Kasaya su döküldü ne olur?

Ukhozi

80+
Reaksiyon skoru
88
Masa üstünde pet şişe vardı, elim çarptı ve bir kısmı kasanın üstüne geldi. Az bir miktar geldi. Anakart tarafının tersine geldi. Geldiyse muhtemelen ekran kartının uçlarına damla şeklinde gelmiştir. Şu anlık hiçbir şey olmadı. Sesde de görüntüde de problem yok. Sonradan bir şey olma ihtimali var mıdır?

Masa üstünde pet şişe vardı, elim çarptı ve bir kısmı kasanın üstüne geldi. Az bir miktar geldi. Anakart tarafının tersine geldi. Geldiyse muhtemelen ekran kartının uçlarına damla şeklinde gelmiştir. Şu anlık hiçbir şey olmadı. Sesde de görüntüde de problem yok. Sonradan bir şey olma ihtimali var mıdır?
dostum hala ıslak ıse sorun yarata bilir kurutmadan acma pc yi

kapat açma fönle fln kurulama birkaç gün bekle sağlam olsun diyosan 1 hafta elleme kurusun

dostum hala ıslak ıse sorun yarata bilir kurutmadan acma pc yi
kapat hemen pc yi ve kurula, gerekirse ekran kartını vs de söküp kurula.
kapat açma fönle fln kurulama birkaç gün bekle sağlam olsun diyosan 1 hafta elleme kurusun
Siz öyle diyince kasayı kapatıp içini açtım. Üstündeki toz engelleyici filtre suyun gitmesini engellemiş sanırsam. Zaten direkt temizlemiştim üstündeki suyu. Kasanın içinde herhangi bir ıslaklık dahi yok. Ama su girseydi muhtemelen psu'ya dökülüyordu Allahdan öyle bir şey olmadı.

Kanka 2 sene önce pc oynarken az bişey su dökmüştüm farketmeden pcyi kullanmaya devam ettim ekran kartım pert oldu garantiye almadan kullanma

Kanka 2 sene önce pc oynarken az bişey su dökmüştüm farketmeden pcyi kullanmaya devam ettim ekran kartım pert oldu garantiye almadan kullanma
Hocam siz öyle deyince bir daha açıp iyice baktım korkumdan. Fakat kasanın içinde herhangi bir şey yok. Su içeriye girememiş sanırsam. Sağolun.

En büyük hatayı en başında yapmışsın. Su teması olabilecek elektronik aletler çalışıyor mu diye asla çalıştırılmaz. Hiç dokunmasan bile 24 saat bekletip su temas etse de etmese de bekletmen ya da su teması varsa da kurutmak için başka çözüm yolları araman lazım.
Bu süreçte asla ama asla çalıştırılmaz. Kısa devreye yol açar yakarsın elektronik parçaları.

En büyük hatayı en başında yapmışsın. Su teması olabilecek elektronik aletler çalışıyor mu diye asla çalıştırılmaz. Hiç dokunmasan bile 24 saat bekletip su temas etse de etmese de bekletmen ya da su teması varsa da kurutmak için başka çözüm yolları araman lazım.
Bu süreçte asla ama asla çalıştırılmaz. Kısa devreye yol açar yakarsın elektronik parçaları.
Tecrübe olmuş oldu. Neyseki pahalıya patlamadan edindik. Sağolun.

Tecrübe olmuş oldu. Neyseki pahalıya patlamadan edindik. Sağolun.
Rica ederim, ucuz atlatmışsın.
Bir diğer önemli nokta da sıvı temas etti diyelim, kısa devreye yol açmadı kullanıyorsun. Bir süre sonra oradaki su korozyona vs. sebep olabiliyor.

Benim kasaya biraz su dökülmüştü çalışıyor mu diye başlattım 3 sn sonra elektrik kesildi anakart sizlere ömür :D

Geri