Yardım KASAYA GELEN ENERJI AZALIYOR

1Abyss

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
122
daha oncede konu actim sağ olsunlar da tech ile armi hocam yardimci oldular ancak cozumtam anlamiyla bulunmadi oncelikle occt grafikleri : https://forum.donanimarsivi.com/konu/kasama-gelen-enerji-azalip-duruyor.1142007/

not: bios pili cikarip denedim bios sifirladim olmadi

konu :
Her yere baktım. Yaşayan yok. BIOS'ta platform key tıkladım, details dedim ve BIOS dondu. Ben de şaşırdım. Önemli bir şey değil herhalde dedim ve kabloyu çektim. Sonrasında ise attığım videodaki gibi şeyler yaşadım: Işıklar sönmeye başlıyor, fanlar yavaşlıyor, sonrasında tekrar eski hâllerine geliyor. Döngü PC'yi başlatır başlatmaz başlıyor. Herhangi bir performans kaybım yok, 5V ve 12V dalgalanma grafiği yok. Bu arada, bir önceki günde Forza 4 oynarken GPU fanına dokunmuştum. Bağırmaya başladı, direkt kapattım PC'yi (bilgisayarı kapat diyerek). Neyse, PSU ve kasa Aigo DK353. Bir yıl önce yeni aldım PC'yi.
Biostar B450mh
Rtx4060
r5 5600

Sanki kasaya gelen güç azalıp normale dönüyor ama dediğim gibi, OCCT testinde 5V ve 12V grafiklerinde dalgalanma gözükmüyo

%100 psu sikintiliysa
hangisi daha iyi sistem icin ?

daha oncede konu actim sağ olsunlar da tech ile armi hocam yardimci oldular ancak cozumtam anlamiyla bulunmadi oncelikle occt grafikleri : https://forum.donanimarsivi.com/konu/kasama-gelen-enerji-azalip-duruyor.1142007/

not: bios pili cikarip denedim bios sifirladim olmadi

konu :
Her yere baktım. Yaşayan yok. BIOS'ta platform key tıkladım, details dedim ve BIOS dondu. Ben de şaşırdım. Önemli bir şey değil herhalde dedim ve kabloyu çektim. Sonrasında ise attığım videodaki gibi şeyler yaşadım: Işıklar sönmeye başlıyor, fanlar yavaşlıyor, sonrasında tekrar eski hâllerine geliyor. Döngü PC'yi başlatır başlatmaz başlıyor. Herhangi bir performans kaybım yok, 5V ve 12V dalgalanma grafiği yok. Bu arada, bir önceki günde Forza 4 oynarken GPU fanına dokunmuştum. Bağırmaya başladı, direkt kapattım PC'yi (bilgisayarı kapat diyerek). Neyse, PSU ve kasa Aigo DK353. Bir yıl önce yeni aldım PC'yi.
Biostar B450mh
Rtx4060
r5 5600

Sanki kasaya gelen güç azalıp normale dönüyor ama dediğim gibi, OCCT testinde 5V ve 12V grafiklerinde dalgalanma gözükmüyo
mümkünse baska bir prizdede bilgisayarı takıp denermisin

üçlü priz kullanmadan dene , iki psu arasından enermax

üçlü priz kullanmadan dene , iki psu arasından enermax
denedim olmadi hocam, son zamanlarda elektrik kesintisi cok oluyor haftada 1 2 kere. kabloyu takarken yarisina gelince biz biz elektrik sesi geliyoe ayni sekilde cikarirkende. acaba icinde statik elektrik vs olabilirmi yada kablodan yana bir sikinti olabilirmi bilmiyorum. ama son zamanlarda kasanin acma dugmesinin yaninda pil isareti yanip sonuyor

Akım korumaları priz ile test etmen gerekli voltaj düşüklüğü olabilir prizde her şey normal se PSU arizalidir MSI MAG yada enermex ikiside sıkıntı yasatmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,439
Üyeler
183,836
Son üye
alibekru
Geri