Neler Yeni

Kasaya dokununca elektrik çarpıyor

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,105
İsim
Arda doğan
Nerde oturuyorsun evin kaç katlı

Ll3G1OnN

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Yağız Arslan Baytekin
Başlıktan dediğim gibi nedense böyle oluyor oturduğum bina eski 30-40 yılı rahat vardır kasa dokundum bir anda küçük bir elektrik çarptı tek korktuğum şey sisteme bir şey olur mu
Başka bir binada test et kasayı sorun yoksa topraklamadan dolayıdır ama sanmıyorum onun böyle bir sorun çıkaracağını kasayı değiştirip test et kendi evinde

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,850
İsim
Can BOZKURT
Ya çünkü öğrenciyim ne emeklerle topladığımi bir bilseniz gerçekten çok zor benim için eski olsa bile
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ev bizim değil kira
Merak etme zarar gelmez bizdede yok ki onun zarar vermeylede ilgisi yok rahat ol

FurkanCag

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Furkan Çağlayan
Başlıktan dediğim gibi nedense böyle oluyor oturduğum bina eski 30-40 yılı rahat vardır kasa dokundum bir anda küçük bir elektrik çarptı tek korktuğum şey sisteme bir şey olur mu
Kuvvetli bir çarpma ise kablolardan biri psu daki koruma plastiği delinmiş olabilir.
Şunu dene:
Psu yu prize tak arkasındaki anahtarı kapat psu ya kontrol kalemi
Özel konuşma başlat yazılacak bir şey değil bu müsaitsen telefonla ya da dc den anlatıyım

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
Kuvvetli bir çarpma ise kablolardan biri psu daki koruma plastiği delinmiş olabilir.
Şunu dene:
Psu yu prize tak arkasındaki anahtarı kapat psu ya kontrol kalemi

Özel konuşma başlat yazılacak bir şey değil bu müsaitsen telefonla ya da dc den anlatıyım
PSU da arkadaki tuş yok

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,575
İsim
Deniz Bey
Kontrol kalemi ile metal bi yerine dokun topraklama yoksa Kontrol kaleminde elektrik olduğunu görürsün ama bu çarpacak kadar değildir ,kulağın filan değerse elektrik olduğunu anlarsın,

Yıllarca topraksız prizde kullandım pc leri bi sorun teşkil etmiyor ama etmeyecek anlamına gelmez gerçek bir kaçakta büyük sorunlar meydana gelebilir, evin hiç bir prizinde topraklama yokmu

Ayrıca yorumlarda akım korumalı priz diyen olmuş topraklama olmayan yerde akım koruma çalışmaz zaten normal boşa kullanılmış olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Müslüm
oturduğum eski binada aynı sorun bende de vardı 6 ay yeni bilgisayarımı kullanmaya devam ettim daha sonrasında psu dan cızırtı sesleri yükselmeye başladı PSU açtım ve 1 kablonun eridigini gördüm yeni eve geçene kadar sistemi kullanmadım

Lorx61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
778
İsim
Kadir
Kontrol kalemi ile metal bi yerine dokun topraklama yoksa Kontrol kaleminde elektrik olduğunu görürsün ama bu çarpacak kadar değildir ,kulağın filan değerse elektrik olduğunu anlarsın,

Yıllarca topraksız prizde kullandım pc leri bi sorun teşkil etmiyor ama etmeyecek anlamına gelmez gerçek bir kaçakta büyük sorunlar meydana gelebilir, evin hiç bir prizinde topraklama yokmu

Ayrıca yorumlarda akım korumalı priz diyen olmuş topraklama olmayan yerde akım koruma çalışmaz zaten normal boşa kullanılmış olur
Kontrol kalemi de yokki ne yapcam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve hocam kasayı 8 aydır bu binada sorunsuz kullnadim daha önce böyle bir şey oluyor muydu hatırlamıyorum ama ilk defa karşılaştım

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,741
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom