırım pinden dolayı. Cha fan1 4 pinli ve sadece egzoz fanı takılı. Cha fan2 3 pinli ve hiçbir şey takılı değil. Kasa ön fanları rgb kontrolcüye gidiyor ve çıkış yok. Kontrolcüden çıkış alıp cha fan 1'e takıp egzozu da 2ye mi takmak lazım?
dedigim gibi 4 pine 4 pin olmali. bazen 4 pin erkege 3 pin disi de takilir ki bunda da pwm destegi olmaz. 4 pin erkege 4 pin disi takilmis olmali eger oyle olan fanlarin var ise evet onlarin hiz kontrolunu biostan yapabilirsin

Güncel:
Kasayı temizlerken bu sorunu da halledeyim dedim fakat sorun şurada. Kasanın fanlarından rgb ve 4 pin bağlantılar kontrolcüye gidiyor. Fakat bundan sonrası yok sadece boşta pc data kablosu var ve bunun gireceği hiçbiir yer bulamadım. Ne yapmam lazım?

IMG_20251003_151913.webp

@Mehmet Yılmaz

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,713
Üyeler
184,971
Son üye